25 Haziran 2009 Perşembe

NTV SPOR DOĞRU TRANSFER

Takip ediyorsanız , NTVSPOR'un internet sitesinde doğru transfer diye bir bölüm var. Turkcell Süper Lig'in bütün transferlerini oradan takip etmek mümkün. Onların affına sığınarak , takımlarımıza gelen giden oyuncuları sizlerle buradan paylaşmak ve üzerlerine biraz konuşmak istedim.



Ankaragücü

Teknik Direktör: Hikmet Karaman



Gelenler

Emre Aygün (Akçaabat Sebatspor)Cihan Haspolatlı (Konyaspor)



Cihan Haspolatlı'yı artık tanımayanımız yoktur. Birinci ligin tecrübeli futbolcularıdan, geçen sene Konya'da fena bir sezon geçirmedi, ama takımın küme düşmesinden sonra yolları ayrıldı. Ankaragücü bu ligin önemli ekiplerinden umarım faydalı olur. Emre ise Trabzonspor alt yapısından yetişen 1985 doğumlu bir ortasaha oyuncusu. Geçen sezon Akçaabat Sebet forması ile 8 gol atmış.



ANKARASPOR



Teknik Direktör: Jurgen Röner



Gelenler

Aydın Karabulut (Beşiktaş)İlhan Parlak (Fenerbahçe)Özgür Çek (Fenerbahçe)


Gidenler

Erhan Güven (Beşiktaş)Özer Hurmacı (Fenerbahçe)



Ankaraspor iki önemli futbolcusunu iki önemli takıma sattı, takaslar ve kendi girişimleri sonucunda yukarıdaki 3 isimle anlaştılar. İhlan Parlak, geleceğin yıldızı olacak deniyordu, ama Aragonnes'in aklına onu oynatmak nedense hiç gelmedi. Umarım bu 3 genç futbolcu için de güzel bir sezon geçer ve Türk futbolu kazanır. Ayrıca Aykut Kocaman'dan boşalan koltuğa Alman Jurgen Röber oturcak. Aykut Kocaman ligimizdeki belki de en kaliteli ve adam gibi adam olan teknik direktörlerden. Fenerbahçe'deki macerası ne olur bilmiyorum, ama gelecekte onu güzel günler bekliyor.



ANTALYASPOR



Teknik Direktör: Mehmet Özdilek


Gelenler Pini Felix Balili (Sivasspor)Kerim Zengin (İstanbul BB)


Gidenler Uğur Kavuk (Sivasspor)



Balili ligimizin tecrübeli yabancılarından. Sivasspor'da Kamanan'ın gelişi ve yaşadığı sakatlıklardan dolayı istediği kadar forma şansı bulamadı. Antalyaspor'a faydalı olacağına eminim. Özellikle deplasman maçlarında kontra ataklarla çok canlar yakar. Kerim ise , kısa bir Fenerbahçe macerası ardından geçtiğimiz sezonu İbb'de geçirdi. Giden Uğur her ne kadar kayıp gibi görünse de , Mehmet Özdilek eminim onun hesabını yapmıştır ve ileriki günlerde yeni takviyeler görürüz. Bu arada Antalyaspor geçen sezona kötü bir planlama ile başlayıp, daha sonra Mehmet Özdilek'i göreve getirip, toparlandılar. Bu sezon bir kaç iyi takviye ile geçen seneye daha rahat bir sezon geçirirler umarım.



BEŞİKTAŞ



Teknik Direktör: Mustafa Denizli



Gelenler Nihat Kahveci (Villarreal)İsmail Köybaşı (Gaziantepspor)Rıdvan Şimşek (Karşıyaka)Michael Fink (Eintracht Frankfurt)Erhan Güven (Ankaraspor)



Gidenler Aydın Karabulut (Ankaraspor) Gökhan Zan (Galatasaray)



Yok Mustafa Denizli görevi bırakıyor, yok Mehmet Topuz sünnetinde siyah beyaz sünnetlik giydi derken , olan canım şampiyonluk kutlamalarına oldu. 19 sene aradan sonra ilk kez double yaptı Beşiktaş ama gündem değiştirme şampiyonu Aziz Yıldırım ve kendi yönetiminin hataları yüzünden tadına varamadı. Bugün ise Marquınhos'un da belirtiği gibi güne sürprizlerle başladık. Daha önceden alınan Fink'e Ernst kefilim dediyse, bana laf söylemek düşmez şimdilik. Rıdvan Şimşek ile ilgili duygu ve düşüncelerimi 18 haziran tarihli Galatasaray yazımda yazmıştım zaten. İsmail ise geçtiğimiz sezonda dikkatleri üzerine çeken bir futbolcu. Bence bu iki genç isim kısa vadede ne kadar başarılı olur bilemem, ama en geç 2 sezon sonra ligimizin en iyi bekleri olabilirler. Şampiyonlar Ligi için tecrübeleri yeter mi bilmiyorum, ama başlarında Bülent Korkmaz'a Şampiyon Kulüpler Kupası'nda formayı korkmadan veren bir Mustafa Denizli var. Asıl öne çıkan isim ise Nihat Kahveci. Bugün bir kaç yerden dinlediğim ve okuduğum kadarıyla , Nihat'ın sakatlıkları tekrar eden türden değilmiş. Demek ki artık bütün iş, İtalyan kondisyonerde. Nihat herşeyden önce milli takımın önemli bir oyuncusu. Umarım en kısa sürede iyileşir ve o güzel futbolunu bize tattırır.



BURSASPOR



Teknik Direktör: Ertuğrul Sağlam



Gelenler



Gidenler Mustafa Sarp (Galatasaray)



Transferin suskun takımı şimdilik Bursaspor. Ama Sercan'ın transfer ihtimalleri sayesinden haberi en çok çıkan takım Bursaspor. Mustafa Sarp geçen sezonun iyi futbolcularındandı, onun gidişinden sonra o mevkiye bir takviye illa ki olur diye düşünüyorum. Bu arada Bursa yavaş gibi duruyor ama geçen seneki gibi hızlı olup, tabiri caizse 3 bomba Brezilyalı alıp, sonra sanırım 2 tanesi geri gitmişti. Böyle karmaşık ve verimsiz transferler yapacaklarına , bu seneki gibi ince eleyip sık dokusunlar razıyım ben. Gerçi Ertuğrul Sağlam'a güvenim sonsuz. Sonuçta geçen sene Beşiktaş'a aldırdıkları olmasa ,şampiyonluk zor gelirdi.



DENİZLİSPOR



Teknik Direktör: Erhan Altın



Gelenler Ahmet Cebe (Fortuna Düsseldorf)



Gidenler Murat Karakoç, Selahattin Kınalı



Denizlispor, geçen sene gene düşme korkusunu yakından hissetti. Bu biraz onlar için tatsız bir durum halini aldı. Ali İpek, geçen gün Lig TV'de katıldığı bir programda takımın borcunun çok azaldığını ve bu sayede bu sezon gerekli takviye yapabilceklerini söyledi. Mesut Bakkal ile yollar ayrıldı ve Erhan Altın göreve getirildi. Erhan Altın geçen sene bütün imkansızlıklara rağmen Kocaelispor'da güzel işlere imza attı ama Kocaelispor maalesef düştü ligden. Denizlispor ,en azından şehir takımı olduğu için ligde kalmayı hak eden takımlardan birisi.



DİYARBAKIR



Teknik Direktör



Gelenler



Gidenler



Diyarbakırspor'da henüz transfer olmadığı gibi ,takım maddi olarak çok zor durumda. Sitelerine şöyle bir baktım da, durum burada 3 cümle ile anlatılabilecek gibi değil. Seçime gidilecek, hoca belli değil, yönetim yok. Umarım geldikleri gibi gitmezler.



ESKİŞEHİR



Teknik Direktör: Rıza Çalımbay



Gelenler Ragıp Başbağ (Kayserispor)



Gidenler


Eskişehirspor bizim bloğun torpilli tek takımı sanırım. Ben Galatasaraylı, Marquinhos Fenerbahçeli olmasına rağmen ikimizin de ortak olarak en sevdiğim takım Eskişehir. Tabi orada yediğimiz efsane çiğböreğin ve bir cumartesi günü soğuk havada, 10 yaşındaki çocukların yaptığı maçı izleyen halkın da etkisi çok büyük. Neyse gelelim futbola. Onlar geçen sene ligde kalarak büyük iş başardılar zaten. Bu sene ise onların biraz daha çıkış yapmasını beklediğim sene. Ragıp gerçekten iyi bir transfer. Ümit Karan'ın da yüzde 99 Eskişehir de olduğunu düşünürsek güzel 2 hamle. Tabi Ümit Karan umarım futbol oynamaya gitmiştir. Eğer gece alemlerine devam edecekse, kanalları takip etsin, Havelka var. Çok şık nezih bir lokanta. Tam karşısında da Eskişehir'in nadide mekanlarından Park 222 var. Ya Ümit Karan beni çok üzdün son sezonda umarım cefakar Eskişehirspor taraftarlarını da üzmezsin. Bir de bu takımın cidden oyun kuramama sorunu var. Rıza hoca maddi imkanlar boyununda umarım bu konuyada bir çözüm düşünür.



FENERBAHÇE



Teknik Direktör: Christoph Daum



Gelenler Bilica (Sivasspor)Bekir İrtegün (Gaziantepspor)Mehmet Topuz (Kayserispor)Özer Hurmacı (Ankaraspor)


Gidenler Yasin Çakmak (Sivasspor)İlhan Parlak (Ankaraspor)Özgür Çek (Ankaraspor)Gökhan Emreciksin (Kayserispor)Can Arat



Zaten Marquinhos bütün bu gelişmeler ile ilgili çok değerli yorumlarını söyledi. Ben sadece bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Ümit Özat, Tuncay, Aurelio, Appiah ve hatta Anelka, satıldıktan sonra yerlerine nekadar yanlış transferler yapıldığının bir resmi de sanırım bu gidenler kısmı olacak. Çünkü daha buraya Maldonado,Josico ve Burak ,belki Kazım eklenecek. Bu sene ise savaşan takımı kurma yolunda ilerliyorlar. Umarım bu seneki kadar kötü bir performansı bir daha yaşamazlar. Bunu bir Galatasaraylı olarak değil, futbol sever olarak istiyorum.



GALATASARAY



Teknik Direktör: Frank Rijkaard



Gelenler Mustafa Sarp (Bursaspor)Gökhan Zan (Beşiktaş)


Gidenler Hasan Şaş,Ümit Karan ,Gökhan Öztürk (Gaziantepspor)Erkan Ferin (Kasımpaşa)Anıl Kararer (Adanaspor)



Zaten özellikle dün Galatasaray ile çok yazı yazdım ama bir kaç küçük noktaya burada değinmek istiyorum. Anıl Kararer nereden bakarsanız bakın, büyük bir yanlış. Umarım Anıl Galatasaray'a küsmemiştir ve Adanaspor'daki yüksek olması muhtemel performansından sonra yeniden yuvasına döner. Aynı şekilde Gökhan da bence büyük hata ,ama bu ortasaha kalabalığında göze az batıyor en azından. Eğer 20 ve üzeri maçta forma şansı bulabilirse, futbolumuz bir değer daha kazanır.



GAZİANTEP



Teknik Direktör: Jose Couceiro



Gelenler Gökhan Öztürk (Galatasaray)



Gidenler İsmail Köybaşı (Beşiktaş)Bekir İrtegün (Fenerbahçe)



Antep için geçen sezon ile ilgili yazılarımızda genel olarak "Hedefsiz Takım" tabirini kullandık. Ama Antep hedefsiz bir takım olmasına rağmen yapılabilcek en mantıklı işi yaptı, ve Nurullah Sağlam ile yollar ayrıldıktan sonra fazla oyalanmadan, Jose Couceiro göreve getirildi. Böylece Haziran ayında takımın başına geçecek bir hocanın ,takımı tanımak için harcayacağı haftaları geçen sene amaçsız oldukları haftalarda kullandılar. Bekir ve İsmail'in gidişi ile, defansta çok önemli iki oyuncusunu kaybetti.Ama sanırım bir şekilde buralara transfer yaparlar. Bu arada geçen sene devre arasının gözde dedikodularından Tabata'nın adının bu aralar hiç duyulmaması da ayrı bir ilginçlik.



GENÇLERBİRLİĞİ



Teknik Direktör: Thomas Doll



Gelenler Serdar Kulbilge (Kocaelispor)Orhan Şam (Hacettepe)Tolga Seyhan (Hacettepe)Murat Kalkan (Hacettepe)İbrahim Şahin (Hacettepe)Kadir Bekmezci (Hacettepe)Da Silva Tozo (Hacettepe)Sandro Mendonca (Hacettepe)Serkan Atak (Hacettepe)Olgay Coşkun (Hacettepe)Ulaş Güler (Hacettepe)Patiyo Tambwe (Hacettepe)Ante Kulusic (Hacettepe)



Gidenler Hakan Aslantaş (Kayserispor)Daniel Addo (Hacettepe)Soner Aydoğdu (Hacettepe)Emre Balak (Hacettepe)Uğur Kapısız (Hacettepe)Mustafa Kaya (Hacettepe)Kemal Akbaba (Hacettepe)Lamine Traore Mehmet Polat Koray Avcı Mehmet Nas Erkan Özbey Recep Öztürk



Geçen sene ligin son haftalarında oynana Gençlerbirliği-Hacettepe maçı hatırlarsınız çok tartışmaya sebep olmuştu. Şimdi bence böyle bir tartışmada transfer ile ilgili yapılmalı. Köle tüccarı gibi iki takım arasında futbolcular gönderip getiren zihniyet acaba, futbolculara fikirlerini soruyorlar mı? Gençlerbirliği taraftarı lütfen bana kızmasın, birisine kızacaklarsa İlhan Cavcav'a kızsınlar. Yıllardır takımın borcu olmamasıyla övünür durur sayın Cavcav. Acaba bir ara da takımın ligi ilk 5 içinde bitirmesiyle övünebilecek mi? Şu maddi imkanlar Sivasspor'da olacaktı ki o zaman alem takım görsün demekten kendimi alamıyorum.



İSTANBUL BB



Teknik Direktör: Abdullah Avcı



Gelenler Taner Gülleri (Kocaelispor)


Gidenler Sancak Kaplan (Kasımpaşa)



Ligde en sevdiğim hocalardan biri ile, en sevmediğim takım buluşunca benim de hissiyatım karışıyor. Abdullah Avcı hem teknik adam, hem de insan olarak o kadar üst seviyede ki (onun hakkında böyle yorumlar bile yapmak haddimi aşıyor ama kusura bakmasın) bu ülkede Skibbelere, Aragonneslere o paraları verenlere yazıklar olsun. Yaptığı iş hiç küçümsenecek cinsten değil. Onu daha iyi yerlerde hoca olarak izlemeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Bir de buradan söz veriyorum, İstanbul içinde Olimpiyat Stadı'ndan başka bir yere geçerlerşe 17 lig maçının 14'üne gideceğim.



KASIMPAŞA



Teknik Direktör: Besim Durmuş



Gelenler Christian Keller (Stabaek)Erkan Ferin (Galatasaray)Sancak Kaplan (İstanbul BB)Martin Baran (Peresov)



Gidenler


Açıkçası Kasımpaşaspor'u yakından takip etmediğim gibi, şu liste için de hakkında en az fikre sahip olduğum takım. Bu da benim şahsımda blogumuzun bir eksiği belki de. Ama en azından şöyle bir yanlışla başlayıp, kendilerini Turkcell Süper Lig'e çıkaran teknik adamla yolları ayırmadılar. İzleyip tanıyıp öğreneceğiz. Not: Eğer ki kombineleri 100 ila 150 tl arası olursa, almayı düşünüyorum. En azından 2 haftada bir canlı maç izlerim.



KAYSERİSPOR



Teknik Direktör: Tolunay Kafkas



Gelenler Merter Yüce (Altay)Gökhan Değirmenci (Altay)Hakan Aslantaş (Gençlerbirliği)Yaser Hacımustafaoğlu (Kartalspor)Serdar Kesimal (Köln)Ömer Şişmanoğlu (St. Pauli)Gökhan Emreciksin (Fenerbahçe)



Gidenler Mehmet Topuz (Fenerbahçe)Ragıp Başbağ (Eskişehirspor)Koray Çölgeçen Turgay Bahadır Durmuş Bayram Milan Purovic Salomon Olembe



Sivasspor'un ardından ligimizde aynı hoca ile en uzun süre çalışan ikinci takım Kayserispor. Geçen sezon Göhkan Ünal'ın boşluğunu bir türlü dolduramadılar. Bu sene de kadronun önemli ismi Mehmet Topuz ile yollar ayrıldı. Hakan Aslantaş,Serdar Kesimal ve Gökhan Emreciksin'i saymazsak diğer transferler hep 2. lig oyuncuları. Ayrıca Mehmet Topuz dışında, bence Koray ve Turgay da iki önemli kayıp. Bu iki oyuncuyu transfer edecek bir Anadolu takımı ligde ilk 12 takım içinde olmayı garantiler. Geçen sezon Kayseri özellikle ilk 25 maça baktığımızda çok zor gol yiyen bir ekipti, ama o ölçüde de gol atamıyorlardı. Kadroları şu anki haliyle bile ligimiz ortalaması üzerinde. Ama bu gol kısırlığına çözüm olacak ortasaha ve forvet oyuncularını bir an önce almaları lazım.



MANİSASPOR



Teknik Direktör: Mesut Bakkal



Gelenler Joshua Simpson (Kaiserslautern)


Gidenler Ferhat Öztorun (Trabzonspor)



Lige yeniden dönmeleri , Ege futbolu için güzel oldu bence. Sezer de başka bir takıma gitmezse, bu sene ligde kalmayı başarabilirler. Mesut Bakkal ise Ersun Yanal ile yollarını ayırdıktan sonra kendi başına atılıyor maceralara. Umarım ligde kalırlar.



SİVASSPOR



Teknik Direktör: Bülent Uygun



Gelenler Yasin Çakmak (Fenerbahçe)Uğur Kavuk (Antalyaspor)Erman Kılıç (İstanbul Büyükşehir B.)Ferhat Bıkmaz (Hannover 96)Akeem Agbetu (Kocaelispor)Hamed Namouchi (FC Lorient)İbrahim Ülüm (Belediye Vanspor)Tahir Kurt (Üsküdar Anadolu)



Gidenler Bilica (Fenerbahçe)Herve Tum (İstanbul Büyükşehir B.)Kanfory Sylla (İstanbul Büyükşehir B.)Pini Felix Balili (Antalyaspor)Sergio Pacheco Oliviera (İnter Bakü)Mohamed Ali Kurtuluş Tevfik AltındağCemal ŞahinEyüp Kadri Ataoğlu Mamadou Diallo Emre Efe Tayfun Emre Murat Yılmaz Ilgar Gurbanov Ahmet Turan Şamil Ünal



Efendim ligimizin kendi tabiri ile generali Bülent Uygun gene kendine has transferlerini yapıyor. Listede 8 gelen oyuncudan 4 tanesi gene çok az duyulan , belki de kimsenin duymadığı oyuncular. Eh Sezer Badur, İbrahim Dağaşan, Mehmet Yıldız, Kamanan (liste uzar burda kesiyorum) gibi ,kimsenin değer vermediği oyuncuların onun elinde hangi seviyeye yükseldikleri açıkça ortada. Şimdi çıkıp ben efendim Belediye Vanspor'dan İbrahim Ülüm neden alınıyor diyebilmem için, Belediye Vanspor'un Van takımı olduğunu bilmem dışında, başka şeyler de bilmem gerek. Valla Bülent Hocam zaman zaman sezon içinde antipatikleştin, çirkinleştin, ama seni de anlamak lazım. Özellikle 3 büyüklerin uşaklığını yapan medya o kadar çok üzerine geldi ve düşmeni o kadar çok istedi ki, kim olsa sinirleri bozulur. Sevelim ya da sevmeyelim yaptığın işe çok büyük saygı duymamız gerekir. Getirelim Morinho'yu bakalım o Sivas'ı 2. yapabiliyor mu? Ya da oturduğu yerden sana sallayanları toplasak takımın başına getirsek, acaba küme düşmeden bu takımı ligde tutabilirler mi? Ayrıca konuya apayrı bir boyut getirip, eğer zahmet edip yorum yazacak kimse olursa bir şey sormak istiyorum. İnsanlar neden forumlarda sürekli olarak Sivasspor'un başarısız olmasını istiyor anlayamıyorum. Haber sitelerindeki yorum kısımlarında olsun, forumlarda olsun , herkes bir Sivas düşmanlığı içinde. Tamam bu sene ben de zaman zaman yapılan işleri eleştirdim, ama biraz empati yapmak şart değil mi? Buradan ayrıca şunu söylemek istiyorum, Şampiyonlar Ligi çok zor, ama umarım Europe Lig'de gruplara kalır Sivasspor. Hepimiz biraz taraftar gözlüğümüzü çıkarıp, futbol sever olarak bakalım bu işlere ne olur.



TRABZONSPOR



Tenik Direktör: Hugo Bross



Gelenler Zafer Yelen (Hansa Rostock)Ferhat Öztorun (Manisaspor)



Gidenler



Dün Trabzonspor'u yazdığım için, aynı şeyleri tekrarlamamak adına fazla uzatmayacağım. Camia Sadri Şener'e destek olsun, ya da en azından köstek olmasın. Trabzonspor, ligimize renk katmaya devam etsin.

Maradona

4 yorum:

  1. yeni gelen gidenler de oldu onlar hakkında da yorum beklıyoruz.ornegın umıtın eskısehıre can aratın ibb ye gıtmesı ne katar ne kaybettırır.

    YanıtlaSil
  2. İBB VE eskişehir zaten sitemizin vazgeçilmezleri takip edenler bilr:) onlarla ilgili yorumlar bu takımlarla ilgili gelecek yazılarda yer alacaktır.Teşekürler

    YanıtlaSil
  3. batuhanın eskısehırde kalacak olması bence buyuk avantaj

    YanıtlaSil
  4. vassel in ankaragücüne gelmesi benı şaşırttı transfer döneminde

    YanıtlaSil