12 Nisan 2010 Pazartesi

Barcelona'yı ben de şampiyon yaparım #2

1 numaralı yazıda Mourinho'nun Chelsea'sinden bahsettim. Şimdi de Del Bosque'nin Real Madrid'inden bahsedelim.

Real Madrid en son büyük Avrupa kupasını ne zaman kazandı hatırlayan var mı? Ben hemen hatırlatayım. Del Bosque yönetiinde 01-02 sezonun Şampiyonlar ligini kazandı. Real Madrid o günden beri şampiyonlar liginde finale çıkamadı. Del Bosque'den sonra 9. teknik direktörü ile çalışıyor. Bu teknik direktörle ligde başarılıydı elbette lig şampiyonu oldular , kupalar aldılar ama hep İspanya sınırları içinde oldu bu işler. Şimdi Real Madrid için kimler geldi kimler geçti ona bir bakalım.

Del Bosque 2003 yazında takımda ayrılırken takımın başına Portekizli Carlos Queiroz geçiyordu. Açılışı İspanya süper kupasını alarak yapan  teknik direktör. Ligin devamın ne Avrupa'da ne de İspanya'da başarılı olmuştu. o sene Ligi Valencia kazanıyordu.

Bu hayal kırıklığının sonucunda Real Madrid yönetimi acele kararlarla ilk önce José Antonio Camacho sonrasında ise Mariano García Remón'u takımın başına getiriyordu bu ikili Camacho 6 Remon 20 maç görev yapıyorlardı. Zaten günü kurtarma amaçlı olan bu çalışmalarda Wanderley Luxemburgo'için hazırlık oluyorlardı.

Wanderley Luxemburgo bir sene boyunca takımla beraber maçlara çıkıyordu. fakat yönetim ona da dayanamayarak göndermek zorunda kalıyordu. Halen Del Bosque sonrası sadece bir İspanya  süper kupası kazanılmıştı. halen Avrupa'da bir başarı yoktu.

Juan Ramón López Caro sırada ki adaydı. Real Madrid B takımını çalıştıran Caro sadece 6 ay kadar yani Capello'nun takımın başına geçtiği tarih temmuz 2006 kadar. Capello'nun gelişi artık işlerin sıkı tutulduğu anlamına geliyordu. Yönetim başarı istiyordu. Fakat yine Avrupa'da hüsran vardı fakat Rijkaard'ın Barcelona'sına karşı lig kazanılmıştı. Yinede Capello Madrid'ten ayrılmıştı. (Cassano ile ilgili olayları hatırlıyorsunuzdur)

Real Madrid yine eski oyuncularından olan Bernd Schuster ile anlaşmıştı. O sene yine bir Lig şampiyonluğu ve İspanya Süper Kupası kazanılmasına rağmen Şampiyonlar ligi 2. turunda Roma'ya elenmesi sene sonunda takımda ayrılmasındaki en önemli etken olduğu söylenmekteydi.

Sırada ise Sevilla ile rüya gibi sezonlar geçiren ve takıma 2 Uefa kupası kazandıran Juande Ramos takımın başındaydı. Ligin ortaları geçilirken Barcelona'nın 9 puan gerisinde kalması ve Barcelona karşısında aldığı 6-2 lik mağlubiyet Juande Ramos'a Rusya yollarını göstermişti.

Artık bu sene başına gelmiştik artık takımın başında Manuel Pellegrino vardı. Real Madrid yine Avrupa'da yok Barcelona'nın 3 puan gerisinde galiba lig sonunda yine bir Madrid klasiği ile karşı karşıya kalacağız.

Del Bosque içinde denmişti Zidane var Figo var ben de o takımı şampiyon yaparım. Yaparım demek ile olmuyor. Kimler geldi kimler geçti Real Madrid'in son büyük Avrupa kupası Del Bosque ile aldığı halen.

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder