19 Mayıs 2009 Salı

Şampiyon Belli İkinci Kim?

Avrupa'da bu hafta üst üste şampiyonluklar ilan edildi. Alkmaar ve Porto'dan sonra bu hafta 3 takım art arda şampiyon oldular. İtalya'da İnter İngiltere'de Manchester Utd. ve İspanya'da da Barcelona ipi göğüsleyen takımlar oldular. Tabi şampiyonluk belli oldu diye ligler bitecek diye bir şey yok.Kalan maçlar oynanmaya devam ediyor. Uefa'ya ve Şampiyonlar Ligi'ne gidecek takımlar yavaş yavaş belli oluyor.

İngiltere'de Liverpool'un ikinciliği Chelsea'nin 3üncülüğü ve Arsenal'in 4ünclüğü kesinleşmiş gibi duruyor.Man Utd ve Arsenal derbide karşı karşıya geldiler ve birer puan aldılar bu hafta. Liverpool ve Chelsea rakiplerini yendiler ve 3 puan aldılar.Aston Villa ve Everton'un da Uefa Kupası'na gitmeleri garanti.İngiltere'de en büyük sürpriz Newcastle'ın küme düşmeye çok yakın olması.Middlesbrough ve Newcastle önlerindeki Sunderland vu Hull'u aşağıya çekmeye çalışacaklar son haftada. O maçların da sonucunu anında vermeye çalışacağız.

İtalya'da şampiyon İnter bu hafta kendi evinde Siena'yı yenerek şampiyonluğunu kutladı.Roma ve Palermo'nun Uefa savaşı son iki hafta da devam edecek.Şampiyonlar Ligi'ne gidecekler ise hemen hemen belli gibi.Mucize olmazsa Fiorentine Milan İnter ve Juventus devler liginde.Düşme hattı orada da çok karışık en az 5 takım düşme tehlikesi ile karşı karşıya.Lecce zaten düştü dersek kalan 2 takımı son iki hafta belirleyecek diyebiliriz. Bu hafta İnter'de İbrahimovic'in gol sonrası neredeyse sevinmemesi dikkat çekiciydi. Taraftarlarla hala bir problem mi yaşıyor bilemiyorum ama transferden dolayı da kafası karışık olabilir. Onun da adı Real Madrid'le geçiyor bu ara.

Almanya'nın üstü de altıda henüz netlik kazanamadı.Bu hafta Bayern Munchen'in puan kaybı ile Wolfsburg büyük bir avantaj kazandı şampiyon olma adına.Uefa yarışı da Dortmund ve Hamburg arasında devam ediyor.Stutgart Bayern ve Hertha Berlin arasında da son haftada bir Uefa'ya ya da şampiyonlar ligine gitme yarışı var. Yani Bayern şampiyonluğa gidiyorumd derken son haftada Uefa'ya düşebilir.Sadece Kalsruhe'nin düşeceği belli bu ligde.Gladbach Bielefeld ve Energie arasında son haftada düşmeme mücadelesi verilecek.Kimin kazanıp kimin kaybedeceğini elbette buradan söyleceyeğiz.

Bu ligde en dikkat çeken şey ise Wolfsburg'un muhteşem ikilisi.Edin Zheko ve Grafite. Neredeyse Messi Eto'o ve Henry kadar gol attı bu ikili.Ligde toplam 51 gole imza attılar. Gerçekten çok büyük bir rakam bu.Bu yaz bu ikilinin transfer gündemi bence çok dolu olacak. Galatasaray'ın da gündemindeydi bir ara Grafite. Özellikle bu sene ceza sahasında 3 adam çalımlayıp golü de topukla attığı bir pozisyon var ki Grafite'nin ; mutlaka görmeniz gerekir.

İspanya'da Barcelona şampiyon oldu ve artık önünde 3te 3 yapması için son bir maç kaldı. Hani bizim takımlar sezona 3 kupa parolasıyla çıkar ya hep işte o parolayı gerçeğe çeviren bir takım olmasına sadece bir maç var Barca'nın. Hakediyorlar da.Buradaki en iyi mücadele Deportivo , Villareal ve Atl Madrid'in şampiyonlar ligine katılma mücadelesi.Bir de Valencia'yı katalım bunların arasına ve 4'ünün de Uefa'ya katılma ihtimalinin olduğunu da ekleyelim. Huelva'nın düşmeye yakın olduğu ligde Betis'i de katarsak 5 takım daha düşme potasında.Aralarında en rahat Betis olmasına rağmen kalan iki hafta çok önemli.

Fransa Lig'inde bu hafta Lyon kendine geldi desek yeridir.Lyon şampiyon olmasa da şampiyon adaylarını yerinden oynattı diyebiliriz. Bu hafta Marislya'yı yendiler ve birinci Bordeax'u biraz olsun rahatlattılar. Şampiyonluğa çok yakın artık onlar.Le Havre'nin küme düştüğü ligde Nantes Sochaux Saint Etienne Caen ve Le Mans son haftalarda düşmemek için ellerinden geleni yapacaklar.Bu sezonun herhalde iki sürprizi PSG'nin toparlanması ve Lyon'un şampiyon olamayacak olması.

Bank Asya

Bank Asya Ligi'nin de play offları bitti ve Kasımpaşa Karşıyaka'yı eleyerek Turkcell Super Lig'e çıktı. Bugün Lig Tv'de konuşan Kasımpaşalı Erhan Küçük artık asansör bir takım olmak istemediklerini söyledi. O da seyircisiz maç oynamaktan sıkıntılı bir futbolcu. ''Belki büyük maçları Olimpiyat Stadı'nda oynarız ama normal maçları kendi stadımızda oynayacağız ''dedi. Yani İBB'nin çektiğini onlar çok da çekmeyecek gibi.

NOT:Grafite'nin inanılmaz golü için:http://www.youtube.com/watch?v=ZSuiI9WY2uY
İlker Yasin bu gol için bence şunu derdi: ''3 adamı çalımlarım ,topu da kaleye topukla gönderirim, üstüne gol krallığına da oynarım diyor.''


Marquinhos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder