20 Mayıs 2009 Çarşamba

Başkan Adayları ve Revizyon

Sabah kalktım ve ilk işim olan gazete okumaya başladım. Milliyet Spor, Türk gazeteleri içinde haberlerine en güvediğim spor bölümüdür. Yazarları da zaten bu güveni bana sağlıyor. Bilgin Gökberk, Rıdvan Dilmen , Mehmet Demirkol ve Uğur Meleke'yi okutuyor bu gazete bizlere.

Bugünkü manşet ise şöyle: "Brezilya Rüzgarı Diniyor". Geçtiğimiz hafta Aziz Yıldırım büyük bir tanıtımla, görev süresince yaptıklarını medya ile paylaştı. Bütçe gerçekten çok büyümüş. Bu bir Aziz Yıldırım yalanı olabilir mi diye düşünüyorum ama para ligindeki yerimiz ve dünya basının da bu bütçeyi konuşması bunun yalan olmayacağını bana gösteriyor. Borç meselesi ise hiç açılmadı tabi bu toplantıda ama sanırım borç bir mesele olsaydı takımda, ilk olarak medyaya sızardı diye düşünüyorum zamanında Galatasaray'ın borcuyla uğraşıldığı gibi.

Daha sonra Şadan Kalkavan yanına Hakan Bilal Kutlualp ve Selim Soydan'ı alarak başkanlığa aday olduğunu açıkladı ve kulübün borcunun çok olduğunu ve sportif başarının bir türlü yakalanamadığını söyledi. Bir başkan adayı sportif kelimesini sadece futbolla özdeşleştiriyorsa zaten bize hiç başkan olmasın. Tek konuştuğu futboldu basın toplantısında. Futbol konusunda gayet haklıydı bence. En çok Galatasaray şampiyonluğu görmüş bir başkanımız olduğunu söyledi ki haklı. Avrupa'da başarı sadece bir senede olabildi o da doğru.(Tabi gruplarda bu seneye kadar artan bir performans vardı ama bu sene o da yok oldu) Ne zaman takım istikrara yürüse başkan gitti onu da bozdu. Bu da doğru maalesef. Hatta belki başkanın süresi dolmuştur bile ama yerini basın toplantısında sadece futbol konuşan bir adam alacaksa lütfen Aziz Başkan devam etsin.

Revizyon sözleriyle gündeme damga vuran Aziz Yıldırım Milliyet'te çıkan habere göre Alex , Carlos ve Deivid'in sözleşmesini feshetmiş.Bu habere inanılmaz derecede sevindim. Fenerbahçe'de bir revizyona gidilecekse ve bu 3 oyuncu bu revizyonun içinde yer almayacaksa gerçekten komik bir revizyon olmuş olacak. İsimlere tek tek baktığımda Alex'in taraftarın gönlünde çok ayrı bir yerde olduğunu görüyorum. Fener tarihinin en değerli yabancısıdır Alex. Attırdığı goller ve attığı enfes gollerle Hagi ile karşılaştırılabilen bir topçu olabilmiştir. Ama orta sahanın da direncini çok azalttığı bir gerçek. Hele bu seneki ortasahada ,öne bir de Alex konunca iyice dirençsiz bir hal aldı kadro. Alex'in de bu seneki sakatlık ve form durumlarını biliyoruz. Bence Alex'in takımda yarattığı en önemli sorun da onunla oynayınca iki santraforla oynayamamamız. İki kere oynadık. Birinde Arsenal'den 5 yedik, diğerinde ise Beşiktaş'tan son yarım saatte 3 gol yedik ve kupadan olduk. Bu düzen ayrıca Türk futbol tarihinin en verimli forvet oyuncularından olan Semih'i yedekte bırakıyor. Onu da köreltiyor.

Belki Carlos bu 3lünün arasında en çok çalışandı bu sene. Goller attı, freekickten goller attırdı, yaşına bakmadan hücuma çıktı sürekli, takım gol atamayınca o defanstan çıkıp denedi şansını vs... Ama bu sene ,yaş olacak 35 ve bir sol kanat oyuncusu için bence geç bir yaş bu ve bu sene bile yavaş yavaş bittiğini gösterdi Carlos bize.

Deivid de bu senenin en gamsız futbolcuları arasında. Geçen seneki Aurellio'lu kadroda Alex ve Deivid'in savaşmayan özelliği çok da göze batmıyordu. Aurellio yeterli savaşı veriyordu çünkü ortasahada ve hem defansı hem de gamsız Brezilyalıları rahatlatıyordu. Ama bu sene ikisinin de foyaları çıktı ortaya.

Bu haber tabi ki bir ihtimal ve ben de bu ihtimal üzerine konuşuyorum ama başkan gerçek bir revizyon yapıp bu oyunculardan kurtulup yerlerine savaşan oyuncular alacaksa gerçekten ben Aziz başkanla 3 sene daha devam etmeye varım bir taraftar olarak. Tabi Maldonado ve Josico isimli futbolcular da var ki bunların isimleri gazetelere çıkmadan takımdan gönderilmeli. Ayrıca bu takımda düzgün bir başkan adayı çıkmayacak mı diye çok merak ediyorum. Yönetimin içinden bir Ali Koç ne zaman başkanlığa adaylığını koyabilecek acaba?

Marquinhos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder