24 Şubat 2010 Çarşamba

Bir Fenerli'nin Gözünden Bursaspor

Yıllardır hep sorulur Anadolu'dan bir şampiyon çıkar mı diye, evet çıkar. Çıkarsa da bu kesin Bursaspor olur. Neden, çünkü Bursa bir futbol şehri ,taraftarı müthiş ,tribünler sürekli dolu. Tarihinde belki de ilk defa bu kadar şampiyonluğa yakınlar. Fenerbahçe'yi yenmeleri kesinlikle tesadüf değil. YılLardır buna yaklaşan ama sonunu getiremeyen, Gençlerbirliği, Gaziantep, Samsun, Sivasspor gibi takımların en büyük sıkıntısı,bunların birer şehir takımı olamaması. Taraftarları futbol seyirsici değil. Tribünler tamamen doluyken bile yaptıkları tezahüratla rakibi baskı altına alamıyorlar. İki üç yenilgi sonrası taraftarlar tribünleri boş bırakıyorlar. Mesela geçen sene Sivas seyircisinin yaptığı tek tezarühat "Sivas" diye bağırmaktı.

Bursa taraftarı ise bambaşka. Seyirci hiç bir maç takımı yalnız bırakmıyor. Hem de bu kümeye düştüklerinde bile değişmeyen bir gerçek. Kadrolar ise bence yeterli bu sene için. Ama eğer sezon sonu kadroyu dağıtırlarsa o zaman diğerlerinden farkı kalmaz Bursa'nın da.

Kayserispor da hala yarışın bir parçası olan bir diğer Anadolu takımı. Biraz da onlara değinmek istiyorum. Bu takım yaklaşık beş yıldır zirveye oynuyor, en azından belirli hedefler ile yola çıkıyorlar ve son 5 yılın en istikrarlı Anadolu takımı. Peki şehir ve seyirci bu takıma ne kadar sahip çıkıyor ? Bir yıldır Lig Radyo dinliyorum. Bir Kayserispor taraftarı aramaz mı? Sonra da çıkıp basın bizden bahsetmiyor diye hayıflanıyorlar. O güzel stadı bile 3 büyüklerin geldiği maçlar dışında dolduramıyorlar. Neden sen takımına sahip çıkmaz iken basın kocaman yerler ayırsın ki senin takımın için? Statları süper, şehir güzel ama seyirci sıfır. Kayserililer böyle giderse adları sadece kurnazlıkları ve pastırmayla anılır.

Unutmayalım ki, bir ilin ya da bir ülkenin kendi adını en rahat duyurabilceği yöntemlerden birisidir futbol. Bakın Trabzon'a. Acaba Trabzonspor hiç şampiyon olmamış olsaydı, "Karadeniz" denince akla ilk gelen şehir Trabzon olur muydu? Onun için Kayserili uyuma takımına sahip çık .

Bursaspor'a ve Bursasporlular'a çıktıkları bu yolda başarılar dilerim.

İlkay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder