22 Aralık 2009 Salı

Marry Christmas

Aslında bu saçma ötesi gündeme dahil olmayı düşünmüyordum, ta ki bugün Erhan Telli ruhumu gerene kadar. Önce gazetede gördüm, yerli futbolcular yabancılara sitem etmişler. Noel için Trabzonspor maçında oynamayacak olan yabancı oyunculara, yerliler, siz izinli biz izinsiz ,biz bayram seyran demeden oynuyoruz siz oynamıyorsunuz gibisinden sitemler etmişler. Klasik bir Erhan Telli saçmalaması diye düşünüp kapattım konuyu kendi içimde. Daha sonra 13 sularında bu sefer NTVspor Radyo'da karşıma çıktı Erhan Telli. Diyor ki " Siz biz savaşa giderken , yanınızda en güvendiğiniz arkadaşlarınızı görmek istersiniz". Çok sevgili Erhan Telli, Galatasaray yarın Trabzonspor ile savaşa gitmiyor. Futbol gibi dünyanın en güzel oyununu savaş gibi kötü kavramlar ile benzetmek bu oyuna yapılan en büyük hakaret bence. Ben sevgili oyuncularımıza mutlu noeller diliyorum ve kendimce gidişlerinde niçin bir tuhaflık olmadığını dile getirmeye çalışacağım.

Önce bu Erhan Telligillerin saçma tezini çürütelim. Efendim Türk futbolcuları "Ramazan ve Kurban" bayramlarında maç olduğunda maça çıkıyorlarmış. Ligimizdeki gurbetçi futbolcuları saymaz isek, hepsinin ailesi Türkiye'de. Ülkemiz de makul bir büyüklüğe sahip olduğu için bir ucundan bir ucuna uçak ile sanırım 2 saatte gidilir. Futbolcular ise standarttan fazla paraya sahip oldukları için kolaylıkla böyle günlerde ya ailelerini ve sevdiklerini yanlarına getirebilirler, yahut kendileri yanlarına gidebilirler. Ama Avustralyalı ve Brezilyalı futbolcuların böyle bir şansı yok. Ayrıca dini bayramlarımızda yerli futbolcular oynamaz ise , takım sahaya 6 kişi çıkacak ve 6 kişi bir futbol maçının başlaması için yetersiz kişi demek. Yani eğer yerli futbolcuların böyle bir sıkıntısı var ise, bunu halledecek kurum TFF'dir, fikstür yapılırken öyle ayarlayacaklar olacak bitecek.

Efendiler size sormak istiyorum, Galatasaray Frank Rijkaard'ı takımın başına ne için getirdi ? Bu sene şampiyon olmak için mi, yoksa geçmişinde sürdürülebilir başarılara alışmış camianın, son yıllarda kaos içindeki teknik yönetimine bir düzen bir kalite getirmek için mi? Bugün bizler , yani bizler derken tüm futbol severler, ligimizde Frank Rijkaard ve Neeskens bir takım çalıştırıyor diye sevinmek yerine, her bulduğumuz fırsatta onlara sallamak için pusuda bekliyoruz sanki. Türkiye Kupası'nda grubumuzda Trabzonspor , Ankaragücü, Denizli Belediye ve Orduspor var. Trabzonspora'a yenilsek de alınacak 9 puan daha var. Ayrıca bu eyyamcı ve skorsever zihniyetle unutuyorlar ki, Arda Turan bu kadar iyi bir futbolcu değilken, Sabri henüz insan bile değilken, biz sırf yerli kadro ile bir kupa eşleşmesinde Kadıköy'de berabere kalmıştık. Son yıllarda aldığımız mağlubiyetler düşünüldüğünde, hiç de fena bir sonuç değildi alınan beraberlik. Yani artık bu insanları suni gündemler ile yıpratmaktansa , onların yaptıkları güzellikleri görmemiz lazım.

Oyuncularına izin verdi ve onları mutlu etti. Bu motivasyon ile belki Elano daha güler yüzlü bir insan olacak. Belki Oz büyücüsü daha güzel büyüler yapacak ve Leo artık bize bir kaç puanı tek başına kazandıracak. Ayrıca eminim ki, Frank Rijkaard bizim yorgun Türklere de bir güzellik yapıp gönüllerini almayı bilir.

Artık ne olur çağdışı tartışmalar ile bu güzel oyuna gölge etmeyin Erhangiller.

Maradona

1 yorum:

  1. Abi zaten bu Erhan Telli bir kere doğruyu söyledi galiba...O da bizim başkanın tokatlama mevzusunda:)

    (Ayrıca başlıktaki Marry değil Merry Christmas olacak, marry olunca evlilik oluyor :))

    YanıtlaSil