30 Ekim 2009 Cuma

Hesap Lütfen

Derbi bitti. Şimdi hesap ödeme zamanı. Haldun Üstünel cezalar renklere göre veriliyor demiş. Sulu derbide ya da daha öncekinde ya da daha öncekinde(Kadıköyler dahil) statlardan herhangi biri bütün sezon kapatılamadığı için şimdi her derbide renge göre ceza veriliyor maalesef evet.

Koltuk atılır, bıçak atılır, sahaya votka şişesi atılır ama 5 maç, 2 maç...

Neyse ceza aldığımıza dua edelim. 2 maç Fener'e saha kapama verildi. Galatasaray'da Keita 3 maç Bilica da 3 maç. Futbolcu bazında fena cezalar değil. Ama Kadıköy ya da Samiyen en az 10 maç kapanmadıkça ya da federasyon kapamaya korkmayınca bir şeyler düzelecek anca. Hakemin kafasının yarıldığı maçı ya da atılan sulardan İstiklal Marşı'nın okunamadığı bir maçı oynatabilen bir federasyonla bu derbiler kanlı olmaya devam edecek. Biz de futbol yerine bunları tartışacağız.

Fakat Maradona'ya da anlattığım bir şey var. Sizinle de paylaşmak isterim. Maç önceleri, inanılmaz bir nefret aşılanıyor hem Kadıköy'de hem de Samiyen'de. 2 saat Kızıltoprak'ta vakit geçirdim ve o iki saat boyunca karşı takımın ne anası kalıyor ne babası. Dışarıdan dinleyen de "demek ki biz bunların analarına laf edecek kadar nefret ediyoruz bunlardan" diyor. Benim gibi akıllı insanlar bu nefreti içlerinde tutup sahaya bir şey atmayabiliyorlar. Fakat elin 15 yaşında ya da 30 yaşında işsiz güçsüz eğitimsizi, madem bu kadar nefret ediyoruz bunlardan ben de kafalarına bir şeyler atıp nefretimi gösterebilirim diyebiliyor. Nitekim gösteriyor da bunu.

Benim eğlendiğim maç önceleri bazıları için hiç eğlendirici olmuyor. Eğitici oluyor bir anlamda!!

Ayrıca başka bir konu da azınlık psikolojisi. Maçlar yarı yarıya oynansa belki bu kadar olay çıkmayacak. Mesela Olimpiyat Stadı'ndaki maçta sanırım bir şey olmamıştı. Ama 5bin kişi kafese konulursa o kafestekine saldıran çok olur. Oluyor da.

Derbi ile ilgili diyeceklerim burada biter. Birdahaki olaylı derbide görüşürüz. SUYUN NEDEN ATILDIĞINI DEĞİL DE HANGİ TRİBÜNDEN ATILDIĞINI TARTIŞTINIZ YA, BEN ONA YANIYORUM!

Marquinhos

4 yorum:

  1. Profesörlere bile sormuşlar hangi tribünden atıldı diye.ya cevap veren profesöre mi laf söyleyeyim hala bu işten ekmek çıkarmaya çalışan medyaya kafam karıştı nedir bu işin sonu.

    YanıtlaSil
  2. "Fakat elin 15 yaşında ya da 30 yaşında işsiz güçsüz eğitimsizi, madem bu kadar nefret ediyoruz bunlardan ben de kafalarına bir şeyler atıp nefretimi gösterebilirim diyebiliyor."

    İşsiz güçsüz dediğiniz adamlar 5000 TL para verip maraton'dan kombine alıyorlar. Yani aslına bakarsanız işsiz güçsüz dediğiniz adamların birçoğu "yönetici" pozisyonunda. Güzel yorumlar yapmışssınız ama bu bahsettiğiniz olay çok basit şekilde gözlemlenebilirdi aslında...

    YanıtlaSil
  3. 1. Federasyon herhangi bir derbi maçını iptal edemedikçe bu olaylar devam edecektir. Sadece organize ya da bireysel, yaralamalı ya da değil, az ya da çok küfürlü olmasına göre 2-6 maç arası seyircisiz oynama cezası verilebilecektir. Her ceza sonrasında da karşı taraf itiraz edecek, yazılı basın gazlayacak (rating uğruna), halk da böylece işsizlik vs. unutup afyonlanacaktır.

    2. Hakem Bünyamin Gezer ilk paragrafta bahsettiğim iptal mevzusunu yaptığı açıklamalar sonucu tamamen olasılık dışına çıkartmıştır. E ne de olsa hiçbirimiz sokaklarda insanlar linç edilsin, dükkanlar yağmalansın, kadınların ırzına geçilsin, devrim olsun istemeyiz değil mi??

    3. Bundan böyle tribün liderliği, olayları ne kadar minimum gösterebilip o kadar az ceza ile sıyırmak yanında, rakip takıma maksimum hasar verebilme yetisi üzerine kurgulanacak olup bu konuda taraftar gurupları özel idman yapacak ve hatta iyi "suikastçiler" tribünde hızla yükselecek belki de politikaya bile atılabileceklerdir.

    4. Bu satırların yazarı bendeniz ise sayısaldan ikramiye tutturup KOP kombinesi alabilmek ve kendimi bu sistemin dışına atabilmek için binom permutasyonlar üzerine ihtisas yapıyor olacağım.

    YanıtlaSil
  4. mischa dogru diyorsun. işsiz güçsüz de var. eğitimsiz de var. 5000 kazanıp eğitimsiz olan da var tabi ki. eğitim alıp sahaya madde atabilecek olan da var tabi ki. senin de eline sağlık onur. iptal edeceksin. bilet paralarını bile geri vermeyeceksin gerekirse. biri ölecek bir gün ve hatta bir de yetmez. Tribün falan toptan ölecek ki bu maçlardan birinde, ondan sonra belki bir şeyler değişir bu ülkede.

    YanıtlaSil