14 Ağustos 2009 Cuma

Haftasonu Süper Lig




Ligin ikinci haftasından önce, geçen seneden klasikleşen maç öncesi değerlendirmeleri ile karşınızdayız. İlk hafta deplasman takımlarının üstünlüğü ile geçti. Gereğinden fazla maç berabere bitti, hata golsüz bitti. Umarım bu hafta daha çok gol izlemek kısmet olur. Sırasıyla maçlara bakalım şimdi.

Trabzonspor - Diyarbakırspor

Trabzonspor lige iyi bir başlangıç yaptı. Özellikle Ceyhun attığı güzel gol ile ön plana çıktı, ama bence Trabzonspor takım olarak çok iyi. Geçen sene bu takım 12 bucuk kişiyle oynadı Ersun Yanal ile. Şimdi Hugo Ersun Yanal'ın yaptıkalrını yıkmadı (bir çok yeni hocaya örnek olması lazım) aksine aynı sistemi daha da geliştirmiş. Bir kere geçen hafta uzun zamandan sonra 2 kanadı olan bir Trabzonspor vardı sahada ki Gabric'in tamına dahil olması ile o kanatlar takır takır işler bu sene. Diyarbakırspor ise lige hazırlanmaya geç başladılar. Tabiri caizse toplama takım kurdular. Geçen hafta ben açıkcası kaybedeceklerine inanıyordum, ama onlar çok iyi oynamasalarda 1 puanı almayı başardılar. Ayrıca forvetleri Mendoza bu sene çok canlar yakacak gibi duruyor. Bu hafta Trabzonspor kendi seyircisi önünde galibiyet alır. Forvet hattında sorunları olduğu için çok rahat kazanırlar diyemiyorum , ama gene uzaktan ve güzel goller görebiliriz.


Ankaragücü - Manisaspor

Ankaragücü , geçen sene Hikmet Karaman geldiğinden beri yükselişte. Ligde kalmayı başardılar, yüzüncü yıllarında sansasyonel sayılabilcek bir transfer yaptılar. Ama sezon açılışları olaylı oldu. Taraftar özellike kaleci Serkan'a çok tepkili. Ayrıca takımda madii sorunların olduğu söyleniyor. Buna rağmen Hikmet Hoca takımı bütün bu olumsuzlukardan uzak tutmaya çalışıyor. Geçen hafta Ceyhun çok güzel goller attı. Vassel etkisizdi ,ama ilk resmi maçına çıkmış oldu. Ankaragücü ortasahası ve forvet hattı nispeten iyi ama defans hattında sadece 5 oyuncu. Gerçi bir İngiliz stoper alınacak yönünde söylentiler hakim. Manisaspor ise geçen hafta Eskişehir'in beceriksizliği yüzünden paun alabildi. Özellikle Sezer'in eksikliği ile ,takımda bir yaratıcılık problemi var. Eğer Ankaragücü taraftarı takımını ve maçı olumsuz etkilemez ise maçı Ankaragücü kazanır.


Galatasaray - Denizlispor

Galatasaray'da her maç üzerine biraz daha koyan bir görüntü var. Denizlispor ise geçen hafta takım olmaktan uzaktı. Çağlar'ın sakatlığından ötürü sol beklerinde Murat Hacıoğlu oynadı. Aslında takım ikinci yarıda biraz canlanmıştı ki, malum elektirik vakası yaşandı. Galatasaray maçı kazanır. Ama Galatasaray için kazanmaktan daha önemli olan sistemi işletmek ve her hafta üzerine bir şeyler koyabilmek. Denizlispor ise geçen gün Lig Tv'de başkanları vardı, Başkan'ın da konuştuğundan anladığım kadarıyla toparlanmaları biraz zaman alacak.


Kasımpaşa - İstanbul BŞB

Kasımpaşa geçen hafta Bursa maçında beklentilerimde iyiydi. Onlarda çok transfer yaptılar , ama bir düzen oturmaya başlamış gibi. İstanbul BŞB ise kendi evinde oynadığı maçlar seyircisiz olduğu için, bence deplasmanlarda daha iyi motive oluyor. Bu maç nasıl olur pek kestiremiyorum ama aklımızda ki soru işaretlerini cevaplaması açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Bakalım Kasımpaşa taraftarıyla bütünleşip, kendi gücündeki takımlara üstünlük kurabilecek mi? Ayrıca İstanbul BŞB canlı yayınlanmayan maçlarda nasıl oynayacak merak ediyorum. Daha ayrıntılı yorumu maçtan sonra yaparız artık


Fenerbahçe - Sivasspor

Fenerbahçe Daum'un gelişi ile dirildi. Bu dirilme Alex ile başlayıp bütün oyunculara yansıdı. Geçen hafta çok iyi oynamasalarda tartışılan adam Guiza'nın attığı 2 gol ile maçı kazandılar.Geçen seneye göre işler doğal olarak iyi gidiyor. Hafta içi Topuz'un forma giymesi ile kafalarda bir soru işareti daha oluştu. Ayrıca bu hafta benim en merak ettiğim konu Bekir. Bilica kart cezalısı olduğu için Sion maçında forma giyemeyecek. Bakalım Daum daha resmi maçlarda oynatmadığı Bekir'e bu maçta şans verecek mi? Geçen yılki direnci olmayan Sivasspor karışısında kazanırlar. Gelelim Sivas'a. Geçen yıldan bu seneye en büyük düşüsü yaşıyan takım Sivasspor. Bülent Uygun 2 2 bucuk senedir oynadıkları oyunu değiştirmeye çalışıyor. Aslında bu uğraş önemli, çünkü Sivasspor aldığı sonuçlar ile lige renk katsada ,oynadığı futbol çoğu zaman tat vermiyordu. Bu maç iyileşme sinyalleri bekliyorum Sivastan. En azından daha dirençli olmalarını.


Ankaraspor - Gençlerbirliği

Küreslleşme bu demek sanırım. İki Alman, Ankara'da bozkırda karışı karışıya gelecek. İlk hafta Ankaraspor kötü başladığı maçta 3 puanı aldı. Gençlerbirliği ise Kayseri karşısında vasat bir oyun sergiledi. Gençlerbirliği geçen sene uzun senelerden sonra düşme korkusunu bukadar hissetti. Bu sene garip bir transfer politikası izlediler. Sözde ayrı olan iki takım arasında oyuncular gitti geldi. Ankaraspor ise Özer'i sattı. Maçla alakalı en büyük merakım ise bakalım İlhan Parlak ne yapacak?


Kayserispor - Gaziantepspor

Kayserispor eğer ligde gol yenilmemeye 3 puan verilse açık ara şampiyon olacak zihniyette bir takım. Geçen sezon forvetler aldılar denediler olmadı. Bu sezonun ilk haftasınıda golsuz geçtiler. Bence çareyi yanlış yerde arıyorlar. Ortasahalarında yaratıcı oyuncu eksikliği yok. Takım müdafasını nekadar güzel yapıyorlarsa atağa o denli kötü çıkıyorlar. Gaziantepspor ise geçen hafta Galatasaray karşısında iyi sinyaller vermedi bence. Tabata formsuz ve bence Beto o takım için el freni. Ayrıca Cuireo beklerde ofansif oyuncuları denediğinden müdafa kurgusunda sorun yaşıyorlar. Gerçi bu maç müdafaları fazla zorlanmaz. İlginç bir maç daha bizleri bekliyor.


Eskişehirspor – Bursaspor

Süper Lig'de haftanın maçı. Ülkemizde şöyle bir maçın, canlı verildiğini ne zaman görcez. O kadar Lig Tv parası veriyorum ve haftanın maçını özet görüntülerden takip etmek zorundayım. Bu sistemde bir saçmalık var. Bakalım bir umut yeni yayın ihalesiyle birlikte belki bir şeyler düzelir. Gelelim maça. Anadolunun iki futbol kentinin takımı karşı karşıya geliyor. Forumlara ve haberlere bakıyorum, dostluk en üst noktada. Bu gerçekten futbol için önemli bir nokta. Geçen hafta Ümit Karan çok kaçırdı. Rıza Hoca yeni transferleri takıma çok güzel yedirmiş. Ama geçen seneden beri ortasahalarında pas trafiğinde zaman zaman sorun oluyor. Bursaspor'dan ise ben geçen hafta daha iyi bir performans bekliyordum. Genede hırslı oyunlarıyla 3 puanı söküp aldılar. 2 teknik adamında futbol felsefesi oyunu güzel oynamak olduğu için keyifli bir maç olur. Asıl 2. hafta değil de şöyle takımların form tuttuğu 6. 7. haftaya denk gelecekti bu maç o zaman tadından yenmezdi. Ayrıca Bursaspor Tv internet sitesinden maç saati bir program ile maçı anlatıyor. Aynı saatte Fenerbahçe maçı olmasına rağmen ben bu yayını takip edicem sizede tavsiye ederim.


Beşiktaş – Antalyaspor

Mustafa Denizli sadece kendisinin bildiği taktiği ile geçen hafta hayalkırıklığı yaşattı. Ayrıca kafalara bir çok soru işareti hediye etti. 4 3 3'e devam edicek mi , yoksa insafa gelip 4 4 2 ile güzel futbol mu izletecek. Nobre'de ısrarı sürecek mi, yoksa Holosko ile izleyenlere huzur mu verecek. Maçın seyircisiz oynancak olması ise ızdırap. Antalyaspor ise maddi sorunlar yaşıyor. Bu yüzden yeteri kadar transfer yapamadılar. Geçen hafta şansızdılar, yoksa maçın daha başında öne geçebilirlerdi. Beşiktaş zorlansada kazanır, ama Antalyaspor bir paun alabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder