28 Temmuz 2009 Salı

Neler Oluyor Hayatta ?


Herkesin ligin başlangıcını beklediği şu günlerde gündem bir o kadar boş ve bir o kadar da dolu aslında. Birkaç haber var sizinle paylaşmamamız gereken.

Birincisi Galatasaray formalarını tanıttı. Mor forma açılımı yaptılar bu sefer. Adidas bizden ne istiyor dedi Maradona dün. Haklı biraz bence. Turkuaz turuncu anlarım da mor da nereden çıktı? Galatasaray tarihi ile bir alaksı mı var? Ayrıca Maradona'nın "bir takımın renkleri sarı ve kırmızı ise başka renk aramaya ne gerek var " sözü de manidar. Ne diyelim? Hayırlı uğurlu olsun.
Beşiktaş ve Fener cephesinde yine iki kadro dşı bırakmaya çalışma hareketi var. Delgado ve Edu kadro dışı bırakılarak yerlerine adam alınacak büyük ihtimalle. Beşiktaş bir haftadır bu alınacak adamın dünyaca ülü olduğunu ve büyük transferleri gölgede bırakacağını söylüyor. Aklımda sadece Quaresma var ama bu isim gerçekten daha büyük ve hatta sorunsuz bir adam olur mu göreceğiz. Fener'de de Lugano sesleri var. Edu eğer askıya alırsa sözleşmeyi sanırım büyük ihtimal Lugano hiç olmadı yabancı bir defans alınacak ki alınması lazım. Şu kadroda tek eksik orası kaldı. Oraya bir adam alınacağı da söylenmişti. Bekliyoruz biz de. Bu arada umarım Honved maçına giderim ve sizlere resimli ve hatta videolu bir maç analizi yapabilirim.

Sivasspor bugün tarihinin en öbnemli maçına çıkacak. Anderlecht'i elerse zaten bundan sonraki her maçı tarihinin en önemli maçı olacak. Bu maçı izleyebileceğiz hem de bu işin güzel yanı. Trt veriyor bu maçı akşam 21 45'te. İçimde bir ümit var Sivas'ın bu turu geçebileceğine dair. Fakat bir sonraki tur çok zor olacak. Mehmet Yıldız bu akşam en büyük eksik. Ama yerini Ersen ve Kamanan doldurur gibi. Defansta Yasin oynarsa büyük bir koz olur. Avrupa tecrübesi var en azından. Abdurrahman Dereli de eğer sahada yerini alırsa sanki bir beraberlik gelecek gibi. Bekliyoruz ve istiyoruz.

Son haber Avrupa'dan geliyor. Bu yaz gerçekten çok büyük transferler yapıldı. Ronaldo Kaka Benzema üçlüsü Real'e gitti. Villa gidecek mi hala bilemiyoruz. Barca Maxwell'i aldı. Manchester Owen'ı aldı. Son olarak da İbrahimvic ve Eto'o yer değitirdiler. Hleb de bir seneliğine İnter'e verildi. Fakat anlamadığım şu var. İbrahimovic nasıl Eto'o artı 40 milyon artı Hleb ediyor? Eto'o bu kadar değersiz mi? Barca bu adamı satıp üstüne de para vereceğini aklına getirmiş midir sizce hiç? Bence hayır. Bu transferden kim karlı çıkacak bilinmez ama Eto'o bu kadar değersiz gidecek bir adam da değildi hani.
Marquinhos

2 yorum:

  1. mor renk eskiden istanbulun galatasaray bölgesinde yaşıyan "galat" diye bir kesmin rengiymiş diye bir haber vardı. değil galatların, yeniçeri rengi olsa kaç yazar demek istiyorum. barcelona pembe, biz mor, erkek oyunu futbol, git gide efime mi oluyor? şaka bir yana bizim takımlarımızın bu forma konusu ne olcak çok merak ediyorum. tamam sponsor firma yapıyor ediyorda, geçen senede milli takımda yaşadık böyle bir forma krizi. sponsor sponsorluğunu bilsin, yönetici yöneticiliğini. çok merak ediyorum ne dedilerde ikna ettiler bizi mor formaya.

    YanıtlaSil
  2. arda pek ıkna olmamıs gıbı. kaptan bu formayı giydirmez hiçbir maçta diye düşünüyorum

    YanıtlaSil