23 Eylül 2009 Çarşamba

Anadolu Fırtınası Es Es

Eskişehirspor'a olan sevgimiz ve saygımızı bilen biliyordur artık. Her köşesi futbol olan bir şehir. Düşünün, soğuktan 3 kat giyinmiş insanlar 11 yaşındaki çocukların maçında tribünleri doldurmuş. Şehrin en büyük takımı ise Eskişehirspor'u ise nasıl destekledikleri dillere destan. Tabi biz izleyemiyoruz maçlarını. Eskişehirspor - Bursaspor gibi bir maça bile gözlerini kapayan Lig TV, ne kadar izin verirse o kadar izleyebiliyoruz anadolu takımlarını. Her hafta forumlardan takip ediyorum takımın durumunu. Ayrıca amatör bir iddaa oyuncusu olduğum için gereğinden fazla üzerine düşüyorum, çünkü daha hiç beni şaşırtmadılar. Neyse efendim bütün kısıtlı takip imkanlarına rağmen biraz daha yakından tanıtmak istiyorum size bu seneki Eskişehirspor'u.

Geçmiş 6 maçının kadrolarına bakıyorum. Özellikle son 4 maçta bir istikrar yakalamış Rıza Hoca. İlk 11 genelde şöyle oluşuyor.

İvesa, Murat, Vucko, El Saka, Koray, Doğa, Bülent Ertuğrul, Burak ,Mehmet, Youla, Ümit Karan

Genel olarak ilk 11'i bu şekilde oluştursak, büyük hata yapmış olmayız. Maçların gidişatına göre zaman zaman 11'de küçük değişiklikler oluyor. Nadarevic, Kocabey zaman zaman kadroda yer buluyor. İlk 11'in en ilginç özelliği Youla, Mehmet Yılmaz ve Ümit Karan aynı anda oynuyor. Zaman zaman Mehmet zaman zaman da Youla sol açık gibi oynuyor. Geçen sene kadro derinliği yeterli değildi Eskişehir'in bu sene de her mevkisi ideal bir takım olmasa da , Rıza Çalımbay bazı oyuncuları dönüştürerek güzel bir takım yarattı. Ragıp, Serdar, Bülent Kocabey ve Nadarevic gibi her an takıma girebilecek kapasitede 4 ciddi alternatif ile, geçen sene 12, 13 olan ideale yakın oyuncu sayısı, bu sene 16 17 oldu. Eğer her sene bu şekilde üzerlerine koyarlarsa 2 seneye en geç çok daha istikrarlı bir takım olurlar.

İstatistik Hiç Bir Şeydir Susuzluk Her Şey

Geçen sene ilk 6 haftada sadece 5 gol bulabilen Eskişehirspor, bu sene ilk 6 hafta içinde 10 gol buldu. Kendi evinde oynadığı 3 maçta 9 puan alan Es Es, Gaziantep'i 3-2, Antalya'yı 2-1 ve Bursaspor'u 3-2 yendi. Deplasmanda ise Manisa ve İstanbul BŞB ile 0 0 berabere kalırken, Gençlerbirliği ile 2 2 berabere kaldı.

Bu tablo bile bize anlatıyor ki , Es Es taraftar desteğinden olumsuz etkilenen bir ton takımın aksine, taraftarı ile büyüyor. Trabzonlu, Beşiktaşlı futbolcular çıkıp baskı demiyor mu? Bu hafta onlar da en güçlü rakiplerden birisiyle yani Galatasaray ile karşılaşıyor. İki taraf için de zor maç. Çünkü şu anda ligin en dirençli takımlarından bir tanesi ES ES. Bir kazanmayı alışkanlık haline getiren takım ile, bir kaybetmemeyi öğrenmiş takımın ilginç maçı olacak. Bakalım daha yazarız çok maçla ilgili, ama fırsattan istifade bir Es Es'i alkışlamak istedim.


Maradona

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder