22 Eylül 2009 Salı

Kasımpaşa 1 Galatasaray 3


Rakip takımın hocası Yılmaz Vural olduğu zaman içimde garip hisler oluyor. Yılmaz Vural'ı sevmekten ve tanımaktan olsa gerek bir çekince oluyor üzerimde. Gene aynı tedirginlik vardı. Bu tedirginliğin üzerine Ankaraspor, Beşiktaş ve Pana maçlarındaki görüntüler eklenince daha da zor oluyordu maç.

Frank Rijkaard gene rotasyon yapıyordu, tamam belki yaptığı tercihler bu sefer doğru olmadı ama gene de mantık olarak futbolcuların dinlendirilmesi çok önemli. 45 50 arası maçı aynı 11 ile oynamak mümkün değil. Bu yüzden Hakan Balta ve Caner değişikliğine sonuç olumsuz olsa da kızamıyorum. Ama açıkçası Keita niçin yedekte olur anlamak biraz zor. Gene de ikinci yarıda oyuna giren Keita'dan bu kadar verim alıyorsa bir sorun. Onun dışındaki oyuncular rotasyona uğramadan devam ettiler maça.


Kasımpaşa ise bütün enerjisini ve yapabileceğini ilk yarıda kullandı. Yılmaz Hoca Sarp ve Topal'a baksı uygulatarak Elona ile aralarındaki bağı kesti. Hızlı toplar ile ileriye çıktı. Bu önde basan ve baskılı oyuna , Galatasaray müdafasının yaptığı pas hataları eklenince gol geldi. İlk yarıda Kasımpaşa farkı 2 yapabilir, ya da Galatasaray beraberlik yakalayabilirdi. Ama soyunma odasına 1 0 önde gitti Kasımpaşa. Yılmaz Vural maçtan sonra çok güzel özetledi durumu. Oyuncuları idmansız olduğu için geriya yaslandılar ve kaçınılmaz son geldi. Ama geçen haftalardan birinde Kasımpaşa kalecisini haftanın kalecisi seçmiştik. Bu tercihin ne kadar doğru olduğunu gösterdi bize. Tolga olmasa maç çok daha erken kopardı.


Ligimizdeki hiç bir takım bu Galatasaray'ı müdafa yaparak durduramaz. Ancak Chelsea ayarı bir müdafa yapılacak,belki o zaman netice alınır. Sağ kanadın yaramaz çocuğu oyuna girince işler bir anda değişti. Keita için neler neler yazıyolardı. Yok futbol hayatı bitti, yok gece hayatlarının bir numarası. Ama o inatla oynadığı her maç ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu gösteriyor. Nonda ise klas bir golcü. 3 attı, ama 4 olabilirdi. İkinci yarının başında kaçırdığı bir pozisyon var. Frank Rijkaard belki de bu iki ismi yedek bırakarak onları hırslanıp oynamasını istiyor. Kewell, Arda ve Keita üçlüsü 6. haftaya kadar Galatasaray'ın hücümdaki en verimli 3lüsü olduğunu gösteriyor. Her hafta takımı yakından inceliyoruz, bu hafta sadece öne çıkan noktaları söylemek istiyorum.


1-) Leo Franco geri pas pozisyonu dışında hatasızdı. İlk yarıda farkın açılmasını o engelledi.


2-) Mustafa Sarp ve Mehmet Topal ikilisi takımı ileri taşımakta çok yetersizler. Ayhansız Galatasaray , Elano'nun da takıma uyum sağlayamaması yüzünden hala çok zorlanıyor.


3-) Defans oyuncularımız doğal olarak topla çıkamıyor. Dünkü takıma bakınca aslında Caner'in biraz daha yapıcı oynamasını bekleyebilirdik. Ama Caner gününde değildi. Servet ve Emre, ya da mevcut 4 stoperimiz içinde oyunu geriden kurabilecek kimse yok. Artık bu sorunun tamamen çözülmesi seneye yapılacak bir transfer ile olur.


4-) Forvet sayısı değil, sistem önemli. Frank Rijkaard bunu bize bir kez daha gösterdi. Kaç maçtır sistemi değiştirmeden yaptığı müdahaleler ile oyunu etkiliyor.


Sonuç olarak takım hem zihinsel , hemde fiziksel olarak yorgun. Ama 13 maç oldu, zaman zaman kötü oyunlar oldu. Ama hiç bir olumsuzlukda oyuncularda Frank Rijkaard'ın sisteminden vazgeçmedi. Saha içinde hiç bir ciddiyetsizlik ve laubalilik görmedik. Galatasaray son 3 maçta oyun olarak bir düşüş içinde olsa da, gittiği yol olarak çok doğru ilerliyor.
Hakem
Dün maç hakemsiz oynansaydı, futbolcular kendi içlerinde konuşarak daha iyi maç yönetirdi. Sabah gazetelerin bir çoğunda Galatasaraylı yazarlar hemen teorilere başlamışlar. Biz hiç o toplara girmeyelim diyorum, zaten herkes ne kadar rezil bir hakem olduğunu gördü sahada.
Sevgiler Saygılar,
Maradona

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder