3 Eylül 2009 Perşembe

CEZALAR

Emre 3 maç ceza almış. Hakeme dirsek ve oyuncuya tehditkar konuşmaktan. Az bile almış. Şimdi tabi ki Fener itiraz edecek. Daha az maça insin diyecek ceza. İnmez umarım. Bu sefer indirmeyin. Bu adam bu cezayı ve hatta daha fazlasını da haketti. Geçen sezonda da yaptıkları ortada. Bu ceza ile beraber umarım yaptıklarını bir düşünür ve iyi bir insan olmaya karar verir. Çok umutlu muyum değilim. Ama Emre bu senenin Fener'inde vazgeçilmez bir oyuncu. Bir takım taraftarı olarak , bu oyuncunun her hafta çirkefliği yüzünden laf yemesi ve dolayısıyla takımınızın bu özelliği ile ilgili her hafta başka bir eleştiri görmek çok can sıkıcı. Kendisi de bir Hagi olmadığı için insan çok da savunamıyor. Ama bu sene eğer Emre düzelmezse daha çok bu tarz eleştiriler ve cezalar yer Emre.

Önümüzdeki maçlara bakıyorum. Bursa İbb ve Antalya. Bu 3 maç bence bir hayli zorlanacak Fener. Emre'nin yerine kim oynar? Selçuk oynarsa eyvahlar olsun. Eğer Deniz oynarsa idare ederiz. Yerine Mehmet Topuz oynar ve iyi de oynarsa güzel olur. Bir de Rıdvan Hoca yazın o mevkinin adamı Özer Hurmacı demişti. Eğer Özer orada oynar ve kendini kanıtlarsa daha da güzel olur. Umarım bu ceza böyle olumlu sonuçlar doğurur.

Bir başka ceza da yurtdışından. Chelsea 2 sene transfer yapamama cezası aldı. Premier Lig daha sabah izlediğim bir programda dünyada en çok transfer parası harcanan liglerden biri olarak açıklandı. Birinci İtalya ikinci de İngiltere idi isanırım. Chelsea bu seneyi belki transfersiz kapayabildi ama önümüzdeki iki sene bu ceza onlara çok pahalıya patlar. Sırf reklam için bile transfer yapıldığını düşünürsek işi zor Chelsea'nin ve özellikle Abramovic'in.Hayır sıkılacak adamcağız.

Peki neden oldu bu iş ? FIFA Uyuşmazlık Komisyonu, Fransız oyuncu Gael Kakuta'nın transferi sırasında talimatlara uygun davranılmadığını öne sürdü ve bu ceza geldi.Fransa'da Lens'de kontratlı bir futbolcu iken kontratını bozmak zorunda kalmış Gael Kakuta. Şimdi ayrıca kulübüne de 800 000 euro'ya yakın bir para ödeyecek. Bitmedi. Bir de 4 ay sahalardan uzak kalacak. Değer miydi be Chelsea; ha Kakuta? Ah be! Artık 18 yaşında Makuta dışında yeni oyuncu alamadan devam edecek Chelsea.

Marquinhos

2 yorum:

  1. Abramovic ne sıkılacak açsın fm/cm bir seriyi oynasın gönlünce ne işi var :D
    Ceza konusunda aklıma gençler kayseri arasında olan troisi olayı geliyor orada çıktı herkes bağırdı ayartma var diye sonra ne oldu bilmiyorum.Troisi yine kayseride bu hafta oynadı.

    YanıtlaSil
  2. almaz heralde kayseri ceza. biz heralde bu uefa kriterlerini hiç bir zaman göremeyeceğiz sanırım.

    YanıtlaSil