20 Aralık 2009 Pazar

Dünya Kupası Grupları E grubu

Ufak bir aradan sonra E grubu ile karşınızdayım. Benim daimi favorim olan Hollanda'nın grubundan bahsedeceğim kısaca. Diğer ekipler Danimarka , Japonya ,Kamerun.


Hollanda : Avrupa'dan kupaya gelen ekiplerden epey önce kupaya gelmeyi garantilediler. Zayıf bir grupta yer almaları bir üst turu garanti gibi gösteriyor ama geçmişinde sık sık şansszlıklar yaşamış bir takımdan bahsettiğimizi de unutmayalım.
Fifa Sıralaması :3 Puan :1279
Yıldız Oyuncular : Robin Van Persie , Arjen Robben
Dikkat Çekebilecek Oyuncul : İbrahim Afellay
Bizimle Alakası : Diğer büyük takımlar gibi bizimle yine pek bir alakası yok. Fakat Rijkaard, ülkemizde şu an en sevdiğimiz Hollandalı herhalde.


Danimarka : 2006'da katılamadıkları kuapnın acısını çıkarmak isteyecekler. Fakat yaşlanan yıldız oyuncularının yerlerini dolduramadılar gibi görünüyor. Jorgensen , Rommedahl , Tomasson gibi yıldızlarının milli forma altındaki son kupaları olabilir.
Fifa Sıralaması : 26 Puan : 835
Yıldız Oyuncular : Christian Poulsen , Nicklas Bendtner
Dikkat Çekebilecek Oyuncu : Thomas Enevoldsen


Japonya : 2002 Dünya Kupası'nda bizim de karşılaştığımız Japonya'nın ilk hedefi Avrupalılar'dan sıyrılıp bir üst tura çıkabilmek olacak ama biraz işleri zor.
Fifa Sıralaması : 43 Puan 709
Yıldız Oyuncular : Shunsuke Nakamura , Keisuke Honda
Dikkat Çekebilecek Oyuncu : Takayuki Morimoto
Bizimle Alakası : Bir zamanlar Gs forması giymiş İnamoto bu takımda yer alıyor.


Kamerun : 2000 ve 2002'de aldıkları Afrika Kupası'ndan sonra akabinde çıktıkları dünya kupalarında pek başarılı olamadılar. Avrupa'da oynayan futbolcuları ile üst turu zorlayacaklar.
Fifa Sıralaması : 11 Puan : 1035
Yıldız Oyuncular : Samuel Eto'o , Idriss Carlos Kameni
Dikkat Çekebilecek Oyuncu : Georges Mandjeck
Bizimle Alakası : Song , Hamidou , Bebbe , Saidou , Deumi gibi futbolcular bu milli takımda oynuyor.


Not: Gine ile Kamerunu karıştırmışım grup D yazısında.Kusura bakmayın. Kupa harici takılmlarla bakıldığı zaman Gineli çok futbolcu var ülkemizden, sanırım 6 milli gineli var.


Saygılar.

Trakedi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder