4 Aralık 2009 Cuma

Galatasaray - Panathinaikos

İşlerin kötü gittiği bir zamanda , kritik bir maça çıktık bu gece. Maçı kazanıp, son maçlardan önce grup 1.liğini yakalamak bir yanda, olası bir mağlubiyet sonucu işlerin iyice sarpa sarması diğer yanda. Fenerbahçe mağlubiyetimizden sonra 3 kazmalı orta sahadan gene 2 kazma ve 3 yaratıcı ayağa dönüş bence çok güzel oldu. Futbol yetenekli futbolcu ile oynanan bir oyun, hele ki Frank Rijkaard'ın kafasındaki ideal sistem için iyi futbolcu şarttı. Sarp, Topal, Ayhan , Barış ya da Linderoth içinden hiç birisi şu anda 4 3 3 e yatkın değiller. Ya futbollarını geliştirecekler, yahut para bulunduğu vakit yerlerine daha iyileri alınacak. Bunun başka bir çözümü yok. Bugün ilk 30 dakika Sarp ve Topal, daha sonraki 60 dakika ise Sarp ve Barış ellerinden geleni yaptılar, ama ellerinden gelen bu. Daha fazlasını beklemek hayalcilik olur. Aslında oynadıkları futbola bakınca iyiler, mesela klasik 4 4 2 nin göbeği olsalar, ya da 4 4 1 1'in hiç sırıtmazlar sahada, fakat 4 3 3 ve daha önemlisi total futbol oyun zekası ve yeteneği daha yüksek futbol istiyor. Ayaklarındaki topu kullanmadan önce bütün sahayı süzecek ve en uygun arkadaşına en isabetli ve rahat kontrol edilebilir pasları atmaları gerek. Bizim göbektekiler ise yani Topal, Sarp ya da Barış'dan bir tanesi tek pas ile oyunun yönünü değiştiremiyor, takımı hızlı hücuma çıkartamıyor. Allahtan bari eskisi gibi anormal pas hatalarını azalttılar da , top en azından ağırlıklı olarak bizim ayağımızda kalıyor.

Bu maç skor 1-0 olmasına rağmen, iyi mücadele ettik. Futbolcularımız daha diri ve daha istekliydi. Arda ilk yarıda rakibini perişan eden çalımlar attı. Nonda ceza sahası içinde çok yalnız kaldı, her maç yaklaşık 3 4 kez ceza sahası içinde top ile buluşturulan Kewell bugün istediği topları alamadı. Elano ise bütün sabırlı olma gayretime rağmen takıma 0 katkı ile oynamayı başarıyor. Artık diyorum seneye oynar , ama dünya kupasından sonra futbolcuların bir düşüşü olabilir, bakalım Elano elimizde patlar mı, yoksa bir şekilde takıma kazandırılır mı görüceğiz.

Geri 4'lü bugün bir fire verdi. Kimsenin sakatlanmasına sevinecek kadar vahşi ve vicdansız değilim, ama Gökhan'ın bu sakatlığı umarım Galatasaray için hayırlara vesile olur. Sabri gene iyi bir maç çıkardı. Servet ise zaman zaman üzerine vazife olmayan işler yaptı gene. Yahu Servet, sen rüyanda hiç birisinin sağından atıp solundan geçtin mi? Hayır geçsen bile ne olacak, ne kendini yor ne bizi yor. Hakan Balta ise çok belli ki yorgun. Alternatifsizlik onun üzerine çok abanmamıza neden oldu. Ben aslında umutluydum zaman zaman rotasyonda Uğur kendine yer bulur diye ama bu tercihi de çok fazla kullanmadı hocamız. Bekleyelim, bakalım.

Maçta ise geriye yaslandığımız son 10 dakika dışında rakibe çok pozisyon vermedik. İyi mücadele ettik, topun sahibi olduk.

2 haftadır gelen kötü sonuçlardan sonra bu maç ve haftasonu alınacak bir galibiyet ile işler ciddi ciddi tekrar rayına oturur. En azından Frank Rijkaard ve teknik ekibine sallamak için sırada bekleyenlerin çenesi kapanır biraz.

Sevgiler Saygılar

Maradona

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder