5 Haziran 2009 Cuma

Cuma Notları

Yıldız Sorunsalı

Takımlarımızın şampiyonluk sayıları konusu bugün HaberTurk gazetesinde yer aldı. Ben de bir iki söz söylemek istiyorum bu konuyla alakalı.Bu konu daha ne kadar bir büyük takım tarafından dile gelmeyecek çok merak ediyorum.Sanırım bu konuda da yumurtanın kapıya dayanma eylemini bekliyorlar.

O kadar komik bir durumdayız ki hemen anlatayım.1959 yılından beri oynanan ligimizde Fenerbahçe ve Galatasaray 17şer kez Trabzon 6 kez ve Beşiktaş ise 13 kez şampiyon olmuş.Yani 50 yılda 53 şampiyon çıkmış ligden!Bunun nedeni zamanında Bjk'nin , formalara yıldız çakılırken yaptığı başvuru.Beşiktaş 59 senesinden önceki 2 yılda düzenlenen Türkiye Şampiyonası'ndaki şampiyonluklarını yeni lig için saydırdı ve 2 yıldız takmış oldu formasına.

Şimdi neden diğer takımlar da bu şampiyonlukları saydırmıyor? Nedeni belli. Yumurta yeni çıktı yola. FB ve GS'nin 3 yıldızı var ve Bjk'nin 2 yıldızı var. Sorun yok yani.Ama ne zaman ki Bjk 3üncü yıldızı iki takım 4üncüyü takmadan takar ve ardından da onlardan önce 4üncüyü takar bu sefer de kalan iki takım çoşar. O zaman kim itiraz edebilir eğer FB ve GS 1924'te başlayan Türkiye Birinciliği'ne kadar işi götürse? O zaman FB 25 ve GS'nin 18 şampiyonluğu oluyor şimdiden. O zamanki durum ne olur ve bu fantazim gerçekleşir mi bilemiyorum ama federasyon yetkilileri acaba bir içki masasında rakı içerken falan bu konuyu açıp gülüyorlar mıdır merak ediyorum.Biri çıkıp "Ulan böyle olursa ne yapacağız be Altan ?" diye sorup karşısındaki de "Yuvarla be aslanım boşveeer" diye cevaplıyor mudur?

Invisible Hand

Fenerbahçe kulübünden hiçbir açıklama gelmeyedursun gazetelerimiz Daum Fener'in başına geçmiş ve icraatlarına başlamış gibi davranıyor.

Daum şunları şunları istemiş, "Volkan Gitsin" demiş;" Lugano ile çalışmam "demiş vs... Nasıl da rahatlar anlayamıyorum. 5 gündür Daum ABD gibi dışarıdan Fener'i çalıştırıyor.Şimdi kaleci Volkan "bu adam daha takıma gelmeden takımdaki 1. kaleciyi hangi hakla istemiyor?" demez mi? Ya da bonservisi elinde olan transferini bekleyen bir futbolcu gazeteyi açıp "Aa Daum beni istiyor ama hangi takıma acaba ?"diye ilginç düşüncelere dalmaz mı?

Daum transferini tek açıklayan kaynak Wiklipedia oldu. Aynı Wikipedia Bilica da Fenerbahçe ile 3 yıllık sözleşme imzaladı diye yazdı.Şimdi Fener son anda biz zaten Aragones gitti demedik ki dese ve hocamızın bir sene daha arkasındayız dese ne olacak basınımızın hali? Van Nistelrooy, Nihat ve Tim Viese iddiaları ne olacak?

Not: Bilica da en son Ukrayna'da Shaktar ile anlaşıyordu ama hayırlısı.

Marquinhos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder