9 Ağustos 2009 Pazar

Community Shield Chelsea'nin


Ntv sağolsun güzel bir maç izlememize sebep oldu bugün yine. Manchester da Chelsea de bu lig öncesi en önemli maçlarına geçen seneki kadroları ile çıktılar. Chelsea tam iyi pas yapıyor derken bir anda Manchester akın akın gelmeye başladı ve özellikle sol kanattan çok etkili ataklar yaptılar. Bunlardan birinde Nani golü buldu. Nani ilk yarıda sanki Ronaldo gitti ama artık ben varım der gibiydi. Sağ kanat ise yoktu sanki. Uzakdoğulu Manchester'lı o kanatta pek bir varlık gösteremedi. Aynı şekilde Oshea bugün sağ bek oynadı ama o da yerini yadırgadı.

İlk yarının sonlarına doğru Chelsea oyunda dengeyi sağladı ama atakları Drogba ve Anelka'yı kaçırma üzerineydi sadece. Ama yine Drogba ayağına gelen her topu çok iyi kullandı ve en azından kaleyi görür görmez denedi şansını.

İkinci yarıda Chelsea de Manchester da maç bitse de gitsek havasındayken Chelsea golü buldu. 1-1'den sonra ise maç Chelsea'ye döndü açıkçası. Ballack oyuna girdi daha sonra Obi Mikel'in yerine. Ballack Chelsea'nin ikinci golünü hazırladı adeta. Evra'ya yaptığı müdahaleden sonra Evra yerde kaldı ama Drogba topu taça atmayıp takımını atağa çıkardı boşta olan Lampard'a çok iyi bir pas verdi ve o da tecrübesiz Man U kalesini avaladı. Bu pozisyondan sonra Evra sürekli Ballack ile tartıştı durdu. Onu çok etkiledi bu hareket. Aslında bunu denemeli futbolcular gol atana kadar sürmeli topu eğer hakem oyunu durdurmuyorsa. Bizde genelde futbolcular arası anlaşma ile top hemen centilmenlik için taça atılıyor. Evra'nın da bir şeyi yoktu gerçi ama Ballack'ın dirseği de pozisyonda önemli rol oynamıştı.

Daha sonra merakla beklediğim Valencia girdi oyuna ama bu pek de işe yaramadı. Owen da saçları bozulmasın diye sanki her topa girmeyecek bir profil çizdi. Sevemeyeceğim ben bu adamı. Bu takımın asıl forveti Rooney maç boyunca hiç etkili olamadı. Ronaldo faktörü ona forvet mevkiini unutturmuş gibi ama o bu özelliğini son dakikada hatırladı ve maçı penaltılara götürdü.

Penaltılarla Chelsea kupayı aldı. Fakat Evra öyle bir penaltı kullandı ki sanki hay ben böyle işin der gibi pas attı sanki Chelsea kalesine. Protesto etti sanki bir şeyleri.

Neyse efendim başka notlara bakarsak maç gündüz oynandı. Futbola güneş çok yakışıyor bence. Umarım bu sene bizde de büyük birkaç maç en azından gündüz oynanır. Seyirci maçı tıklım tıklım doldurmuş tabi ki bizden yine farklı olarak. Chelsea transfer yapmadı ama inanın Drogba faktörü çok önemli. Morinyo'nun takımını kullanıyor hala Chelsea ve daha da kullanmaya niyetli gibi ve bu kadro hala taş gibi. Deco da oyuna girdi bu arada. Pek bir şey yapamadı ama. Yine bu kadro ile şampiyonluğa rahat rahat oynar Chelsea. Man U'da ise Rooney'nin golcü kimliğini geri kazanması lazım. Ayrıca Berbatov da fena değildi. Owen ise sanki yedekte saçlarına jöle sürecek gibi sezon boyu. Valencia daha önce izlediğim maçlarda daha iyiydi. Park yerine onunla başlasa belki açılırdı oyunun ortalarına doğru.

Bu arada ntv sağolsun garip bir not da onlardan geldi: Kalou'nun doğum gününde 100 000 pound hesap ödemiş Chelsea oyuncuları. Yalanlanmş tabi ama neden olmasın diyor ve acaba ne içtiler ve ne yediler diye de merak etmeden duramıyorum.

Marquinhos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder