2 Aralık 2009 Çarşamba

Trabzonspor ve Şenol Güneş

Trabzonspor'un ne kadar istikrarsız idare edildiğini ve son yıllarda bir sezonu 3 hoca ile bitirilme geleneğinden defalarca bahsettik bu blogda, o yüzden gene o listeyi önünüze koymayacağız. 4. Şenol Güneş devri dün resmen başladı Trabzonspor'da. Trabzonspor, ülkemizin tek şampiyon Anadolu takımı, ama en son şampiyonluklarını 25 sene önce yaşamışlar. Sanırım ben hiç görmedim gözlerimle şampiyon bir Trabzonspor. Bu anadolu futbolunun güzide şampiyonu, artık istikrarsızlık ligini açık ara önde bitiriyor her sene.

Ben Şenol Güneş'i çok severim. Bir kere duruşu çok insani, yani Fatih Terim ekolünden değil de, Mustafa Denizli ekolünden(Ha Fatih Terim'i de severim o ayrı). Ayrıca hem şampiyon Trabzonspor'un bir parçası hem de milli takımı öyle ya da böyle dünya 3üncüsü yapmış bir hoca kendisi. Ayrıca gene Kore gibi bir yerde çalışarak hem değişik tecrübeler kazandı, hem de bence ülkemize rekabete aç bir halde geri geldi. İşi hem çok kolay, hem çok zor. İşi kolay , çünkü o şampiyon Trabzonspor'un bir parçası. Yani Amerika'yı en baştan keşfetmesine lüzum yok. Sadece o günlerde bu takımın nasıl şampiyon olduğunu, saha içinde, idari anlamda ve alt yapıda nasıl sistemler olduğunu hatırlasın ve onları uygulasın yeterli. Bazen Trabzonsporlular "Bizim 3 büyükler ile mücadele edecek maddi gücümüz yok" tarzı cümleler kuruyorlar. Haksızlar, sonuna kadar haksızlar çünkü onlar şampiyon oldukları zaman maddi güçleri ile değil, kendi özkaynakları ile şampiyon oldular. Şenol Hoca gene o günlere dönüleceğinin sinyalini verdi. İşte bütün zorluklar da burada başlıyor.

Çünkü Şenol Hoca'nın söylediklerini hayata geçirebilmesi için, zamana ihtiyacı var. 3.bucuk sene sonunda elde bir kupa olmama ihtimalini göze alması lazım herkesin. Günlük kaygılar ve sürdürülemeyen başarılar için anlık kararlar verirmemeli. Her sezon yeni bir başlangıç yapılmamalı, çünkü her başlangıçta daha geriden başlıyor Trabzonspor bu rekabete ve bu açık git gide büyüyor. Ayrıca adı Trabzonspor olan bir takımda en az 6 7 karadeniz kökenli futbolcunun olması lazım bence. Zaten bu planlar hayata geçirilince olacaktır.

Umarım bütün Trabzonsporlular şapkayı önlerine koyarlar, düşünürler. Çünkü bir daha ne Sadri Şener gibi bir başkan, ne de Şenol Güneş gibi bir hoca bulamayabilirler.

Maradona

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder