29 Ağustos 2009 Cumartesi

Manchester United 2 - Arsenal 1



Valla şu teknolojinin gözünü seveyim, Premier Lig maçları Spor Max'a gitti gideli ilk kez bu kadar yakından takip ediyorum. Daha doğrusu bunun Spor Max ile de çok ilgilisi yok, sadece internetten maç izlemenin hiç takılmayan yolunu geç keşfettim. İlk 3 haftada izlediğim kadarı ile maçın favorisi Arsenaldi, en azından 1.60 lık oranı ile 02 çifte şansı gözüm kapalı oynadım iddaada. Ama futbol garip oyun ve böyle maçların geçen haftası olmuyor. Arsenal'de sakatlıklar can sıkıyordu. Fabregas'ın olmayışı en büyük eksiklikti bence. MANU'da ise Rio Ferdinand ve Evans defansta eksik, kale ise Foster'a emanetti.

Manchester United

Ben Foster, John O'Shea, Wes Brown, Nemanja Vidic, Patrice Evra, Antonio Valencia(63), Darren Fletcher, Michael Carrick, Luis Nani, Ryan Giggs(85), Wayne Rooney Yedekler Tomasz Kuszczak ,Gary Neville ,Michael Owen ,Oliveira Anderson ,Dimitar Berbatov (85), Ji-Sung Park
(63) , Paul Scholes

Arsenal

Manuel Almunia, Bacary Sagna, William Gallas,Thomas Vermaelen,Gael Clichy, Denilson(79), Alex Song , Andrey Arshavin(81), Abou Diaby, Emmanuel Eboue(71), Robin Van Persie Yedekler Eduardo(79), Mikael Silvestre, Aaron Ramsey(81) , Jack Wilshere, Kieran Gibbs, Nicklas Bendtner(71), Vito Mannone


Maça ev sahibi Manu hızlı başladı, zaten maç boyu topa sahip olma oranı genelde yüzde 65-60 arası Manu, yüzde 35 40 Arsenal şeklindeydi. Kadrolardan da belli olacağı üzere iki takım da 4 5 1 çıktı sahaya, kanatlar zaman zaman forvete yakın, zaman zaman müdafaya yakın. Arsenal ilk 20 dakka güzel direndi. Sonra sahneye Arshavin çıktı. Geçen sene kaldığı yerden devam etti tek başına güzel bir gol attı. Golden sonra maçın dengesi açıkçası değişti, Arsenal yaldır yaldır gelmeye başladı. Van Persie bence çok etkili bir golcü, daha doğrusu atak oyuncusu. Tabi Dennis Berkamp'dan sonra hangi Hollandalı gelse Arsenal'e gözler onu arar ama olsun. Neyse ikinci yarı başladı, top çok hızlı dolaşıyor sahada, iki takım da hızlı paslar ile, tipik bir Premier Lig maçı izletiyor bize. Arsenal gole yakın gibi derken Hakem bildiğiniz bir penaltı uyduruyor bence. Normalde hakeme çok değil neredeyse hiç sallamıyoruz ama şimdi zaten polemik olmaz. O penaltı değildi ya hoca . Neyse efendim yeter hakeme bu kadar sallamak maça dönelim.



Valla Rooney ters köşe yaptı çok klas bir şekilde. Arsenal yılmadan oynamaya devam etti. Ama futbol valla adaleti bazen olmuyor. Diaby gitti kendi kalesine attı bir tane, ama gerçekten yok böyle bir kafa vuruşu. Geçen hafta Makakula'nın gölü gibi göstere göstere attı. Geriye düşen Arsenal saldırdı, saldırdıkça açıklar verdi. Hatta Van Persie mükemmel bir serbest vuruş kullandı, direği kıracaktı neredeyse. Manu zaten çok güzel kontra atak takımı. Biraz Nani, biraz da Berbatov dikkatli olaydı maç 4 falan olurdu. Ha bir de yazının başında kadrolara bakınca oyuna Bendtner'in girdiğini göreceksiniz. Hay Allahım "Kütük" yazsam ağaçlara ayıp olur sanırım. Arsen Wenger ısrar ediyorsa vardır bizim bir göremediğimiz demek lazım sanırım. Maçın hakkı bence beraberlikti, ama her zaman bu güzel oyunda hak olmuyor. Maçtan iki küçük anektot aktarmak istiyorum. 1.si devre arasında sahaya çıkarken ya Diaby ya da Eboue "Thanks to God" yazan t shirtünü gösterdi kameralara. Valla ben futbol sahasında dini motiflerede karşıyım, yok İsa'nın çocukları, falan bana hiç samimi gelmiyor bu işler. Din meselesi özeldir bence, bir insanın özelini bu kadar dışa vurması bana yozlaşmışlık olarak geliyor. 2. anektot maçın 90 artı 4. dakikası Van Persie bir gol attı, ama pozisyon 100 yüz ofsayt. Hakem doğal olarak vermedi golü. Arsen Wenger bir şeyelere kızdı, sanırım bir şeyler tekmeledi, su şişesi falan. 4. hakem maçın bitimine 1 dakika varken orta hakemle konuşarak Wenger'i tribünlere yolladı. Kurallara bu denli uymak lazım. Belki bakınca abartı geliyor ama cidden aramızdaki en büyük fark bu. Wenger tribünlere çıkınca taraftar makara yaptı baya. Dua etsinler hakeme o penaltı olmasa, maçı zor çevirirdi United.


not: ilk resim Diaby'nin mükemmel golü

Maradona

1 yorum:

  1. Takılmadan izlemeyi nasıl keşfettin paylaşırsan sevinirim.

    YanıtlaSil