26 Şubat 2010 Cuma

Panik Futbolu 1 - Antalyaspor 1

Maç çok hızlı başladı. İki takımda eveleyip gevelemeden oynuyordu. Bir korner atışı sonuçunda Burak çok güzel bir kafa vuruşu ile golü attı. Erken gelen golle Antalyaspor biraz boçalasa da , toparlanıp ne olumlu futbol sergilemeye çalıştılar. Veysel kendinden beklenmiyecek bir pas verdi Necati'ye, Necati de ceza sahası dışından düzgün bir şutla topu ağlarla kavuşturdu. Golde Necati'nin vuruşu kusursuzdu, fakat Trabzon takımı öyle rahat bir pozisyonda niçin adam paylaşımında hata yaptı anlamak zor.

15. dakikada maç 1-1 oldu. İlk yarının geri kalan kısmında Trabzonspor üstün olan taraftı. Alanzinho ve Engin'in servisleri ile topu Umutla buluşturmayı denediler. Ayrıca iki bek Serkan ve Cale sık sık atağa katıldı. Umut , Yalçın ve Orhan'ın arasında çok yalnız kaldı. Durum böyle olunca ilk yarıda oyunu kontrol etmesine rağmen, net pozisyon bulmakta zorlandı Trabzonspor.
İlk yarıda 40. dakikaya kadar çok akıcı bir maç var. Fakat son 5 dakika yapılan fualler ile oyun çok durdu.

İkinci yarının ilk 10 dakikasını seyredemedim. 56 ila 75. dakikalar arasında Trabzonspor gene üstün olan taraftı. Antalya ise dirençli oynuyordu fakat ileri gitmekte zorlanıyordu. Fakat 75. dakikadan sonra Selçuk'un oyundan çıkmasıyla panik oyunu başladı Trabzon'da. Çift forvet Umut ve Teo'ya sürekli top şişirdiler geriden. Tecrübeli müdafası ile bu atakları savuşturmak da zorlanmadı Antalyaspor. Hatta kestiği toplar ile hızlı hücum şansı yakaladılar. Bunların birinde Ertuğrul saçmalayınca güzelim atak çöpe gitti.

75 ile 90. dakikalar arasında daha sakin olmalıydı Trabzonspor. Kimse onlardan şu anda şampiyonluk beklemiyor. İlk 75 dakika da yaptıkları gibi paslı oyuna devam etmeleri gerekiyordu. Burda biraz da Umut Bulut' dan bahsetmek istiyorum. Son haftaların formda ismiydi Umut ama 2 haftadır gene suskun. Zaten Umut'un en büyük problemi bu bence. Performansını ne maçın geneline yayabiliyor, ne de sezonun. Trabzonspor önümüzde ki sezon gerçekten sezon boyu şampiyonluk yarışı içinde olmak istiyorsa, Umut Bulut bu takımın ancak yedek forveti olabilir. Hiç kimse çok koşuyor diye futbolcu olmamalı, hele golcü hiç olmamalı.

Bu hafta içi Trabzon yerel medyasını takip etmeye çalışacağım. 2 haftadır puan kaybı var. Bakalım ne kadar soğuk kanlı durabilcekler. İzlenimlerimi paylaşırım gene. Sevgiler Saygılar

Maradona

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder