30 Ağustos 2009 Pazar

Aragones Modeli

Bu akşam kabus gibi bir maç oynadı Fener Manisa karşısında. İlk yarı heyecanlı başlamıştı aslında. Taraftar heyecanlı takım mücadeleci ve hırslıydı ama göze çarpan bir kaç yanlış vardı tabi ki. Bekir mesela..ben onu hep bir defans oyuncusu zannederken o kanat oynadı. Gökhan Gönül'ün yerine oynadı. Ben Bilica Lugano beklerken önder Lugano ikilisi sahadaydı.

Buna neden olan şeyse Guiza'ydı. Guiza tek forvet olduğundan defanstan birinin Türk olması şarttı. Bu da maçı kötü etkiledi bence. Kazım orada yalnız kaldı. Ona rağmen sahanın en iyisi Kazım ve Emre'ydi ama yine de sol kanat hiç çalışmayınca sağa çok yük bindi ve Kazım 60'dan sonra çok fazla yetemedi.

Maçta Manisa güzel kapandı güzel pres yaptı Fener'e şans tanımadı ve belki gol bulurum diye ara ara kontralara çıktı. Fener'de ise bugün Aragones'den kalma bir takım vardı. İlk 15 dakikadan sonra ne pres kaldı ne pas trafiği kaldı ne de istek kaldı. Cristian defansın içine gömülü kaldı. Guiza tek forvet oynayamayacağını bas bas bağırdı yine. Bir kafa topuna bile çıkamıyor. Honved maçında demiştim ki Guiza sağdan soldan ortaları alırsa işe yarayacak gibi. Ama burada gördük ki Santos oynamayınca ve Alex çok geriye gelmek zorunda kalınca Guiza neredeyse hiç pas alamadı. Sadece Emre ve Kazım ileriyi düşündüler. Cristian'ın defansa girmesi Alex'i yeniden geriye gönderdi.

Bu arada Simpsons ikinci sarıyı bir güzel yemeliydi ve Manisa 10 kişi kalmalıydı ikinci yarının başında. Ardından bence net bir Manisa penaltısı verilmedi. Bunlar bu maçı nasıl değiştirir bilmem ama ben tam Daum'a saydıracakken o beni yanılttı ve takımı 4 3 1 2 'ye döndürdü. Emre Topuz Cristian 3lüsü önünde Semih Guiza ve Alex oynamaya başladı. Ama sevgili Emre gitti oyun oynayacağına kırmızı kart yedi. Tam milli takım kaptanına yakışır bir hareket. Şu adama bir an önce bir psikolojik destek vs verilsin biz tarafarlar da Selçuk Deniz ikilisine geri dönmeyelim lütfen. Tam takım kendine gelecek gol atacak derken sen git kart ye. Tamam senin üstüne oynadılar diyelim. Ben de Diyarbakır maçında taraftara kızmıştım direk Emre'ye oynanıyor diye ama sen de çocuk değilsin Emre. Daum ne yapsın etsin bu adamı sakinleştirsin. Maradona da söyledi Diyarbakır maçı dakika 3 Emre direk konuşmaya başlıyor. Konuşma Emre ayağın konuşsun. Git faul yap adama sinirlendiysen ye sarını rahatla. Oldu mu abicim?

Neyse Emre de gitse bu değşiklikler takıma yaradı ve Alex Guiza'ya ilk al da atlık pası verebildi.Guiza da allahtan aşırtmadı ve golü yaptı. Fakat bundan sonra Fener inanılmaz açıklar verdi defansta. Orta sahayı inanılmaz rahat geçti Manisa. Ben orada bir hamle beklerdim hemen Emre'den sonra ama 2 oyuncu birden değişti diye sanırım yapamadı Daum ve Manisa'nın golü geldi.

Maç tam böyle biter derken Semih Şentürk yine gemisini kurtardı.

Fener Aragones'den kalma bir gününde 10 kişi de kalarak Manisa'yı yendi. Bu maç ders olmalı. Galatasaray Fener'i böyle bulursa çiğ çiğ yer. Pişmesini falan beklemez. Ben ayrıca şunu çok merak ediyorum. Rakip Manisa, Kadıköy'de seyirci desteğini almışsın bir yaz günü ama hala tek forvet. Fener takımı yığılmalı artık ceza sahasına. Bunun adı 4 3 1 2 midir ya da 4 4 2 midir bilemiyorum ama bu kadar korkak oynayamaz Fener bir Anadolu takımına hem de kendi evinde. Zico'dan beri gelen bu her takıma aynı taktik artık değişmeli. Daum bunu yapmasını beklediğim tek adam. Umarım yapar. Bir de ben hala Aurelio'yu arıyorum ama haydi neyse...

Not: Santos bir iyi bir kötü. Bugün her topu ezdi. Carlos da o kanadı çok kötü etkilemeye başladı artık.Olmuyorsa Vederson denensin Carlos yerine. Santos'un bugün Uğur'dan bir farkı yoktu.Ben ortasını hatırlamıyorum.

Marquinhos

1 yorum:

  1. Hoş bir yorum olmuş gerçekten. Emre hakkında söylenenlere de ayriyaten katılıyorum. Fenerbahçeli arkadaşlar Lugano hakkında ne düşünüyorlar ayriyatende merak ediyorum ben.

    Bende kısa bir özet yapıyım, Fener g.tü kurtardı son dakikada.

    YanıtlaSil