12 Ekim 2009 Pazartesi

Helva Sorunsalı

Şeker var mı yağın var mı unun var mı ne duruyorsun helva yapsana.Neden duruyordu bakkal amca; kimse bakkal amcaya sormamıştı ki yahu amca sen helva yapmayı biliyor musun? Biz de birilerine bu soruyu sorup duruyorduk.Fakat sanırım biraz uğraşıp helvayı yaktıktan sora anladık ki bu helvayı başka bir usta yapacak.Rijkaard repörtajında da değinmişti duruma "Sizde herşeyden biraz var ama hiçbirinden tam yok".

Milli takım kadrosu için herkes bir şey söyleyecek Fatih Tekke niye yok Gökdeniz niye yok o niye yok bu niye yok diye söyleyecek ya da Ceyhun niye var Yusuf niye var diye birçok soru olacak.Bu durum adeta bütün bu sorunların kendi ekseninde doğruluk payı var bunu teknik ekip de muhtemelen biliyordur.Benim aklıma ise "Neden bu takımın gerçek bir yardımcı antrenörü yok?" sorusu var.Kimse kızmasın darılmasın ama Fatih Hoca karizmatik bir antrenörü yanında çalıştırmaz.Fatih Hoca tek adamdır.Ne Rijkaard gibi Neeskens'i vardır ne de Daum gibi Koch'u.(tamam koch teknik koç değil ama etkili bir antrenör).Alex Ferguson ve Carlos Queiroz gibi birçok örnek daha verilebilir aslında. Fatih Hoca'nın ona hatalarını söyleyecek biri olmadı yanında ne Oğuz ne Metin ne de Müfit Hocalar bu konuma uygun karakterler değildiler.

Herkes Uefa Kupası da bu kadro ile alınmıştı diyecekler ama orada Hagi faktörü vardı.Hagi herkesin bildiği gibi biraz dik kafalı bir adamdı Fatih Terim ile birebir çok rahat konuşacak bir karizması ve futbol geçmişi vardı.Bu Fatih Hoca'nın hatalarını ona söyleyebilecek bir şans yaratıyordu.Bence Fatih Hoca bundan sonraki durağında Hagi'yi yanına alıp öyle bu işe devam etmeli ya da ona laf çevirebilecek bir karakterle çalışmalı artık.

Türkiye milli takımı için Hiddink'in ismi geçiyor doğru mudur bilmiyorum ama Hiddink Türkiye'de çalışmak ister mi onu blmiyorum.Malum bir Fenerbahçe geçmişi var.Hiddink yerine bence Carlos Alberto Parreira doğru bir seçim olabilir.Neden böyle diyorum pek teknik bir şey söyleyemeyeceğim ama biraz 6. his sanırım.Bir de Bület Uygun ve Ertuğrul Sağlam isimleri olabilir.Bu tartışmalar çok su götürür.Daha bir sürü isimler geçecek gazetelerde daha işimiz uzun.Çabuk sonuçlanmasını tercih ederim elbette.

Kadro tartışmları ile ilgili bir not da benden.Kayserispor iki sezondur ligin en az gol yiyen ekiplerinden ve fakat milli takımda hiçbir defans oyuncusu yok.Bu kıtlıkta bu durum değerlendirilebilir.Kayserispor defansında yabancı olarak bir tek Toledo var ;takımın defans kurgusu yerli futbolculardan oluşuyor.

Saygılar. Trakedi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder