10 Kasım 2009 Salı

Hafta Sonu Süper Lig

Cumadan başlayalım, ligin iki kaliteli ekibi karşı karşıya geldi. Bursaspor için hedefini belirleyebileceği bir maçtı, Gençler ise tam yükselişe geçti derken 2 hafta üst üste maç kaybetti. Özellikle evlerinde Manisa'ya yenilmiş olmaları bence büyük sürprizdi. Ama şöyle bir kural var sanırım ligimizde, ortalama bir takım daha doğrusu Sivas ve Denizli dışındaki takımlar 3 4 maçta bir 3 puan alıyorlar. Gençlerbirliği de 2 hafta aradan sonra 3 puan aldı. Bu mantıkla iddaa oynarken üst üste 2 maç kaybetmiş takımlara basmayı tavsiye ediyorum. Maç yazısı blogumuzda vardı, ama ben de bir iki şey söylemek istiyorum. Gençleri tebrik ediyorum, maçı kazanmayı hakettiler ama Bursa'da kadro açısından büyük bir şansızlık var. Sercan sakat, Shin ise aşkı için memleketine döndü. Forvette Turgay tek alternatif çünkü genç Muhammet Demir de Milli forma için takımdan uzaktı. Şimdi iki hafta ara var, Sercan iyileşir, dertlerin büyük kısmı biter gibi geliyor bana. Sonuçta Fenerbahçe bile Alex'siz tat vermiyorsa, Bursaspor'un da bir eksikten bu kadar etkilenmeye hakkı vardır bence. Gençler ise o başarılı olduğu sezonlara göz kırpıyor. Son yıllarda teknik adam canavarına dönen Cavcav sonunda bence takımı bir üst seviyeye ulaştırabilecek iyi bir hoca buldu. Umarım Doll uzun yıllar en azından 3 sezon Gençler'in başında kalır.

Cumartesi ise İbb - Antalya maçı vardı. Her hafta İbb ile ilgili aynı şeyleri yazmaktan ben sıkıldığım için kısa kesecğim bu sefer. Herve Tum ile çok erken öne geçtiler. Tum garip bir adam çoğu kişi onu beğenir fakat o sezon sonu 10 golü geçmez. Antalya ise hedefi ligde kalmak olan bir takıma göre şu anda iyi durumda. Bu sene sanırım 33 36 puan arası bir puan yeter ligde kalmak için. Onlar ise şimdiden 16 puandalar, evlerinde oynadıkları maçlarda yeterli puanı alırlar sanırım. Gerçi Sivas ve Denizlispor ilk devre sonuna kadar toplarlanamazlarsa bu puan barajı daha da aşağıya çekilir.

Trabzon Beşiktaş maçını geçiyoruz , hem futbol çok azdı, hem de maçı yazdık. Bu hafta içi artık bir Trabzon yazısı yazmak boynumun borcu.

Ankaragücü, artık kocaman bir aile. Kaç lisanslı oyuncuları olduğu tam bir muamma. Tff başka kadro veriyor, Ligtv.com.tr başka Ankaragücü sitesi başka. 40 ın üzerinde bir kadro var. Bunların hepsi ligde oynayabilir. Mesela İspanya'da 25 futbolcu kaydettirilip oynatılabiliyor. İşte böyle bir aile bir türlü ritim yakalayamıyor. Düşünüyorum mesela, takım içi kamplaşma olsa, Ruanda'ya döner takım. Kasımpaşa ise kazanmayı hakeden bir oyun sonuçu 1 puan aldı. Yılmaz Vural bence gene bu lige verilen arayı iyi değerlendirir. Takımın alınabilecek her puana ihtiyacı var. Ellerindeki kadroya göre iyi top oynuyorlar bence.

Eskişehirspor son 4 haftada sadece 4 puan aldı ve 3 puan zaten Ankaraspor'dandı. Yani o ilk 8 haftaya göre işler kötü giderken ligin zayıf ekiplerinden Denizlispor'u evlerinde yendiler. Onlar da kısıtlı kadronun cezasını çekiyor biraz. Rıza Hoca güzel bir sistem oluşturdu ama sistemdeki taşlardan bir tanesi sakatlanınca yerine koyabilecek onun kadar iyi bir oyuncusu malesef yok. Denizlispor ise 2 3 mağlubiyet alırsa, başka bir hoca daha ararlar sanırım. Bu sene rekor kırabilirler bu konuda.

Araya şiddetle ihtiyacı olan iki takım, Manisaspor ve Gaziantep'in mücadelesinde Antep 3 puanı aldı. Bu milli takım arası iki takıma da iyi gelir umarım. Manisa sezon başını iyi planlayamadı, kadrosunun önemli isimleri ile sürtüşmeye gitti. Bunda sanırım biraz iş bilmez Andan Sezgin'in de payı var. Neyse bakalım Sezer biraz daha form tutarsa, işleri daha kolay olur. Antep ise ben yazmaktan bıktım, onlar istikrarsızlıktan bıkmadılar. Üst üste 3 4 maçtan galip ayrılmaları şart, ama öyle bir istikrara sahip değiller.

Pazarın ise güzel maçı Sivasspor Kayserispor arasında oynandı. Genelde 3 büyüklere karşı iyi olan takımlar , bir sonraki hafta tökezlerler. Kayseri ise bu tabuyu yıktı. Cangele dünyanın merkezi olmaktan vazgeçince ne kadar iyi bir futbolcu olduğunu ispatladı. Umarım böyle olumlu futbola devam eder. Tamam insan olarak biraz sorunlu bir tip belli. Saha içinde profesyonellikten uzak davranışlarda sıklıkla bulunuyor. Ama bu şekilde devam ederse, Kayserispor'un hücumdaki kısırlığına çare olabilir. Gökhan'a da ayrı bir yer açmak lazım. Bir sezonda gel Fenerbahçe'ye Dede'nin elinde ziyan ol, sonra git Kayseri'ye. Nereden bakarsanız bakın büyük bir travma. Bunu aşıp, böyle futbol oynamak büyük başarı. Umarım bu oyununu sezona yayabilir. Sivas ise devre arasına kadar eleştirilmemeli bence. Çünkü hoca takımı daha tanımıyor. Tanısa 3 sol bek kaynaklı oyuncuyu aynı anda oynatıp, soldan 3 gol yedirmez takımına.

Diyarbakır Galatasaray maçını ise genişce yazdığım için gene es geçiyorum.

Gelelim Hafta'nın 11'ine.

Kaleci Hakan Arıkan, sağ bek Sabri göbekte Ferrari ve Deumi sol bek İsmail. Sağ açık Gökhan göbekte Olcan ve Ergic sol açık Hurşit. Forvet arkası Mortiz ve Forvet Cangele. Takım 4 4 1 1 oynar. Haftanın teknik adamı bence Thomas Doll . Yedeklere ise Ali Tandoğan, Arıza Makakula , Arda Turan, Ahmet Arı, Servet, Serdar Kulbilge ve Mendoza olabilir.

Maradona

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder