25 Ekim 2009 Pazar

Fenerbahçe3 Galatasaray1

Söze hekemle başlamak isterim. Bu maçın sonunda bir Galatsaraylı çıksa "hakem bizim aleyhimize çok düdük çaldı" dese haklıdır. Bir Fenerli çıksa "hakem kötü maç yönetti" dese yine haklıdır. O kadar komik kararlar vardı ki maçta. Fener'e verilmeyen sarılar, Galatasaray'a verilmeyenler, Galatasaray'a verilen ama aynısı ceza sahasına yakın diye Fener'e verilmeyenler... Daha çok sayarım. Daha ilk dakika Emre arkadan müdahale yapıyor sarı yok. Gerçekten kötü yönetti maçı.

Geçelim futbola. Maç Galatasaray'ın oyun kurma çabasına Fener'in pres yapma isteği ile geçti. Her dakika böyle geçti neredeyse. İkinci yarı ise bazı bölümlerde Galatasaray bu atakları daha yakın yapmaya başladı ve gol de geldi zaten.

Fener klasik az adamla hücum oyununu oynadı. Az adamla hücum yaparken o az adamlardan biri Alex ise hanenize puan yazdırmak daha kolay. Nitekim yazdırdı yine. Maç öncesi Alex tam bir soru işaretiydi bende. Formsuzken ne yapabilir diyordum ama ekliyordum. Durur durur bir gol atar diyordum. Attı da.

Fener'de bu maç presin dışında öne çıkan başka bir şey yoktu bence. Mücadele mücadele mücadele. Kart görmemeyi de öğrenmişler. Bunu da başardılar. Kazanılan topla hemen ileriye çıkılmaya çalışılıyor ve iş ileridekinin becerisine kalıyor. Bu kimi zaman mesela Antep'te işe yaramıyor ama çoğu zaman da işe yaradı.

Emre ofansif anlamda daha kötüydü. Cristian ise daha iyiydi Emre'ye nazaran. Topuz kötüydü diyeceğim ama defansta o kadar etkiliydi ki Arda'nın bir kaç önemli topunda araya girmeyi başardı. Sol kanat daha etkili idi.

Daum'u kutlamak lazım Carlos Vederson ikilisini oynattığı için. İkisi ve hatta bir de Bilica Keita'yı durdurdu. Çok korkuyordum Keita'dan çok şükür iyi durdurdular. Daum'un Santos ve Guiza hamleleri de tam kontra için hamlelerdi. Biraz daha erken yapsa daha güzel olacak ama olsun. O hamleler de işe yaradı. Santos yine iyi top tuttu. Guiza da golünü attı.

Kazım'ı forvet istiyordum. Oynadı ama son vuruşlar çok kötüydü. Azıcık ayağına hakim olabilse daha farklı olabilirdi durum. Ama hala topu ilk alışı ve kontrolü çok iyi.

Gelelim rezaletlere. Cristian sen kimsin arkadaşım? Nasıl Arda'yı itersin ve maç öncesi yersiz bir kavga çıkarırsın? O tribünleri neden gaza getirirsin? Kadıköy'ün yarısı sarhoş zaten o saatte. Sen o hareketle tribünleri nasıl harekete geçirdin farkında mısın? Bir de maç içinde sahaya atılanlar. Sonra diyorlar ki Samiyen'de atılıyor burada atılmıyor. Ne kadar atıldığı görülmüştür umarım. Keita abartı da olsa o hareketi iyi ki yaptı. Her atan böyle rezil olsa ya da attığı şişe ünlü olsa , sahaya bir şey atmayı bırakır diye düşünüyorum.

İki takımın da ortasahaları çarpışınca bence vasat bir oyun çıktı ortaya. Mücadele çok yüksekti ama oyun neredeyse çok azdı. Ortasahalar çarpıştı diyorum ama bir ara iki takımda da orta saha yoktu. Ortası bomboş , alan gidiyordu topu.

Fener özetle önemli bir galibiyet aldı ama devamı gelmesi lazım. Galatasaray bir şey kaybetmedi Fener de çok şey kazanmadı. Bakarsınız haftaya Fener kaybeder Galatasaray kazanır ve işler değişir. Galatasaray cephesinin özetini Maradona yapacaktır.

Susuz bir derbi izleyebilmek üzere...Herkese iyi akşamlar.

Marquinhos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder