21 Temmuz 2009 Salı

Fener'den Brezilya'ya Dönüş


Onlarca adam sayıldı yazıldı çizildi. Poulsen dendi ;karısı ikna edilemedi. En sonunda Fener en sevdiği Brezilya'dan iki futbolcu alıp getirdi. Ben bu hareketin mimarının Daum olduğunu düşünüyorum. Daum'un gelme sebebiyle aynı bu iki transferin sebebi bence. Dağılan bir takımı toplarlamak adına takımı tanıyan ve ligde şampiyonluk yaşamış birini takımın başına getirmekle eldeki Brezilyalıları memnun etmek için onların da tanıdığı iki adamı getirmek aynı mantığın eseri bence. Daum'dan da beklenen buydu. Alex'i de çok isteyip takıma kazandırmıştı ve şimdi de mayıstan beri izlediği iki adamı aldı getirdi.

Clarindo Dos Santos ve Cristian Oliveira Baroni artık Fener forması giyecekler. Dos Santos geçtiğimiz günlerde milli takımı ile bir şampiyonluk yaşadı. 5 maçta da forma giydi. Ben bu yüzden Dos Santos'u kötü beklemiyorum açıkçası. Fakat sol bek diyor internetteki kaynaklar ve gazeteler, acaba kendisi Uğur Boral yerine de oynayacak mı? Bunu ilerleyen maçlarda göreceğiz fakat en önemlisi kamp bitmeden geldiler ve de ligleri devam ederken geldiler. Yani fitler. Diğer adam ise defansif ortasaha olarak alındı. O da 26 yaşında. 30 yaşında Avrupa'dan teklif alamayıp gelecek birinden daha mantıklı geliyor ilk etapta bu transfer ama onun bir Maldonado mu yoksa bir Aurelio mu olacağını göreceğiz.

Kısacası bence Fener şu transferleri geçen sene yapsaydı , yani bitmiş bir Josico yerine ya da 29unda bir Maldonado yerine iki genç Brezilyalı alsaydı bu kadar kötü bir lig geçirmezdi bence.Şimdi önümüzdeki tek soru Edu ne olacak ve Lugano geri gelecek mi? Ya da defansa bir adam daha alınacak mı? Bir soru da şudur: Carlos kesilip yerine Dos Santos mu oynayacak ya da Carlos ve önünde Dos Santos mu oynayacak?
Not: Fenerbahçe'de şu an 7 tane Brezilyalı var: Edu, Bilica, Roberto Carlos, Deivid , Alex , Dos Santos ve Cristian Oliveira. Bir de Wederson'u koysak sayı 8 oluyor. Guiza sanki tek yabancı oyuncu takımda şu anda. Yani tam 8 oyuncu var şu an kadroda yabancı. 6 artı 2 tamam. Bu aralar Lugona'nun dönmesi konuşuluyor. Bu gerçekleşirse Edu'nun sözleşmesi bitirilebilir.

Marquinhos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder