24 Mayıs 2009 Pazar

33. Haftaya Bakış


Haftanın en manasız maçı dün oynandı ve Kayserispor Hacettepe'yi 1 0 ile geçip 3 puan aldı. Bugün ise 1 tanesi derbi olmak üzere 8 maç bizi bekliyor. Neredeyse bütün maçlar birbiriyle ilgili ve her takımın kulağı başka bir statta olacak. Küme düşen son takım da, şampiyon da bu hafta belli olabilir. Bakalım hafta bittiğinde neler görmüş olacağız.


Bursaspor Gaziantepspor

Geçen hafta son dakika golü ile yenilen Bursaspor, son iki haftada 6 puan alıp ,beklemek istiyor. Galatasaray'ın maçlarının zorluğu ve Galatasaray'ın bu seneki performansı düşünüldüğünde bence hala UEFA Avrupa Ligi şansları çok kuvvetli. Kendi seyircileri önünde mutlak 3 puan için sahaya çıkacaklar. Antep, her ne kadar amaçsız bir takım da olsa, ilginç sonuçlara imza atıyorlar. Bursaspor galibiyet için işi ciddi tutmalı, yoksa Allah korusun Sivasspor gibi sürpriz bir mağlubiyet alabilirler.


Eskişehirspor Trabzonspor

Haftaiçi Eksişehir'de işler biraz karışmış ve futbolcular alacaklarını alamıyor diye bazı antremanları protesto etmişler. Geçen hafta bir gol bir asist ile oynayan Engin Baytar bu hafta kart cezalısı. Böyle bakıldığında işler pek iyi gözükmüyor gibi Eskişehir için. Ama onlar ligde kalmak istiyorlar. Öte yandan Trabzonspor süpriz bir aradan sıyrılış peşinde olduğu için onlar da maça çok asılacaktır. Ersun Yanal gittiğinden beri Song takıma giremiyor, takım da kazandığı için kimse buna itiraz etmiyor. Ama bu hafta Batuhan ve Youla ikilisine karşı , Egemen ve Tayfun çok zorlanacak bence. Fazla iddialı olmamak lazım bu işlerde, ama bence bu maç Song'u fazlasıyla arayabilirler.


Ankaraspor Antalyaspor

Ankaraspor o kadar kolay puanlar kaybetti ki, çok zor bir ihtimal de olsa son iki haftada düşme ihtimalleri belirdi. Ama Antalyaspor'un onlardan daha fazla puana ihtiyacı var. Geçen hafta Fenerbahçe'yi elinden kaçıran Antalyaspor bence bu hafta galibiyete biraz daha yakın.


Kocaelispor İstanbul BŞB

Okuyanlarımız sıkıldı heralde benim Belediye takımı düşmanlığımdan. Son 3 haftada 9 puan alarak biraz rahatladı İBB. Kocaelispor ise geçen hafta matematiksel olarak da düştü ligden. İBB bu hafta da 3 puan alarak ,bir sene daha ligde kalmayı ve benim canımı sıkmayı sürdürmek istiyor. Abdullah Avcı'yı buradan tebrik etmek istiyorum.


Fenerbahçe Konyaspor

Geçen haftakine benzer bir maça çıkıyor Fenerbahçe. Konya ise düşme korkusunu en yakından hisseden takım şu anda. Geçen haftadan sonra hoca değiştirip, takımın başına Ünal Karaman'ı getirdiler. Genelde, hoca değişiklikerinden sonraki ilk 2 hafta takımlar maçlarını kazanır. Bu fazlasıyla bilimsel(!) bilginin ışığında maçı Konya'nın kazanması lazım.


Ankaragücü Denizlispor

Bu hafta derbi olmasa tartışmasız haftanın maçı. Geçen hafta Beşiktaş'a yenilen Ankaragücü, ve kendi evinde Ankaraspor'u yenen Denizli karşı karşıya geliyor. İki takım da gerçekten iyi futbol oynuyor. Geçen hafta izleyenler görmüştür Ankaragücü'nün kaybederken bile nasıl maça asıldığını. Denizlispor ise çok az bir farkla da olsa bu maçta bir adım önde gözüküyor. Çünkü haftaya Beşitaş ile oynayacaklar ve bu maç kağıt üzerinde o maça göre daha kolay. Daha doğrusu bu maçtan puan alma olasılıkları daha yüksek.


Sivasspor Gençlerbirliği

Sivasspor'un kulağı İstanbul'da aklı sahada olacak. Gençlerbirliği ise kaybetmemek ve son haftaya rahat girmek istiyor. Sivas eğer ki İBB maçındaki gibi forvet ağırlıklı bir düzende çıkarlarsa maçı kaybederler. Ama sabırla uğraşırlarsa ,maçı kazanmamaları için bir sebep yok ortada. Kötü oynuyorlar, heyecanlılar gibi şeyleri ben de biliyorum, ama sonuçta şampiyonluğa çok yakınlar ve en azından bu şansı son haftaya taşımak isteyecekler.


Beşiktaş Galatasaray

Yüzdüler yüzdüler , son iki haftaya geldiler. Hep takip ediyorlardı, şimdi takip edilen konumundalar. Ama öte yandan çok ilginç bir istatislikleri var. Ligde ilk 6'daki hiç bir takımı yenemediler. Ligin ilk yarısındaki maçı Galatasaray kazanmıştı ve sahada etkili oynayan taraf da Galatasaray'dı. O haftadan bu haftaya Beşiktaş üzerine koyarak gelişti, Galatasaray ise her hafta daha kötü sonuçlar aldı. Form durumları göz önüne alınınca, Beşiktaş Mustafa Denizli'nin deyimi ile yüzde 51 önde. Ama maç sahada kazanılıyor. Haftaiçi olası kadro haberlerini takip ettik. "4 3 3 ile sahaya çıkacak ve kalede Rüştü'ye görev verecek olan Denizli'nin defans dörtlüsünde ise İbrahim Toraman, Gökhan Zan, Sivok ve İbrahim Üzülmez'e forma vereceği belirtildi. Orta alanda Ekrem Dağ, Cisse ve Fabian Ernst'i oynatmayı planlayan tecrübeli teknik adamın, bu üçlünün önünde ise Holosko, Bobo ve tello'ya şans tanıyacağı iddia edildi '' diyor Lig Tv'nin internet sitesi. Galatasaray'da ise malum bir stoper sorunu var ve sanırım sorunu gene yamalarla kapatcak Bülent Hoca. Hatta onun için çift forvet oynatcak gibi söylentiler de vardı, ama takımda Baros'tan başka ikinci bir forvet var mı bilmiyorum. Ümit Karan forvetlikten istifa edeli, Nonda futbolculuğunu unutalı çok oldu bu sezonda. Derbilerin klasik klişesi, önceden tahmin edilemez olduklarıdır. Beşiktaş'ın önenli artıları bence Mustafa Denizli ve Delgado'nun sakatlığı. Galatasaray'ın artısı ise Arda'nın varlığı ve futbola olan ayrı bir motivasyonu. Öte yandan şunu da belirtmek lazım, Beşiktaş Galatasaray karışısında galip gelip, şampiyonluk kutlamayı çok sever. O yüzden diğer maçlardan gelecek sonuçlara göre bu akşam şampiyonumuz belli olabilir.


Maradona

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder