21 Ekim 2009 Çarşamba

9. Haftanın Ardından Süper Lig'e Genel Bakış (2)

Antalyaspor

Takımın içinde olduğu maddi imkansızlıklar ortada. Sezon başında takımları değerlendirirken , kadro zafiyetlerini dile getirmiştik. Necati Ateş'in takıma katılması biraz hareketlilik getirdi. Ama gene de sahada kötü bir takım var. Geçen sene Mehmet Hoca'nın gelişiyle takım kaybetmeyen bir takım olmuştu, 10 haftalık bir süre için. Ama o haftalardan sonra sürekli bir düşüş var. Mehmet Özdilek ve öğrencileri bütün imkansızlıklara rağmen ligde kalmak için mücadelerini sezon sonuna kadar devam ettirecekler. Allahtan iki takım düşecek bu sezon kümeye. Bu biraz işlerini kolaylaştırır.

Gaziantepspor

Beni heralde bu sezon için şu ana kadar en çok yanıltan takım Gaziantepspor. Geçen sene bitime 6 hafta gelen Cuiero'nun daha iyi işler yapmasını bekliyordum. Tabata'nın transferin bitimine yakın satılması ve özellikle defans bloğunda hem Bekir'in yerinin doldurulamayışı, hem de devşirme bek oyuncuları ile çok zayıf bir müdafaları var. Ayrıca takım orta sahada çok yumuşak. 9 maçta 12 puan çok kötü Antep için, ama daha önümüzde uzun bir süreç var. Antep'in başkanı sezon başı hedeflerini Avrupa vizesi olarak söylüyordu, ve "Paraysa para, bu takım çok önemli işler yapacak" tadında konuşuyordu. Demek ki neymiş, bu işler parayla olmuyormuş, biraz akıl, biraz plan program da lazımmış.

Manisaspor

Sezon başındaki Sezer ve Ufuk krizleri hiç iyi yönetilemedi, daha doğrusu modern dünyada kriz olmaması gereken bir olaydan suni bir kriz yaratılarak takımın dengesi bozuldu. Transfer sezonunun başında Ufuk Galatasaray'a verilse , ve Sezer konusunda bir nokta konulsaydı şu anda daha iyi bir yerde olabilirdi Manisaspor. Gene de yeniden çıktıkları Süper Lig'de hedefi düşmemek olan bir takıma göre gayet iyi bir yerdeler. Kendi evlerinde iyi oynuyorlar ve her takımı zorluyorlar.

Ankaragücü

Ligimizin gayri meşru takımı Ankaragücü umarım küme düşer. Kusura bakmayın tarafsız falan değilim bu konuda , buradan Ankaragücü taraftarı bir takipçimiz varsa kendisine de açık mektup olsun bu satırlar. Kendisiyle internet üzerinden konuşup, Melih Gökçek'i nasıl içlerine sindirdiklerini bana anlatmasını rica ediyorum.

Denizlispor

Denizlispor ile ilgili daha geniş bir yazı yazmak istiyorum. Hastalıktan sıyrılırsam yazacağım , ama daha 9 haftada 2 hoca eskittiler. Bu başkan ve yönetimle işleri çok zor. Koffi dışında düzgün bir defans oyuncuları yok, var olan Çağlar'ın da psikolojisini alt üst ettiler sezon başı. Orta saha 2 top yapmaktan aciz. Tecrübeli ve tabir yerindeyse acar bir forvetleri var. Onlar sayesinde biraz biraz puan topluyorlar, ama işleri çok zor.

Diyarbakırspor

İlk haftaların süpriz takımı Diyarbakırspor'da Ziya Doğan ve yönetimin işleri çok zor. Hem saha içi hem saha dışı bir çok sorunları var. Futbolcuların alacaklarından, tribünlerin onlara tepkilerine, kendi gerçek seyircisi ile kavuşamamaktan takımın hala kondisyonunun yeterli seviyeye çıkamamasına kadar bir ton sorunları var. Onlar bu ligde olmasını istediğim bir takım. Umarım bu zorlu mücadelede şans onların yanında olur.

Kasımpaşaspor

Yılmaz Vural'ın gelişiyle birlikte takımın oynadığı oyun çok değişti. Moritz çok yetenekli bir oyuncu ve sistemin beyni bir yerde o. Yılmaz Hoca belki takıma yaptıklarının karşılığını puan olarak alamadı, bunda fikstürün de suçu var bir yerde. Şu an sadece 4 puanları olması çok ciddi bir dezavantajları, ama ilerleyen günler için bu güzel oyunları ile umut vaad ediyorlar.

Sivasspor

Sezon başında yapılan yanlış hamleler ve bunların üzerine Mehmet Yıldız'sızlık eklenince netice bu oldu. Sistemi ve oyuncu kadrosunu aynı sezonda değiştirmeye niyetlenince altından kalkamadılar. Bu serbets düşüşün durması bence çok zor. Yeni Hoca yerli bir isim olmasına rağmen, hem takıma hem lige yabancı. Allah yollarını açık etsin.

Maradona

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder