24 Eylül 2009 Perşembe

Transfermarkt.de Sitesini Kaç Değişik Yöntem ile Kullanabiliriz?


Türk gazetecisi ve blogcusunun en önemli kaynaklarında transfermarkt.de sitesi son zamanlarda medyada fazlasıyla yer almaya başladı. Bu yüzden ben de bu konu hakkında bir iki bir şey karalamak istedim.Transfermarkt.de sitesi çok geniş database sahip bir transfer haberleri ve kaynağı sitesidir. Birçok transfer haberinin gerçekliği buraya çıkması ile ölçülür.Buraya çıkan haber genellikle yanlış çıkmaz. Fakat transfer dedikodularına da yer verdiği için bu durum biraz kafa karıştırır. Transfer olma durumlarını yüzde kullanarak belirtir.Neyse bu site kullanılarak nasıl yazı yazılır onu size izah etmeye çalışacağım.yöntem yöntem gidelim. Ama öncelikle elimizde iki ezeli rakip olması lazım ki yaptığımız haberlerin etkisi daha fazla olsun.

Yöntemler


1: Yaptığı transferler karşılaştırılıp işte bu takımı şu takımı geçti galeyan yapılır.

2: İlk 11 takımın kadro bedelleri toplamı yetmez yedek kulübesinin toplamı da yapılır.

3: Tr liginin en pahalı topçu listeleri yapılır.

4: Tr liginin en pahalı yerli ve yabancı listesi yapılır

5: Ligin başı sonu futbolcu değerlemesi yapılır.

6: 4 büyükler hariç en pahalı takım kim listesi yapılır.

7: Ligin en pahalı defans ortasaha forvet hattı haberi yapılır.

8: Şimdiye kadar toplamada en fazla bonservis bedeli harcanan futbolcular haberi yapılır.

9: Değerini en çok katlayan futbolcular haberi yapılır.

10:Kaç futbolcu aldı kaç futbolcu sattı haberleri yapılır.



İşte bu yöntemler ile bir sürü tranfermarkt.de sitesini kullanarak haber yapabilirsiniz.Çok zor değil zaten bir çok dilde yayın yapan bir site. Haydi kolay gelsin.


Not:1 den 5 e kadar olan yazılar zaten yapıldı diğerlerini seçip haber yapabilirsiniz.10 numara da bizim blog dahil bir çokyerde kullanılmıştı geçen hafta sanırım Beşiktaş için.

Saygılar.
Trakedi

2 yorum:

  1. Avrupa liglerinin gol-asist istatislikleri incelenip yeni yıldız adayları ya da takımınıza katkı sağlayabilecek tarzda adamlar saptanabilir...

    En basit örneği vereyim...
    Fransa-Belçika-Hollanda alt liglerinde oynayan boyu 1.90 civarı ve üzeri afrika kökenli futbolculardan çok iyi istatistik yakalanabiliyor...

    Buradan bakıp forumlarda paylaştığım sonra da üst liglere transfer yapınca koltuklarımı kabartan çok adam var...:)
    Mesela PSG' li Hourau...ya da CSKA' ya giden Maazou...

    YanıtlaSil
  2. Evet dediğin çok doğru bu yöntemle transfer yapılır ama bizim kluplerimiz genelde menejerlerin önerdikleri ile transfer yaptığı için pek kendi başlarına iş yapamiyorlar.Keşke dediğin gibi yapsalar inceleseler biraz.Senede belki 50 tane gurbetçi futbolcu geliyor fakat çok azı tutunabiliyor.Acaip bir transfer yöntemi uygulanıyor tr de.

    Dediğin yöntemin benzerini saınırım cm/fm databaseini kullanıp yapan kulüpler var bazı külüpler araştırmalarını bu oyunlar ile yapıyor.

    YanıtlaSil