20 Eylül 2009 Pazar

Derbiye Yakın Bakış




Sabahın misafir trafiği bitti. Son misafirler evden çıkarken saat 15: 22 sularıydı, bu kadar dikkatla saate bakmamın sebebi de maçtı. Üyelik uzatma konusunda tartışma yaşadığımız Dijiturk ailesi, 9 senelik üyelerine yaptıkları dangalaklığı anlamış olacaklar ki, bu sezon sonuna kadar SporMax hediye ettiler. Yani kısacası Çinli dayılardan kurtuldum. Geçtik Tv'nin başına babamla bayram tadında bir maç izlemek için. ManU'da Scholes kart cezalısı , onun dışında sakat yoktu. City'de ise hem Adebayor cezalı , hem de Robinho sakattı. 15 takım oyuncusu olan City için bu 2 kayıp gerçekten büyüktü. Maçın ilerleyen dakikalarında bu eskikliklerin sadece A planını değil, B plansızlığını da etkilediği görüldü zaten.

ManU


Foster ,O'Shea, Ferdinand ,Vidic, Evra ,Fletcher, Anderson, Park ,Giggs, Berbatov ,Rooney
Yedekler: Kuszczak, Neville, Owen ,Carrick, Nani, Evans ,Valencia


Man City
Given, Richards, Toure, Lescott, Bridge, Barry, De Jong ,Ireland, Wright-Phillips, Bellamy, Tevez Yedekler: Taylor Zabaleta Garrido Weiss Petrov Ball

ManU klasik 4 4 2 ile başladı maça , City ise maç boyu 4 4 2 ile 4 5 1 arası dönüp dönüp durdu. Hatta maçın son 10 dakikası 4 2 4 bile yaptılar ama olmadı.

Maç Rooney'in golü ile başladı. Bir anlık konsantrasyonsuzluk pahalıya mal oldu ve golü attı ManU. Golden sonra City erken toparlandı ve Foster çok acemice hata ile golü bir yerde ikram etti. Tevez ise yaptığı pres ve attığı asist ile kendisini sürekli protesto eden ManU taraftarına ince bir ayar verdi. 20 ila 45 arasında çok dengeli gidiyordu maç. City Baryy, De Jong ve Ireland 3lüsü ile çok mücadele ediyor, iyi basıyordu toplara . ManU ise her zamanki topla sakin oyununu oynuyor, ama istediği gibi bastıramıyordu. İkinci yarı gene City maça geç başladı ve Fletcher cezayı erken kesti. Çok garip bir şekilde City gene silkelendi ve Ballemy mükemmel ötesi bir gol attı. Hatta maçtaki 7 gol arasındaki en güzel goldü bence. Buraya kadar maç ilk yarının kopyası gibiydi, fakat golü yiyen ManU bu sefer çoştu. 60'dan sonra yaklaşık bir 15 dakika topla oynama oranları yüzde 78, yüzde 22 gibi fantastik farkla gidiyordu. Yedek kulübesinden Valencia oyuna girdi, Park çıktı. Ben Park'ı genelde severim ama bugün kabak tadı vermişti ve beni çıkar diye bağırıyordu. Neyse efendim Valencia gelince ManU ve kanat organizasyonları iyice delirdi. Bu sırada Hughes önlem için sadece saha içindeki oyuncuların yerlerini değiştirebiliyordu. Bir ara Ireland'ı sağa aldı, Bellamy'i ortaya çekti ama durduramadı ManU'yu. Bunda işte yedek kulübesi fakirliği devreye girdi. Berbatov ile Given arasında geçmeye başladı maç. Valencia sağdan dağıtırken, Giggs ise yaşlı kurt tadında sol tarafı domine ediyordu. O yaşta inatla ve inatla bu kadar iyi oynayan bir futbolcuyu sadece alkışlamak yetmez bence. Neyse efendim Sir Alex Ferguson en sonunda beklenen hamleyi yaptı ve Owen 78'de Berbatov'un yerini aldı. İki hızlı forvet daha çok alan boşaltan oyuncu demekti ve Flechter mükemmel bir koşu ile ikinci kafa golünü attı. Gole tepki olarak Martin Petrov girdi De Jong'un yerine. Petrov takımı ileri taşıyacaktı. Yanlız Petrov'un rolüne Rio Ferdinand soyundu ve hayatının sayılı saçmalıklarından birisine imza attı. Topu rakibin üzerinden aşırtmak isterken kaptırdı, ve Bellamy'i beni yakan 2. golünü attı. Bu arada Foster ilk golde yaptığı hata kadar büyük ve saçma olmasa da gene dengesiz çıktı kaleden. Beni yakan diyorum çünkü iddaa yatmaya doğru yaklaştı. Golün olduğu dakika 90 ve o dakika da bir karambol oldu ve ben dakikayı kaçırdım. Sırf ben değil, maçı sunan spiker ve İbrahim Altınsay da kaçırdı. Yalnız bu uzatma dakikalarındaki uzatmaları da oynatan bir hakem vardı saha içinde. Benim tahminim 4 dakika verdi, ama oyuncu değişiklikleri ve 90'da gelen golün sevincini falan ekleyince 5 dakika oldu o iş.

İşte o 1 dakika fazlalık var gibi duruyor, o 1 dakika zaman zaman söylenen ManU "Şaibesi" oluyor. Bunun tarihte bolca örneği olduğu gibi en son Arsen Wenger isyan etmişti 2 3 hafta önce. Bütün bu şaibelerin dışında tutarsak, Owen inanılmaz bir iş yaptı. Maçın 90 artı 6'sı oynanırken Giggs'in soğuk kanlı pasında kendisini unutturan Owen topu köşeye bıraktı. Rafa kıçına kına yaksın, almadığı için Owen'ı. Maç bitti Hughes kudurdu resmen. Yan hakeme hemen golden sonra çemkirdi. Adam da haklı bir yerde 3 kere yakaladığın maçı kaybediyorsun hem de çok dramatik bir şekilde.

Sonuç

ManU zaten bildiğimiz ManU. Her hafta Ronaldo'suz atak yapma becerilerini geliştiriyorlar. Kanat bindirmeleri ile rakibi bunaltırken, Rooney, Owen ve Berbatov gibi forvetleri ile gol kovalıyor. Anderson süper oyun kuruyor, Giggs hala güzel oynuyor. Solda Evra, sağda ise Valencia oynayınca takım uçacakmış gibi oluyor.

Asıl mesele bence City. Arkasındaki iğrenç sermayeyi bir kenara koyarsan Hughes kendisine yakışır bir iş yapıyor. Bu kadar transfer sonrası takım olmuş bir ekip kurmak zor iştir. Henüz defansını tam oturtamadı, ama takım bütün halinde mücadele ediyor. Amaçları Big 4'dan bir tanesini geçmek. İki maç yaptılar bu Big Four ile ve bir galibiyet , bir mağlubiyet aldılar. Şimdi gene 6 hafta Big Four dışındaki takımlar ile maçları var. Eğer bu dramatik yenilginin etkisinden kurtulurlar ise lige renk katmaya devam edecekler.


Maradona

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder