23 Şubat 2010 Salı

3-0'dan 4-3 Unutmadık Hala

Sene 2000 ya da 2001. Aziz Yıldırım başkanlığı bırakacak, ben de bırakmasın diye Dereağzı'ndayım. O sırada bu tezahürat söyleniyor. 3-0'dan 4-3 unutmadık hala. Büyük başkan bizi yalnız bırakma.

Şimdi diyorum o kadar doğrunun üstüne bir de 2007'de Zico ile doğruların zirvesine ulaşmış şu takımı bir anda 4 sene geriye götüren bir başkana ne diye bu kadar önem vermişim o yaşımda? Yaşımın verdiği bir çocukluktu heralde.

Şimdi bakıyorum takım 2-0 öne geçtiği çok istekli çok arzulu oynadığı bir maçı bir anda bütün bu kimliğini kaybederek 3-2 kaybediyor. Hem de 3 haftadır bu böyle. Sezon başından beri Daum 1-0'ı bile korumaya çalışan bir görüntüdeydi. Maalesef korkak bir adam Daum. Hıncal gibi konuşacağım ama Fener takımını korkak oynatmaya kimsenin hakkı yok. İlk maçtan beri 1-0'ı 2-1'i korumaktan anamız ağladı. Sonunda anamız öldü ve takım skoru koruyamaz oldu.

Bu oyunun artık oynayarak oynatmamak olduğunu anladık. Günümüz futbolu tamamen buna dayalı. Chelsea deplasmanda bile 3-0 öne geçse oyunu bırakmıyor. Gidiyor 4'ü buluyor 5'i istiyor. Fakat Daum öne geçtiği maçlarda elinde olsa oyuncu değiştirmeyecek. Taraftar istedi diye zorla adam değiştiriyor.

Fener'de sezon başından beri hatta ve hatta yazdan beri dediğim bir iki şey var. Fener'de kanat denilen şey yok. Maalesef Aurelio Appiah'tan beri oyunun iki tarafını oynayan adam da yok. Emre alındı. Tamam bazı maçlar çok iyi. Burada ben de övdüm. Fakat bazı maçlar inanılmaz şuursuz. Cristian'ı da övdüm. Özellikle Lugano ve Bilica varken çok iyi. Fakat oyuna gerektiği gibi sokmuyor kendini ve takımını. Böyle olunca Alex de yok.

Bursa maçında Fener 2-1 önde. Takım kontraya çıkacak fakat Alex'le beraber koşan adam yok. Dikkatinizi çekiyorum Alex'ten başka koşan yok! Takımın en az koşanı kontraya çıkan tek adam. Tamam bunda futbolcu tiplerinin, transfer yanlışlarının payı büyük ama suç en çok takımı geriye çeken, ileride top tutacak tek adam olan Deivid'i yedeklere bile almayan ve Semih'i hala yedek tutabilen Daum! Tabii ki onu getiren Yıldırım'ı da unutmayalım.

Bu günler geçer mi? Lille bizi eler gibime geliyor. Takımda şu an çok sakat var ve Daum hala Deniz'i stoper zannediyor. Kanatlarımız yok. Ama en azından bir yarı oynanabilen istekli bir oyunumuz var. Ne diyelim skoru tutarsak belki şampiyonlar ligi görebiliriz sezon sonu.

Marquinhos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder