23 Temmuz 2009 Perşembe

Newcastle



Premier Lig'den Campionshipe düşen Newcastle United 38000 kombine satmış. Futbolun beşiği olmak, futbol kültürüne sahip olmak böyle birşey olsa gerek. Bizde 4 büyük dediğimiz takımdan birisi 20000bin kombineyi aşınca haber oluyor. Geçen sene Fenerbahçe 30000 satıcan olay oluyor. Ligden düşen, iflasın eşiğindeki bir takım ise 38000 kombine satabiliyor. Gerçekten futbol kültürü olarak çok fark var aramızda, 3 senede 3, 5 senede 5 şampiyonluk hedefleyerek de bu fark kapancak gibi değil.
Maradona

1 yorum:

  1. BI DE su var kı bızım kuluplerın gelır alması acısından boyle olması lazım cunku tv gelırlerı yok nerdeyse avrupaya gore.. dengeleme boyle olması gerekıo ama bu da ıste turkıyenın yasam standardına uymuo
    ingilteredeki yayın gelirlerini duydum da kafam almadı yani o derece.tabi bir de newcastle'ın manevi değerinin gs ve fb'ye oranla daha ıyı olduğunu düşünüyorum yani bir taraftar newcastle kombbinesi gozu kapalı alır seneye ılla avrupa'ya cıkacaını bilir.en azından premier lige cıkacaını ve orada oynayacaını bilir..şanlı geçmişini düşünür vs vs.. ama bizde bir bursa'nın seneye ne olacağını ya da sivas'ın ne olacağını bilmek zor. fb gs bile bu kadar istikrarsızken orta sınıf vatandaşın gozu kapalı cebınden en az 800 lira cıkartması cok zor. durum boyleyken bence 30 000 kombine çok çok iyi.

    YanıtlaSil