16 Nisan 2010 Cuma

Bursa'ya Haftasonu Tatil


1 saattir düşünüyorum ve sonunda karar verdim, umarım biz yani Galatasaray puan kaypeder, pazar günü de derbi berabere biter. Bunu iki sebepten istiyorum. İlk olarak sıkıldım yıllardır aynı takımların kısır döngü içinde debelenmesinden. İkincisi ise, belki bazı şeyler bir nebze değişir ve futbolumuzda bazı şeyler daha doğru yapılmaya başlanır. Genel temenniyi bir kenara bırakıp maça geçelim.

Ertuğrul Hoca, değişik bir 11le çıktı sahaya. Ergiç ve İbrahim yedek, defansta Zapo, orta alanda ise Bekir Ozan oynadı. Ergic, tercihi uzaktan bakınca garip gözüküyor. Ama Ergic'in kafası biraz dağınık son haftalarda. Belliki onu dinlendirmek istemiş Ertuğrul Hoca. Zapo'nun oyuna başlaması ise bence Beto'ya önlem almak içindi. İbrahim'i genelde daha süratli forvetlere karşı tercih ediyor Ertuğrul Sağlam. Ama Beto yerine en ilerde Julio Cesar vardı. Genede bir sıkıntı yaşamadı Bursaspor bu tercihten ötürü.

Maçın özellikle ilk 30 35 dakikası gösterdi ki, "Anadolu takımları Bursa'ya yatar" söylemi, bizim hastalıklı bakış açımızın bir örneği. Maçın başında Bursa'nın bocalamasına, Antep'in dirençli oyunu eklenince garip bir maç oldu. Hepsinden garip, bir şans golü ile de devreyi önde kapadı Bursaspor.

Ben ikinci yarıda Bursa'nın biraz daha derli toplu oynayacağını düşünüyordum. Ama değişen birşey olmadı. Anlamak lazım, adına isterseniz "Şampiyonluk Stresi" deyin ister başka bir isim verin, bu takım 3 haftadır garip. Bunu ise eleştirmek ahmaklık olur. Biz çok gördük şampiyonluk yolunda aklını yitiren büyük takım oyuncusu. Panik olmak bir insan özelliği, Bursalı futbolcularında zaman zaman bocalaması doğal. Onları bekleyen tek sıkıntı ise kalan 3 maçın, son haftalarda oynadıkları takımlara göre daha zor ekiplerle olması.



Şimdi önlerinde güzel bir hafta sonu var. Cuma günü okuldan gelir gelmez, ödevini bitiren öğrenci gibi Bursaspor. 2 gün rakiplerin maçlarını izleyecek. Skorlara göre hesaplar yapacak, ama sonuçlar ne olursa olsun, bir haftayı daha "Lider" bitirecek. Yolları açık olsun, umarım haftaya bizi yenerler.

Maradona

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder