22 Ekim 2009 Perşembe

Steaua Bukres 0 Fenerbahce 1

Konuya ilk başta tnt digiturk ve dsmart üçgeninden başlayayım. Tnt maçı aldı mı ? Aldıysa sorun ne? Daha önce başka kanallar aldığında dsmart yine bu şekilde protesto etti mi? Çünkü dmsart maç boyunca elinden geleni ardına koymadı digiturk sahiplerine maçı izletmemek için. Ekranı kaplayan koskocaman logolar vs...

Suçlu kim burada bilemiyorum. Tnt mi digiturk mu yoksa dsmart mı ,yayın hakkını koruyamadığı için? Neyse her şeye rağmen Fenerbahçe Zico döneminden kalma bir Avrupa oyunu oynadı bu akşam. Benim de dahil herkesin aklında Galatasaray maçı vardı. Ama Fener gayet güzel top çevire çevire ,sakin sakin gol aradı. Defansta çok pozisyon da vermedi. Kazımla golü de buldu.

Gole kadar hep kontrollü geçen oyunda kaçan da goller vardı. Kazım forvet oynarsa ne kadar etkili olduğunu gösterdi bu akşam. Her yerden vurabiliyor. En azından bir korner kazandırıyor takıma. Santos Kazım Topuz ve Özerle bir kaç pozisyonda gole yaklaştı bu akşam Fener ve en sonunda Kazım ile güldü.

Golden sonra hatta neredeyse Carlos'un asistinde akıllara Gs maçı yeniden düştü. Bir anda ,Daum Vederson'u alana kadar düştü oyundan Fener. Ama Vederson hamlesiyle hem sol kanat güçlendi hem de Santos önde Alex görevi üstlendi ve çok iyi top tuttu. Bu hamleyi Antep maçında yapmalıydı Daum.

İşte bu hamleden sonra Fener yeniden toparladı durumu ve oyunu da galip bitirdi. Grupta da lider oldu. En önemlisi ise deplasmanda iki rakibini yendi ve o iki rakibi ile daha iki tane Kadıköy'de maçı var. Yani avantaj Fener'de. Bu grubu birinci bitirmek diğer tur için de avantaj. Umarım böyle gider.

Biraz da bireysel bakalım ve yavaştan da Galatasaray maçına dönelim. Defansta sakatlıklar var deniyordu. Bilica'nın bir ara sendelemesi dışında Lugano ile Galatasaray maçında oynayacaklarını gösterdi defanstaki ikili. Carlos beni en çok korkutanlardan. Keita'yı Carlos ile düşünemiyorum. O kanattan neler olur bilemiyorum ama Carlos bu maçta neredeyse sıfır hata ile oynadı. Ama dediğim gibi Keita önünde ne yapar bir soru işareti. Umarım Kewell ile başlar Galatasaray maça.

Özer Hurmacı sonunda formasını giydi ve ilk 11de başladı maça. İlk hareketlerde zayıf. Ama önünde boşluk buldu mu kaleyi de deniyor iyi de top dağıtıyor. Golde de payı büyüktü. Daha da gelişeceğine inanıyorum.

Kazım Richards daha önce de dediğim gibi bence çok iyiydi bu akşam. Gol dışında da şut çekmenin ve rakip kalede tehlike yaratmanın zor bir şey olmadığını gösterdi bu akşam.

Özetle bu akşam çok iyi bir derbi antremanı yaptı Fener. Eksiklere ve Carlos'a rağmen hem de Alex'sizliğe rağmen çok önemli bir 3 puan aldı. Galatasaray maçı için ise tek dileğim Vederson'un Carlos yerine oynaması. Ya da Carlos'un böyle oynaması. Kazım'ın arkasına Alex de geldi mi bana yeter. Bakalım sakatlık durumları ne olacak? Ona göre başka bir değerlendirme yazısı da yazarım. Sevgiler


Marquinhos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder