11 Ağustos 2009 Salı

Diego Lugano Güney Amerika'dan Bildirdi


Aylardır bir gün bile geçmedi Lugano ile ilgili kouşmadığımız. Lazio alıyordu Lugano'yu almadı. Fener bir türlü alamadı. Galatasaray'la bile adı geçiyor. Şimdi Lugano Güney Amerikalardan bir açıklama yapmış. Gönlümde hep Avrupa'da futbol oynamak vardı demiş ve pazar gününe kadar imzalıyorum yeni takımımla demiş.


Bu söze bakılırsa Lugano gerçekten İtalya ya da İspanya gibi bir ülkeye gitmek üzere. Giderse bu Uefa Avrupa Ligi'ne bile zor gidebilen yani ikinci sınıf bir takım olacak. Olması lazım çünkü. Çünkü hedefleri olan büyük bir takım maç boyunca hakemle uğraşan ya da uğraşmasa bile yüzde 60 kırmızı kart görme olasılığı olan bir adam ancak böyle bir takıma gitmeli.


Fenerbahçe Lugano'yu alsın ben de istiyorum maalesef. Adamdaki çekicilik had safhada. Gol atıyor ve defansta da iyi bir stoper. Kendini takımına adamış bir görüntüsü var. Bu görüntü her maç bir kırmızıya dönüşmese...Fakat işte yukarıda saydığım iki kriter bu adamı almanın ne kadar saçma bir şey olduğunu gösteriyor. Bakalım Lugano gerçekten nasıl bir kulübe gidecek? Hedefi olan Milan gibi bir takıma mı yoksa bir Espanyol ya da Chievo gibi bir takıma mı?


Basında Galatasaray'a da gidebilir yönünde söylentiler var. Lugano Avrupa'ya gitmeyi metrobüsle Mecidiyeköy'e gitmek zannediyorsa yanılıyor. Rakibi eninde sonunda bir Anadolu takımı olacak çünkü böyle bir seçim yaptıysa. Merakla bekliyorum hem takımımın kimi alacağını hem de Lugano'nun kime gideceğini. Basın ve Lugano bir şaşırtma operasyonu içinde değilse Lugano Fener'e bir daha gelmeyecek bu konuşmalar ışığında. Fener heralde yine bir Brezilyalı alır defansa. Umarım bu en azından milli takımdan olur. Edu kadar milli takım görse de yeter. Gelişmelerle beraber olacağız.


Marquinhos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder