4 Aralık 2009 Cuma

Sonu benzemesin.



Yine yayıncı rezaleti yine zorla bir maç "keyfi". Galatasaray- Pana maçından bahsediyorum tabi ki fakat bu sefer yayıncı kuruluşa bir şey yazmayacağım yeter.

Bugün biraz Gs ortasahasının yalnız adamı Elano hakkında yazacağım. Malum Gs 4-3-3 oynamaya çalışıyor fakat ortadaki 3'ü bir türlü oturtamıyor. Bu üçlü sürekli değişiyor sürekli başka 3'lerden oluşuyor. Bir hafta tutan 3'lü ikinci hafta tutmuyordu. Dün akşam benzer bir görüntü vardı. 2 defansif orta saha ve Elano... Sahadan ayrılana kadar Elano topla buluşmakta zorlandı. Sağolsun bizim defansif orta saha oyuncularımız, oyun kurma çabası içindeydi. Çok sıkışınca Elano'yu görmek zorunda kalıyordu. Elano da buluştuğu topları kullanırken zorluk çekiyordu. Bunu maçı izleyen herkes fark etmiştir. Benim, burada dikkat çekmek istediğim şey aslında orta 3l'ü değil ileri 3'lü


İleri 3'lü, Nonda'nın sabit kalması ve Kewell ile Arda'nın yerde değişitrmesiyle sürekli farklılık yaratmaya çalışıyordu. Arda biraz Messiliğe soyunmuştu bu akşam; kötü geçen günlerin ardından iyi sayılabilecek bir futbol oynadı. Fakat bu ileri 3'lü, Elano'ya ayak uyduramadı. Elano'nun Brezilya'da oynadığı futbol stiline uyum sağlayamadılar. Bu durumda Elano da kötü oynamış gibi gördündü. Burada sorun Elano'nun top kullanaması mı yoksa ileri 3'lünün bazen Elano'ya ayak uyduramaması mı diye düşündüm durdum. Ayhan Elano değişikliğinde tam olarak her şey ortaya çıktı. Ne yazık ki ileri 3lü Ayhan'la oynamaya alışmıştı. Ayhan'ın yana oynaması ve yanlarda kanat adamların topla buluşması üzerine kurulmuştu oyun. Çünkü kanat oyuncuları topla oynamayı seviyordu. Ayhan da bu şansı her yana oynadığında verdi sağolsun. Elano'nun onların koşmalarını gerektiren defansın arkasına koşu yapmasını gerektiren paslarını istemiyordu sanırım bizim kanat oyuncularımız.


Galiba Elano'nun sonu Lincoln hikayesi gibi olacak. Belki bir çözüm getirilir de Elano'nun savunmanın arkasına sarkıtmaya çalıştığı paslar, yerini bulur artık.


Saygılar. Trakedi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder