21 Aralık 2009 Pazartesi

Fenerbahce Trabzonspor

Güzel bir maç olacağı önceden belliydi. Çok da hızlı başladı maç. Yan hakemler araya girmese belki bol gollü bir maç izlerdik. Maradona'nın da her hafta üzerinde durduğu bir konu bu. Hakemlerimiz çok formsuz. Ama gelin yine futbol konuşalım.

Maça iki takım da hızlı başladı. Fener de Trabzon da gol istiyordu. Ayağa daha iyi pası ise Fener yapıyordu. 

Fener'de bu sezonun en büyük sorunu olan kanatsızlık yine başrolde. Sola bakalım. Santos neredeyse hiç çıkmadı ileriye. Özer çok top kaptırdı kabul. Ama bunu hiç yardımsız yaptı. Santos destek verse belki bu kadar çok top kaybı olmayacaktı. Carlos'u bile arattı bize. 

Sağ kanatta yine Topuz sorunu var. Daum ne dediyse bu adama, sağ koridora hiç girmiyor. Gökhan da yalnız kalıyor. Geride de çok pozisyon veriyor. Dün de verdi.

Emre geri dönmüştü bu maçta. Ama o da korka korka oynadı. Deniz değişikliği doğru oldu yani. İki takım da olumlu oynadı ama iki takım da iyi futbol oynamadı. Belki daha çok mücadele eden maçı kazandı diyebiliriz. 

Alex yine hızlı oynamayı tercih etti. Bir pasla atağa çıkarmaya çalıştı takımını. Bir pozisyonda da çok iyi bir asist yaptı ve o da gol oldu zaten. 

Cristian da olumlu bir top oynadı. İleriye taşımaya çalıştı takımını. 

Trabzon'da Colman ve Alanzinho takımı atağa çıkartmaya çalıştılar ama tek hatırlayabildiğim ceza sahasına kadar gelip oralarda top kaptırmaları. Bunu çok yaptılar. Bu da Fener'in işine geldi. Fener ileride basmayan bir takım. Geride bekliyorlar. Bekledikleri yerde de top kazanmaları onların lehine oldu.

Takım kötü oynuyor hala ve fakat Uefa'da da ligde de lider kapadılar ilk yarıyı. Gerçekten çok enteresan. Verilen arada orta yapmayı öğrenmeliler. Bu özellikle "Alex'siz ne yaparız"ın da cevabı. Takımın, yeni atak kombinasyonları üretmesine ihtiyacı var. 

Lille çok güçlü bir rakip. Grup lideri falan dinlemez, perişan eder gibi bir his var içimde. O maça kadar takviye şart. Transferle olur, antremanla olur ama şart. Bu yarıyı çok iyi değerlendirmeli bence iki takım da. Trabzon'da gol sorunu var. Fener'de de var. Guiza öyle bir gol kaçırdı ki herhalde maçı kazandıran golü atmasaydı bu hafta gönderilebilirdi. Şimdi ise "okçu liderliğe ok attı" gibi başlıklar var. Hayat ne garip.

Ben bu maçta bir de Uğur Boral'ı izlemek isterdim. Ben de garip konuşmaya başladım biliyorum ama o kadar az orta gördüm ki bu sene bu takımdan, Uğur belki Sevilla günlerine döner diye beklemek bile daha doğru geliyor benim için. 

Herkese iyi haftalar. 

Marquinhos




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder