3 Kasım 2009 Salı

Pire için yorgan yakmayalım.

Diyakbakırspor'un bu hafta lig maçına çıkmama durumu var.Herkes soruyor neden?Bu sabah Diyakbakıspor'un başkanının konuşmalarını dinledim bence o da neden olduğunun farkında değil. Dün akşam hakem adeletsizliğinden dem vurdular bu sabah ırkçılıktan diyor.Konuşmasının sonunda hakem hatalarının etkisi %50 diyor.Belli kendisi büyük baskı altında ve görevini bu baskıdan dolayı temiz kararlar veremiyor.Birileri sürekli "ne yapıyorsun bak bizi istemiyorlar bak hakemler bu yüzden yanlı karar veriyor" diye dolduruyor izelenimi veriyor etrafa başkan.Başkan da ne şiş yansın ne kebap durumundan dolayı sürekli tam olarak karar veremiyor.Bu yüzden olsa gerek kendisin de kızdığı hakemler gibi "baskı altında" hareket kabiliyeti kısıtlanıyor.


Sanırım Diyarbakıspor yönetimi oturup karar almışlar biz buradan bir Barcelona çıkartacağız diye.Diyarbakır forması bile Barcelona formasına dönüştü bir ara.Kim aklına soktu bunu yöneticilerin aklına ama anladılar ki Barcelona olmak öyle sene başında parayı basıp futbolcu toplamakla olmuyor.Şimdi de ucuz ayak oyunları yapmaktalar(Efeste geçen sene bunu yaptı diye ortalıkta çıktı ama ne kadar doğru bunu bilmiyorum).Takımı bu hafta maça çıkartmayacaklarmış ne yazık ki bu iş de öyle hadi deyince olmuyor.Hakemler düzelsin diyorlar bu hafta derbide gördük bu hakemler böyle ne yaparsan yap aynen devam edecekler. Pire yüzünden yorgan yakmaya değmez.Barcelona da böyle olunmaz.


Bursa maçından sonra ortalık karıştı normaldir bu ülkede aşırı milliyetçi hatta aşırı olmasına gerek yok milliyetçi insanlar var ve bizim de doğamız gereği çabuk alev alan bir yapımız var.Bir şeyler oldu ortalık karıştı.Tamam bu iş orada bitsin denmedi.Bu sefer de Diyarbakırspor başkanı 'Bu takım kürt milletinin takımıdır' dedi.Belki de sönecek olan ateşi daha çok büyüttü.Böyle açılım diye yana döne ortalıklarda dolaşılınırken ne gerek var böyle bir açıklamaya.Sen ırkçılıktan bahsederken gidip böyle bir açıklama yapıyorsun.Adama sormazlar mı 'bu ne perhiz bu ne lahana turşusu' diye.Herkes duyarlı olmak zorunda bu işin çözülmesi için birileri alttan almak zorunda zaten lig topal kaldı bir de üstüne bu olaylar olunca söylecek söz fazla değil.


Başkanın kürt milleti açıklamasının lnki. http://www.radikal.com.tr/Default.aspx?aType=RadikalDetay&Date=7.10.2009&ArticleID=958051


Saygılar. Trakedi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder