18 Nisan 2010 Pazar

Maç Sonrası Galatasaray Yorumu

Kadroları görünce sevindim. Deplasmana Topal, Elano ve Arda ile çıkmak demek, Rijkaard'ın yavaş yavaş geri döndüğüne işaretti benim için. Hepsini geçtim, orta sahada sadece tek kazma izlemek bile son zamanlarda unuttuğumuz bir lezzetti. 4 2 3 1 gibi dizildik aslında sahaya. Ama Topal bana inat yaparcasına geri gidip, "DM" oluyordu. Zaten problemleri çoğuda bundan kaynaklanıyor.


Topal'ın geriye gitmesi, hem Elano'yu geri götürüyor ve pasifize ediyor, hem de Keita ve Arda gibi tehlikeli ayakların top ile kaleden uzak buluşmalarına neden oluyor. Hatırlayın, o süper başlangıçlı 8 maçta, Keita, Kewell ve Arda topla kaleye ne kadar yakın alanda buluşuyorlardı. Hemen bu noktada bir şeye daha dikkat çekmek lazım. Sabri ve Keitalı sağ kanat, isimler değişmesede işlev olarak değişti. Sabri, Fenerbahçe maçlarından sonra biraz dağılıyor sanırım. Kim dağılmıyor ki, Sabri sağlam kalsın.

Yeni Defans Kurgusu

Sabri'den alıp lafı, yeni defansa getirmek lazım. Geçen hafta karşımızda rakip takım olmadığı için, bu haftay bekledim. Herkesin gördüğü üzere göbekte 30 cmye pas veremeyen Servet'ten sonunda vazgeçildi. Hakan zaten, zaman zaman o mevkide denenmiş bir oyuncuydu. 2 maçtır rakiplerin hücum oyuncuları çok zorlamadığı için, sıkıntı yaşamadı. Ama gerçek sınav Bursa maçı olacak bence. Hatta bu durum, uzun vadede hem takımın transfer politikasını, hemde Hakan'ın kariyerini etkiler bence. Sabri dediğim gibi, son 2 3 maçtır dağınık oynuyor. Caner ise, sol beke alışmak için en ufak bir çaba göstermiyor sanırım. Yani kendisinden 8lik performans bekleyen tabiki yok. Ama arkadaşım kaç maç oldu, bir 6 bucuk oyna artık.

İleri 4lü

Baros'un kıymetini anlamamış olanlara, bu 2 hafta son bir şans oldu. Hala Baros hakkında kafasında soru işareti olan varsa, bildiğim çok iyi doktorlar var. Keita ise, kendisi doktora ihtiyacı olan bir abimiz. Her maç, niçin A sınıfı bir takımda oynayamadığını ispatlıyor. Tamam bilekleri mükemmel, top ile rakip arasına vücudunu çok iyi koyuyor ama bazen o derece bencil oluyor ki, kel olmasam saçımı başımı yolarım. Allahtan öyle çok ciddi bir maçta skoru ve maçı etkileyecek kadar delirmedi henüz. Santos ise, her maç üzerine koyuyor. Seneye yeni bir transfer yapılmasın, şartlar uygun olursa bence Santos ile yola devam edilsin. Çünkü yeni adamın takıma uyum sağlamasını beklerken boşa vakit kaybedilecek.

Neill ve Arda

Ülkenin en iyi maç yorumlayan insanı olduğunu düşünen birileri, Neill için "Geldiği takımda sürekli oynamıyordu" diyordu. Şimdi utanıyor mu acaba? Hem o kavgacı vücudu, hem soğuk kanlı oluşu, hemde hatasıza yakın oyunu ile defansın kitabını yazıyor sanki. Benim gözümde, hem Popescu hem Bülent Korkmaz. İkisi bir arada, daha ne olsun.

Arda'cım kaptanım, senin o güleç suratını bu hale getiren, başta yönetim sonrada yönetimin paralı köpeklerinin kulaklarını günde 10 kez ben çın çın çınlatıyorum. Umarım sezon sonu düzgün bir takıma gidersin. En azından futbol topuna en son 10000 sene önce ayağı ile dokunmuş Yılmaz Özdil gibi akıl fukarısı insanların sana olan eleştirilerini okumak zorunda kalmazsın. Hepsinden önemlisi, düzgün bir takımda eksik yanlarını geliştirir, bugün olduğundan daha iyi bir oyuncu olursun.



Maradona

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder