13 Mayıs 2010 Perşembe

Maradona ve Tercihleri


Kendisine olan sevgimi ve ötesindeki hayranlığımı biliyorsunuz. Gene gündemin yukarılarına oturdu. Cambiasso, Zanetti ve Lisandro Lopez gibi isimleri Dünya Kupası'na götürmeyerek eleştirilerin odağındaki isim oldu. Bu üç ismi almamasının mantıklı yahut mantıksız hiç bir açıklaması yok. Bunu yapan Maradona değil, bir başkası olsaydı sanırım o gün işine son verilir, yeni liste ile Fifa'ya başvurulurdu. Bunu yapan adam ise Arjantinliler için "Tanrı" olduğundan biraz daha az tırıldanıyorlar.

Aslında Maradona'nın bu seçimleri beni pek şaşırtmadı. Gereksiz süprizler bekliyordum, ama bu kadar gereksiz olacağını ummuyordum. Kendisi grup eleme maçları süresince 100 e yakın oyuncu denedi. Ya bir ekol, bir sistem ve bir düzen yoktu. Aziz Palermo sayesinde geldiler kupaya.

Sonuç ne olur izleyip göreceğiz. Ama ben ne kadar üzülsemde çeyrek final ötesi zor gibi duruyor. Birde Messi konusu var. Herkes garibimden Maradona olmasını bekliyor. Ama aralarında şöyle bir fark var. Maradona dünyanın en büyük oyuncusuydu ve o oynadığı takımlarda sistemin kendisi oluyordu. Messi ise mükemmel bir sistem içinde dünyanın en iyi oyuncusu. Sistemi o kurmuyor, sistem onu oynatıyor. Messi'den Tanrı olmasını bekleyip, sonra "Eh be Messi, Barcelona'da dayım bile oynar" demeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder