31 Mayıs 2009 Pazar

Anketlerle Super Lig

Ligimiz bu hafta sona erdi ve Beşiktaş şampiyon oldu. Açıkçası ligin ilk 3ünden kim şampiyon olsa hak edecekti ve Beşiktaş da hakederek kazandı bu şampiyonluğu.Özellikle cefakar taraftarı her sene bizlere ders verirken böyle bir şampiyonluk lazımdı onlara. Her sene bir İngiltere takımı taraftarı gibi çoğu maçı doldurdular. Hele hele son maçta 90 liralık eski açık fiyatına rağmen inanılmaz bir seyirci desteği vardı Beşiktaş'ta. İlk 3 takımı da tebrik ediyorum buradan. Fenerbahçe ve Galatasaray ise bay geçtiği bir ligde Uefa Avrupa Ligi'ne kalarak bence mucizeye imza attılar. Umarım seneye bu iki ekibin de katıldığı ve yine Sivas Trabzon ve Beşiktaş'ın da iddiasını devam ettirdiği bir şampiyonluk yarışı yaşarız. Bu sene de son haftaya 3 aday girdi ve Türkiye Ligi için bence çok iyi bir sayı bu. Düşen takımlarımız da son haftada belli oldu. Son düşen averajlara göre Konya oldu. Blog olarak belediye takımlarının düşmesini istesek de Konya da bu sene çok kötü bir performans sergiledi ve düşmeyi hak etti. Sevmediğimiz belediye takımları ise çok iyi zamanlamalarla çok önemli maçlardan puan almasını bildiler.

Bu haftayı Maradona ayrıntılı bir şekilde anlatacaktır. Benim konum ise blogda sona eren anketler.

En İyi Transfer

En iyi transfer anketimizde birinci Fabian Ernst oldu. Ernst, geldiği günden beri Beşiktaş'ın ortasahasını toparlayan adam oldu. Sert oyunu ve kararlı , ileriye dönük bakış açısıyla sağlam bir görüntü verdi orta sahaya. Bence birinciliği de haketmişti. Ankara deplasmanında attığı gol de enfesti.

İkincimiz benim favorim olan Harry Kewell oldu. Türk futbolunda böyle renkler görmek beni çok mutlu ediyor. Tamam yaşı biraz çok, 90 dakika tam randımanlı oynayamıyor. Ama kullanmayı bilen bir teknik adamla daha verimli olacaktır. Bu sene sakatlığına rağmen verdikleri ortada. Kanat oyuncularının en az 5 golü geçmesi lazım ve Kewell bunu geçti. Her şeyin ötesinde tam bir profesyonel ve efendi biri. Büyük takımların imajını böyle oyuncularla yapmak gerekir. Lincoln ve Lugano gibi adamlarla sarsılan imajlar bu efendi futbolcularla düzelecektir.


Gol kralımız Milan Baros bu ankette 3üncü sırada yer aldı. O da kendini çok yere attı bu sezon ama gollerini de atmayı bildi. İlk geldiği sezonda 20 gole ulaştı. O gollerde Kewell ve Arda'nın payı ne kadar büyükse onun da bitiriciliği o kadar önemliydi. Umarım Galatasaray'ı bir basamak gbi kullanmaz Anelka gibi ve ligimize renk katmaya devam eder.

Geri kalan sıralama ise şöyle oldu:

4 Kamanan
5 Bangura
6 Emre B.

Bunların yanı sıra Fatih Ceylan ve Selçuk İnan hiç oy alamadılar. Bence 5'er oyu hakediyorlardı. Takımlarına büyük katkılar yaptılar. 4üncü Kamanan ise bu sıralamada en çok dikkat çekenlerden. Büyük takımlara Anadolu'dan bir mesaj niteliğinde. Az paralara genç ve mücadeleci oyuncular bulmak da mümkün dedi Sivas. Umarım bu dersleri vermeye devam ederler. Bangura da takımını sırtladı ikinci yarıda özellikle ve Denizli onunla düşmemeyi başardı. Emre de bence son 6 yılın en kötü Fenerbahçesinde tek doğruydu.

Şampiyonluk Anketi
Şampiyonluk anketimizde şampiyon 3 hafta önceden neredeyse belliydi. Beşiktaş çoğunluğun oyunu aldı ve oy verenleri mahçup etmeden ipi göğüsledi. Tebrikler Beşiktaş.

Avrupa Ligi
Bursa'nın Avrupa Ligi'ne gideceğine inanmıştık blog olarak ama son haftalarda bu turnuvaya tutunamadılar. Galatasaray ve Fener daha ağır bastı ve bu hakkı onlar kazandı. Yine de Ertuğrul eğer sezon başı Bursa'da başlasaydı bir Sivas örneği olabilirlerdi. Umarım seneye şampiyonluk yarışında olurlar.

Marquinhos


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder