30 Mayıs 2009 Cumartesi

34. ve Son Hafta



Turkcell Süper Lig'in son haftası geldi çattı ve hala hiç bir şey belli değil. Bazı takımlar daha yakın ama bu sezonki dengesizliklerden sonra net şeyler söylemek çok zor. Hatta Fenerbahçe'nin Denizli'de şampiyonluğu kaybetmesinden dolayı da net bir şeyler söylemek çok zor. Dün iki amaçsız maç oynandı , Antep ile Eskişehir 1 1 berabere kaldı, Kocaelispor ise gider ayak Hacettepe'ye deplasmanda gol yağdırdı 4 0 ile kapattı sezonu. Kocaelispor ve Hacettepe'ye Bank Asya'da başarılar diliyorum. Yanlız bir şeye değinmeden geçemeyeceğim. Kocaeli gibi bir sanayi kentinin takıma sahip çıkmaması çok üzücü, öte yandan sezon başı takımı lejyoner birliğine çevirmeleri de çok düşündürücü. Gene de özellikle büyük takımlara karşı aldıkları ilginç skorlarla lige fazlasıyla renk kattılar. Gelelim son hafta da bizi bekleyenlere.


Denizlispor Beşiktaş

Şampiyonluk için ipleri elinde tutan tek takım Beşiktaş. Çıkıp kazanması halinde diğer maçlarla ilgilenmeden kutlamalara başlayacaklar. Beşiktaş'ta tek sorun Yusuf ve Tello'nun sakat olması. Gerçi Delgado'nun yavaş yavaş iyileştiği ve gerekirse bu maçta forma giyebileceği söyleniyor ama haftalardır görüyoruz Delgado'suz Beşiktaş'ın aldığı sonuçları. Mustafa Denizli gibi bir teknik adam böyle tarihi bir başarıya bu derece yaklaşmışken bırakmaz gibi geliyor bana. Konuşulacak taktiğin hiç bir önemi olmayan, bütün sezonun kaderini belirleyecek bir maç. Şampiyon olursa Beşiktaş herkesin kendine ait güzel bir kahramanlık hikayesi olacak ve kahramanları herkes sever, aksi halde ise neler olcağını düşünmek bile istemiyorum.
Galatasaray Sivasspor

Galatasaray için bu sezonun kırılma maçlarıydı Sivas ile oynadığı 3 maç. Çok kötü olmayan ilk yarının ardından Sivas ile başlayan periodda gelen sonuçlar , gösterilen kartlar ve takımın gerginliği ile , bu süreci idare edebilecek bir teknik adamın ya da yöneticinin olmayışı sezonu bu günlere getiren unsurlardan biri bence Galatasaray için. İki takımın da hedefleri var. Sivasspor'un kulağı Denizli'de olacak. Galatasaray ise son hafta tatsız bir süpriz yaşamadan Uefa Avrupa Ligi'ne kalmak istiyor. Fenerbahçe, Bursaspor ve Galatasaray arasında oluşacak bir 3'lü averaj durumunda Galatasaray sonuncu olduğu için hala bir risk var. Bu maçtan en azından 1 puan alması lazım. Öte yandan Sivasspor gerek o 3 maçlık seride gerekse daha sonradan yaptıkları açıklamalar ile antipatik olmayı ısrarla devam ettirdi. Her ne kadar bir futbol rüyası yaşatıyorlarsa da hepimize bu maçta Galatasaray'ın galibiyetini canı gönülden istiyorum.

Trabzonspor Fenerbahçe

Ersun Yanal'ın gidişiyle birlikte 4 maçlık bir seri yakalayan Trabzonspor, son haftada taraftarının önünde Fenerbahçe'yi mağlup edip sezonu olabilcek en iyi şekilde kapatmanın planlarını yapıyor. Beşiktaş ve Sivasspor'un maçlarının sonuçlarına göre çok az bir şampiyonluk ve bence kuvvetli bir Şampiyonlar Ligi şansları var. Fenerbahçe ise bu sezon hangi maçta ne yapacağı belli olmayan bir halde. Bakarsınız Guiza gene aşırtır ve sezon biterken herkesin ağzına bir parça bal çalar.


İstanbul BŞB Bursaspor

Öncelikle İBB'yi kutlamak lazım son haftalardaki yüksek performansıyla ligde kalmayı garantiledikleri için. Her ne kadar belediye takımlarından hiç hoşlanmasam da Abdullah Avcı ve ekibi lige asıldılar. Bu maç onlar için hiç bir anlam taşımıyor. Bursaspor ise son hafta hala Avrupa Ligi için sahaya çıkacak. Hem kendi maçlarını oynayacaklar hem de Galatasaray ile Fenerbahçe'nin kaybetmesini bekleyecekler. Ertuğrul Sağlam böyle bir başarıyı fazlasıyla hak ediyor bence. Ama bunun gerçekleşirse sevdalısı olduğum Galatasaray seneye Avrupa'da olamayacak. Gene de bizim yerimize Bursa giderse en azından hakettikleri için az üzüleceğim.

Gençlerbirliği Kayserispor

Gençlerbirliği iki averajla Konya'nın gerisinde olduğu için bir düşme ihtimali var hala kağıt üzerinde. Ama rakipleri Kayserispor o kadar umursamaz top oynuyor ki bu sezon, o yüzden en azından bir puan alıp ligde kalırlar gibi geliyor bana. Ama kardeş takımları Hacettepe ile birlikte düşerlerse hiç itirazım olmaz. İlhan Cavcav da paralarıyla Bank Asya'da mutlu olur.

Antalyaspor Ankaragücü

Antalyaspor iki sene önce olduğu gibi, iddiasız bir rakiple son maç oynuyor. Kazanmaları halinde ligde kalacaklar. Bu sene iki sene önceye göre çok daha iyi bir ekip. Özellikle ellerinde Ali Bilgin gibi takımını son haftada yarı yolda bırakacak bir futbolcu olmaması bu sene en büyük avantajları. Şifo Mehmet ile iyi bir performans gösterdiler. Umarım ligde kalırlar.

Konyaspor Ankaraspor

Şu an 16. sırada bulunan Konyaspor düşmeye en yakın takım. Kendi maçlarını kazansalar bile rakiplerini beklemek zorundalar. Allah yardımcıları olsun ama bence seneye Bank Aysa'da mücadele ederler.
Maradona

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder