25 Eylül 2009 Cuma

Süper Lig'de 7. Haftaya Bakış

Gençlerbirliği -Trabzonspor

Haftanın açılış maçı Trabzonspor'dan. Son iki haftadır üst üste kazanarak biraz sular duruldu Trabzonspor'da. "Kabız Biraderler" Umut ve Gökhan gol atmayı hatırlayınca biraz silkelendiler. Ama bu hafta karşılarında dişli bir rakip var. Kahe çok formda, ve Gençlerbirliği müdahaleye dayalı güzel futbol oynuyor. Trabzonspor'da Yattara bu sezon ilk kez ilk 18'de. Ben bu maçı Trabzon'un kazanma ihtimalinin yüzde 20 olduğunu, geri kalan yüzde 80 ise , yüzde 60 beraberlik yüzde 20 Gençlerbirliği galibiyeti olacağını düşünüyorum. İddaa sevenlere 1 0 çifte şans öneririm.

Antalyaspor -Fenerbahçe

Antalyaspor geçen sezon ligde kalmayı başardı fakat bu sene ilk 10 ya da ilk 12'yi garantileyip sezon sonunu rahat geçirebilecekleri bir takım kuramadılar. Bunda kulübün içinde bulunduğu maddi sorunların da payı çok büyük. Geçen sene Mehmet Özdilek motivasyonu ile takım bir şeyler yapmaya çalışıyordu, ama bu sene henüz başlamadılar. Anlaşılan gene düşme korkusunu çok yakından hissetmeleri gerek. Fenerbahçe ise son 4 5 maçtır eleştirilen bir futbol ortaya koyuyor. Ben buradan Guiza ne olur oynamasın gibi dualar etmeyi bırakalı çok oldu. Ama Turkcell Süper Ligi profesörü Daum ile bu hafta farklı bir sonuç alırlar. En azından hafta içi yapılan Azizsilin ve aşırı eleştirilere tepki olarak takımın gol atacağını ve mücadele edeceğini düşünüyorum.

Bursaspor - Diyarbakırspor

İki takım için de çok önemli bir maç. (sanki önemsiz maç var) Ertuğrul Sağlam Bursaspor'un başında da büyük maçlarda takımı pasif oynatmakla eleştiriliyor. Aslında Batalla ve Ergiç takıma alıştığı zaman Bursaspor çok mesafe alacak bence, ama şu anda belli bir kadro zaafiyeti yaşıyorlar. Özellikle sol bekleri yok, ve Volkan Şen'in sol açık oynaması da bir sorun bence. Yani şu anki kadrosu ile güzel işler yapıyor Ertuğrul Hoca. Hedef ligi üst sıralarda bitirmek sonuçta, Avrupa'ya gitmek. Ama öte yandan kendisinden kalite olarak düşük takımlara kendi evinde puan kaybetme lüksü pek bulunmuyor takımın. Bu maç önemli o yüzden, kendi seyircisinin önünde alınacak bir galibiyet ile hem üst üste 2 galibiyet alınmış olacak, hem de gene olumlu hava egemen olacak camiada. Diyarbakır ise Fenerbahçe dışında ilk kez böyle oturmuş bir ekiple oynayacak ve ciddi bir sınav onlar için. Hızlı hücum elemanları ile Bursaspor'u dengesiz yakalayabilirler. Ben iddaa'da 1 oynayacağım. Hatta oranı yükseltmek için ilk yarı 1 bile düşünüyorum.

Gaziantepspor - Ankaragücü

Yüzüncü Yıl gazı ile yapılan dengesiz transferler ile başlanılan sezon, bir de birleşme ve peşinden gelen oyuncular ile iyice yamulan bir kadro yapısı. Vassel alıncağına 3 düzgün ve takımın homojen kalmasına yardımcı olacak transfer yapılsaydı keşke diyolar mıdır sizce ? Öte tarafta ise geçen sene lig bitmeden takımın başına gelen ve takımı tanıma sürecini çoktan aşması gereken bir Antep. Allahtan geçen 2 hafta önce Kasımpaşa ile oynayıp ilk galibiyetlerini aldılar. Birbirine benzer iki takımın mücadelesi olacak. Taraftarı önünde Antep galibiyete yakın gibi ama gene de sakat maç, bekleyip göreceğiz.

İstanbul BŞB - Sivasspor

Bence iki takım için de sezonun kırılma maçı. Eğer İstanbul BŞB bu haftayı da 3 puansız kapatırsa serseri mayın gibi gezmeye başlarlar. Abdullah Hoca acaba ne zaman eline odun alıp futbolculara girişeçek, ya da kendisinden beklenen sıçramayı yapıp daha düzgün bir takımı çalıştıracak. Sivasspor ise bu hafta da kaybederse düşmeme mücadelesinin tam içinde bulur kendisini. Çok isterdim İstanbul BŞB bu maçı saha ve seyirci avantajı ile alır demeyi, ama kendi evindeki her maça yarım sıfır geride başlıyorlar. Riski seven iddaacılar 1 oynasın ama çok bir 0 maçı.

Kayserispor - Kasımpaşaspor

Geçen hafta bu iki takımı da canlı izledik televizyondan. Beşiktaş önünde Kayserispor 30 dakika yerde yattı, 60 dakika ayaktaydı sadece. Ayakta olduğu zamanlar güzel işler yaptılar, ama saha içine yakışmayan hareketler çok yapıyorlar. Gerçi Tolunay Kafkas'ın çalıştırdığı bir takımdan daha fazlası beklenemez sanırım. Kendisinin de ne kadar çirkef olduğunu unutmak mümkün değil. Öte yandan ise ilk yarıda kök söktüren bir Kasımpaşa vardı Galatasaray karşısında. Ama bitik kondisyonları ile 90 dakika mücadeleye henüz hazır değiller. Kayseri maçı alır, hatta Arıza ve Cangele ikilisi attıkları güzel gollere devam ederler.

Galatasaray - Eskişehirspor

Galatasaray ilk kez bu sezon böyle kuvvetli bir rakiple oynayacak. Eskişehirspor kendi ayarı bütün katımlara kafa tuttu. Bu maç Es Es için hedeflerini bir adım yukarı taşıma maçı. Eğer İstanbul'dan puan ya da puanlarla dönerlerse şu ilk 6 haftadaki 12 puanı taçlandırırlar. Galatasaray ise hepimizin bildiği üzere çok iyi oynuyor. Bu iyi oyunu sadece rakiplerin kötü olmasına bağlayan insanlar da var. Bu maç iki takım için de çok iyi bir sınav.


Denizlispor - Manisaspor

Yahu bu hafta Beşiktaş maçı yok diye bir maç veriyor fazladan Lig Tv. Hadi Bursa maçını vermiyorsun anlıyorum tercih sizin, fakat bari maçın saati normal bir saat olsa artık. Çakışmasa Galatasaray maçı ile de güzel bir maç izlesek bari. Yok ama illa ki bir işi eksik yapacaklar. Neyse efendim Manisaspor daha oturmuş bir ekip, en az 1 puan alırlar, ama riski seven iddaacılara 2 öneririm.

Maradona

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder