15 Ağustos 2009 Cumartesi

Everton-Arsenal



İki yıldızını sattıktan sonra çok merak ediyorumdum Arsenal'i, kuçağımda laptop geçtim TV karşısına bir yandan Trabzon maçına bakarken, diğer yandan, Çinli amcalarla birlikte Everton-Arsenal maçını izlemeye başladım. Arsen Wenger bir yere kadar yaptıklarıyla alkışları sonuna kadar hakediyor, ama öte yandan transfer rekortmeni takımlar ile dalga geçercesine tavırları ile sinir bozuyor. Bir Arsenal sempatizanı değilim, ama maçtan önce forumlara bakıldığında gözüküyor ki , Arsen Wenger dışında herkes transfer gerektiğini düşünüyorum takıma. Bu aşağıdaki kadro ile çıkıyor Arsenal sahaya. Yazı Arsenal odaklı olcağı için Everton kadrosunu vermeye gerek görmüyorum. (bunun Liverpool hayranı olmakla bir ilgisi yok, belki renkleri sinir bozucudur o kadar)

Almunia, Sagna ,Gallas, Vermaelen, Clichy ,Song Billong, Fabregas, Denilson, van Persie, Arshavin, Bendtner . Bu kadro ile ve 4 3 3- 4 5 1 karışımı bir kadro ile sahaya çıkıyor Arsenal. Özellikle forma numaralarının hiç bir önemi yok sanırım Arsenal'de, çünkü 10 numara Gallas. Bende bir çok futbolsever gibi Arsenal'in zorlancağını düşünüyordum. Önce Denilson sahalarda görmeyi sevdiğimiz gollerden birisini adeta çaktı. Tabi gol vuruşu kadar Evertonlı oyuncuların Denilson'u okadar boş bırakmasıda ilginçti. Daha sonra 2 tanede duran toptan gol buldu Arsenal. İlk yarı güle oynaya 3 sıfır oldu.



İkinci yarıda ise Fabregas 45 milyon Euroluk değerini 50 yaptı. Attığı ilk gol kontra atağa nasıl çıkılır ve 80 metre boyunca topsuz doğru koşu nasıl yapılır dersi niteliğindeydi. İkinci golde ise dersi Everton verdi. Bir takım nasıl müdafa yapamaz adlı derste Fabregas bomboş top sürdü, ve çok güzel bir vuruşla 2. golünü attı. Attığı ikinci golden sonra ise geçen hafta hayatı kaybeden Espanyol kaptanı Jarque'nin formasını tribünlere göstererek gönül adamı olduğunu tescilledi Fabregas. Tam yazıyı bitirip, Galatasaray maçı için konsantre olma durumuna geçecekken Eduordo 6 golü atıyor. Arsenal disiplinden kopmuyor. Bu maçın skoruna bakıp gidenler Arsenal'i hiç eklimemiş gibi bir populizm yapmak çok yanlış olur. Karşılarında sadece sahada duran 11 adam vardı. Gerçi bu duran 11 adam son dakikada gol atarak skoru 6 1 e getirdi. Golün adı Saha idi, kırmızı kızıl karışımı saçları ile, maçın skorunu belli eden isim oldu. Bakalım ilerleyen haftalar neler göstercek Arsenal için, ama ben genede hem lig hem şampiyonlar ligi düşünüldüğünde bu kadronun yetersiz olacağına inanıyorum.




Vermaelen ,uzun boyu ile 3. golü atarken.

Not: Arsenal yazısını koyup, bilgisayarı odaya götürüp Galatasaray maçını izlicem. İlginç bir 11 bizi bekliyor. Gece Galatasaray yazısını kesin koyarım, ama belki Trabzon maçı sabaha kalır kusura bakmayın. Sevgiler Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder