13 Ağustos 2009 Perşembe

Abdulkadir ve Kombine

ÇAYKUR RİZESPOR 1 - 2 FENERBAHÇE

Stat: Rize Şehir Stadı

Hakemler: Abdullah Kalafat, Osman Tüfekçi, Fethi Kayış

Çaykur Rizespor: Yavuz, Hasan(Dk. 88 Bahadır), Mehmet Sedef (Dk. 75 Hakan), Mustafa Ulaş (Dk. 88 Mesut Yılmaz), Murat Ocak (Dk. 88 Eyüp Kadri), Engin(Dk. 88 Semih), Kenan (Dk. 88 Adem), Diakhate, Çağrı (Dk. 65 Mesut Özkalkan), Mithat (Dk. 71 Umut), Ribeiro

Fenerbahçe: Mert, Bilica(Dk. 83 Serhat), Bekir, Vederson (Dk. 83 Devrimcan), Cristian (Dk. 75 Özer), Selçuk, Deniz (Dk. 83 Abdülkadir), Uğur (Dk. 83 Onur), Ali Bilgin, Deivid(Dk. 83 Furkan),
Mehmet Topuz

Goller: Dk. 20 Riberio (Çaykur Rizespor), Dk. 30 Deivid, Dk. 64 Mehmet Topuz (Fenerbahçe)

Sarı Kart: Dk. 60 Bekir (Fenerbahçe)

Bu maçı ne yazık ki izleyemedim ama yine de bir şeyler paylaşmak istiyorum. Kadroya bakıyorum ve şu maç bile hafiften ciddiye alınmış. Bilica kesilmemiş. Bekir ilk kez onbirde. Vederson da kesilmemiş. Cristian da kesilmemiş. Cristian'ın kesilmemesi normal çok maç yaparsa daha çok gelişir diyebiliriz. Ama ortasahaya bakıyorum da yani şu maçta neden oynar Deniz Selçuk ikilisi?

Geçen sene takımda her şey kötü giderken bakın biz aslında çok iyi bir şey yapıp çok genç bir oyuncu alıyoruz dendi. Alınan oyuncu hem de Fener'in en sıkıntılı bölgesineydi. Abdulkadir alındı fakat bir seneyi paf takımı ile geçirdi. Bu yetmezmiş gibi de en dandik maçlarda bile oynatılmadı.İşte örneği. 83üncü dakikada girmiş.

Yeni Gerard diye lanse edilen bir oyuncu dandik bir Çaykur Rize maçında bile ilk 11'e koyulamadı yani. Burada aklıma İlhan Parlak durumu geliyor. Ona da aynı şeyi yaptık. Kupa maçlarında kaleciyi değiştirirken onu koyamadık. Ama sonra Kiev deplasmanında son çare olarak oyuna soktuk.

Abdulkadir'in çok değerli bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Umarım İlhan'a yapılan ona da yapılmaz. Bir yıldız olacaksa bir oyuncu, bu yaşında ilk onbirleri görebilmeli. Bazen diyorum bu oyucular keşke Arsenal gibi takımlarda oynasa ve saygı görse biraz diye. Ülkede sadece Emre ve Arda mı küçücük yaşında top oynayan efsane isimler olacak? Bu kadar genç topçu arasında iki isim, iki yıldız çıkarabilmek çok acı. İş teknik adamlarda bitiyor. Bıraktım kupa maçlarını Çaykur Rize maçında sergilemezsek o gençleri ,bu durum o gençlere ileriki zamanlar için kötü bir mesaj oluyor.

Bir iki şey de maç bilet fiyatları için söyleyeyim. Tamam geçen sene de bazı maçlarda kale arkası tribün fiyatları 60'a kadar çıkmıştı. Hatta İnönü'de bu rakam 70 olmuştu ve sanırım bir rekordu bu. Ama bu sene Fener deplasman biletleri 100 oldu bir anda. Ayrıca Fener'in bu haftaki maç bileti 55 lira. Rakip Sivas. Şimdi düşünüyorum da acaba Sivas maçı derbiden mi sayıldı? Öyle ise Fener'i tebrik etmek lazım. Rakibini artık 4 büyükler gibi görüyor. Fakat bu bilet fiyatı eğer önümüzdeki maça da değişmezse derbilerde o tribün 70'i bulacak gibi. Zaten kombine alamayan taraftar, maç göremeden lig bitecek. Ya da bazı blogcular bunu bir kombineye zorlama kampayası olarak anlattılar. Bu da doğru olabilir. Geçen seneden daha az satıldı çünkü. Şimdi bakın biletler artık çok pahalı diye tehtid ediliyor sanırım taraftar. Bakalım nereye varacak bu fiyatlar?

Marquinhos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder