10 Ağustos 2009 Pazartesi

Denizlispor 0 - Fenerbahçe 2


Bir Community Shield kupası maçından sonra iki Süper Lig maçı hiç de iyi gelmese de ilk maçtaki Arda'nın güzel oyunu ve demin biten Fener Denizli maçında da Fener'in kazanması sevindirici oldu bu akşam.


Fener maça klasik 4 4 1 1 dizilişi ile başladı. Kontra bir oyun oynayacaktı bunu hemen belli etti ve ilk dakikada ilk kontrada Guiza aşırtma yapmadan bir gol buldu. Guiza'nın bu aşırtma yapmadan attığı 4üncü golü oldu. Daha sonra rolantide geçti oyun. Çok pas ve araya atılan toplarla yine kontra aradı Fener. Eminim ki gol erken bulunmasaydı yüklenen bir Fener görürdük. Bugün Galatasaray da ilk 10 dakikada golü buldu ve yine az adamla hücum etti.

Bu dakikalarda göze batan yine Alex'in iyi oyunu Santos ve Cristian'ın iyi oyunu vardı. Kazım ve Emre de vasatın üzerindelerdi. Cristian uzaktan iki şut çekerek ve kanada inip bir orta deneyerek Maldonado ve Josico'dan kalma anılarımıza gülerek ve üzülerek bakmamızı sağladı. Ayrıca neredeyse pas hatası yapmadı.

Defansa bakarsak Bilica bu maç daha iyiydi. Topu oyuna iyi sokuyor müdahaleler de iyi. Önder daha pasif ama daha geride kalıyor.

İkinci yarıda Denizli Fener'in tam istediğini yaptı aslında. Daha çok yüklendi özellikle sol kanattan. Böylece Fener kontradan çok atak yapabildi ama son paslar kötü verildi maalesef ya da son şutlarda Santos ve Alex isabetli olamadılar.Fark açılamadı bir türlü.
58de Denizli'de elektrikler kesildi ve tam yarım saat gelemedi.

Elektrikler gelince de bu oyun devam etti diyebiliriz ama Kazım mesela iyice düştü oyundan. Yerine Deivid alındı ama inanılmaz gamsızdı yine. Ama Gökhan yine Deivid varken ileri rahat çıktı ve de son golün pasını da verdi.

Guiza son dakikalarda yine topu aşırtmadan bir gol attı. Kendisine inanamıyorum bu sene. Hem son vuruşları değişti hem de kornerlerdeki kalecinin önünde durma görevini Santos'a verdi ve beni rahatlattı.

Genel olarak Denizli pek hazır gözükmese de ikinci yarı Fener yorulunca daha iyi oynadı ve gelecek için umut verdi. Fener'de göze çarpan sürekli yapılan pres. Bu Daum'un en karakteristik özelliği sanırım. Her oyuncu preste.(Kazım dahil) Bu iyi bir şey geçen senenin Fener'ine bakarsak.

Bu takıma hala bir defans lazım olduğunu ben yine söyleyeyim. Gökhan ileride çok kaldı bir de ve o kanattan çok atak yedi Fener. Buna dikkat diyelim. Artık Topuz'u daha çok görmek istiyoruz diyelim ve Alex ve Guiza'yı Allah nazarlardan saklasın diyelim.

Lig başladı be! Holey be! Biralarımı aldım maçımı izledim bloguma yazdım. Daha ne olsun? Bir de kahramanım Murat Hacıoğlu sol bek oynamış...ölsem de gam yemem!


Marquinhos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder