25 Mayıs 2009 Pazartesi

Çeşme'den Lig Raporu

İlk olarak söze Maradona'nın da bahsettiği ,iki haberimizin ertesi gün usta kalemler tarafından da yazılmasından başlayacağım. Bize futbola doğru yerden baktığımızı gösterdi gerçekten bu yazılar. Buradan bu haberleri ve yazıları yazmamı sağlayan Maradona'ya da sevgiler.Kendisine Çeşme kumsallarından su fırlatıyorum. Hatta kumsala Korner Olması Lazım yazıp üstüne kolonya döküp yakacağım. Uzaydan da görülelim!!

Dün gece derbi maçını da Beşiktaşlılarla izledim. Maç izlediğim yer 4'e bölünmüştü. Her maç için ayrı 4 büyük ekran. Bira da 4 lira olunca keyifli bir gece geçirdim. Beşiktaşlılarla sevindim ve kendi şampiyonluk sevinçlerimi hatırladım. Maç gerçekten çok heyecanlı geçti. İlk yarı hiç bir Beşiktaşlı oyundan memnun değildi.Beşiktaş tedirgin oynuyor ve Galatasaray inanılmaz rahat paslarla ve Arda'nın Messileşen ve belki de Barça'ya ışık yakan oyunu ile göz dolduruyordu. Kendisini izlemek gerçekten çok farklı bir duygu. Arda Türkiye için ,3-4 uluslararası kupada daha çok güzel işler yapacak gibi duruyor.

Ama tabi bir tarafta güzel oyun bir tarafta da akılda şampiyonluk var. O akıldaki şampiyonluk ve inanılmaz taraftar belki de zorla gol attırdı Beşiktaş'a. Şampiyonluk yolunda böyle şansa gollere ihtiyaç vardır arada. Onlarla perdeyi açarsınız ve gerisi gelir.

İlk yarı bittiğinde Bobo ve akkafalı(Ernst) eleştiriliyordu. Denizli de böyle düşünmüş olacak ki Yusuf'u soktu oyuna. Evet Çeşme halkı Ernst'e "akkafalı" diyor. Galatasaray sabırlı ve iyi oyununu sürdürdü ama şampiyonluk daha ağır bastı yine ve Yusuf sahneye çıktı. Yusuf bu senenin bence en iyi transferi. Blog olarak yaptığımız en büyük hata belki de onu en iyi transferler anketine koymamamız. Böyle hatalar yapmamaya gayret göstereceğiz bundan sonra.

Oyunda bir de gereksiz gerginlikler oldu ve Sabri bu gerginlikleri yaratanların başında. Gerçekten Sabri'ye bir alternatif üretmeli bu takım. Ayrıca en önemli serbest vuruşu neden gitti o kullandı? Bu takımda Kewell ve Arda varken o neden freekick atıyor anlamıyorum.

Bir söz de Bülent Hoca'ya demek istiyorum. Hocam eğer bir yedek kulübesi hazırlıyorsan o yedek kulübesini kullanmalısın. Herhalde Bülent Hoca son 20 dakikayı locada maç izleyerek geçirdi. En azından yorulan oyuncuları değiştirip gençleri sahaya sürmelisin. Orada oturan gençlere yazık. Demek ki derbide oyuna giremeyecek kadar kötüymüşüz diye düşünmüşlerdir. Ama eminim Hasan ve Ümit olsa oyuna girerlerdi. Ne düşündü çok merak ediyorum Bülent Hoca. Ayrıca Kewell'ın 70'e kadar kullanılması gerektiğini ve fazla yorulmaması gerektiğini bilmiyor mu hala Bülent Hoca bütün Türkiye bunu bilirken?

Artık Beşiktaş bu işin ucuna kadar geldi. Şmapiyonluk bir maç ötede. Ama işin komik yanı rakip Denizli. Fener'i son haftada şampiyonluktan eden ve 2. Galatasaray'ı şampiyon yapan Denizli acaba Beşiktaş'a da bir sürpriz planlıyor mu? Yine 15 dakikada bir konfeti atılacak mı? Maç 15 dakika uzayacak ve ne kadar uzadığını sadece ekrandakiler mi bilecek acaba yine? Yine Ümit Özat gibi hakeme "Hocam kaç dakika kaldı?" sorusunu soracak mağdurlar olacak mı? Evet şampiyonluğu konfetilere bağlamak ne kadar ayıpsa o maçın ardından bu olayları normalmiş gibi karşılamak da çok ayıp. Umarım Denizli halkı böyle bir şeyi yeniden yapmaz. Beşiktaş bu maçtan dersleri alması gerekiyor ve soğuk kanlı olması gerekiyor.Ama bir de Sivas var ki o da arkadan geliyor hala. Kendilerini tebrik ediyorum. O kadar laf yediler çalkantılı dönemlerden geçtiler ve son haftaya da şampiyonluk ümidiyle girdiler. Bir Anadolu takımı en azından bunu başarıyorsa onları tebrik etmek lazım. Bu sene olmasa da seneye ya da bir sonraki seneye şampiyon olmalarını çok istiyorum. Aynı şekilde Trabzon Ersun Hoca'dan sonra hiç yenilmedi ve git gide daha iyi oynuyor ve son haftaya kadar kovaladı şampiyonluğu. Umarım Uefa'da çok iyi işler yaparlar bu sene.

İşte futbol dolu bir gece böyle bitti Çeşme'de. Aziz Yıldırım'ın yeniden başkan seçildiği akşamda ilk 3 değişmedi ama Fenerbahçe 4üncülüğe yükseldi.Guiza gol sayısını 10'a yükseltti! Carlos uzun bir aradan sonra serbest vuruştan bir gol buldu ve ligde bu sene 4 gol atarak forvet oyuncularına bence bir ders veriyor o yaşına rağmen.

Marquinhos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder