26 Şubat 2010 Cuma

Aday Kadro Tercihleri

Kaleciler
Volkan Demirel (Fenerbahçe) , Onur Kıvrak (Trabzonspor)
Defans
Gökhan Gönül (Fenerbahçe), Sabri Sarıoğlu (Galatasaray), Emre Güngör (Galatasaray), Servet Çetin (Galatasaray), Ceyhun Gülselam (Trabzonspor), Giray Kaçar (Trabzonspor), Caner Erkin (Galatasaray), Çağlar Birinci (Denizlispor)
Orta Saha
Hamit Altıntop (Bayern Münih), Volkan Şen (Bursaspor), Mehmet Aurelio (Real Betis), Emre Belözoğlu (Fenerbahçe), Nuri Şahin (Dortmund), Arda Turan (Galatasaray), Necip Uysal (Beşiktaş) Ozan İpek (Bursaspor)
Forvet
Tuncay Şanlı (Stoke City), Halil Altıntop (E.Frankfurt), Mevlüt Erdinç (Paris Saint German), Kazım Kazım (Toulouse)


Yapacağımız maç malum hazırlık maçı. Takımın başında Oğuz Çetin olacak. Zaten Hiddink'in Ağustos ayında resmi olarak iş başı yapacağını ve doğal olarak henüz ligimizi yeteri kadar tanımadığını düşünürsek, bu kadroyu Oğuz Çetin ve Engin İpekoğlu'nun yaptığını söyleyebiliriz. Ben gereksiz ötesi Fatih Tekke , Gökdeniz Karadeniz ve Yıldıray konusuna girmek istemiyorum. Zaten Hiddink Rusya'dan Tekke ve Gökdeniz'i yeteri kadar tanıyordur. İleride bir tercihi olup olmayacağını göreceğiz. Benim takıldığım nokta farklı.

Sağ bek adayları ile başlayalım isterseniz. Gökhan yorgun ve Sabri uzun bir süredir sakat. Ayrıca bu iki ismin Milli forma ile neler yapabileceğine defalarca şahit olduk. Tamam anlıyorum bir ekip, bir omurga oluşturmak zorundayız, Bursaspor'dan Ali Tandoğan denenemez miydi? Ali bu sezon üst düzey oynuyor. Yaptığı ortalar bir diğer artısı.

Stoperler de ise gene Kayserispor'dan Aydın'ın olmaması garip. Son 2 3 sezondur ligin en iyi yerli savunma oyuncularından bir tanesi kendisi. Bu maçlarda kendisini denememek garip. Ayrıca Toraman'ın çağrılmaması da garip. Demek ki eski defterler kapanmamış bir şekilde yola devam ediyor Oğuz Çetin.

Orta saha için Kayseri'den Abdullah ve Trabzonspor'dan Selçuk'un olmaması garip geldi bana. En sorunlu bölgemiz yıllardır orta sahanın göbeği bence. Emre tamam, ama Aurello eskisi gibi değil, Nuri ise bir türlü hakettiği formayı düzenli olarak alamıyor.

Forvetler için ise söylenecek pek bir şey yok. Semih belki olabilirdi, ya da Gökhan ama ikisinin de formda olduğunu söyleyemeyiz. Netaci Ateş son haftalar da çok formda ama sanırım Oğuz Çetin birilerinin kara listesinde olduğu için Necati'nin bu formunu görmezden gelecek.

Maradona

4 yorum:

  1. Fatih Terim'in kara listesinde olan hiç bir oyuncunun kadroda yer almaması gerçekten çok garip..

    YanıtlaSil
  2. Milli takımın kanıtlanmış en iyi sağ kanat seçimi Gökhan Gönül ve Sabri'nin beraber oynadığı, ikisinin de bek, ikisinin de açık olduğu, sırayla gidip gelip, rakibi kevgire çevirdikleri formasyondur bence. Ali Tandoğan'a ise değil milli takımın bekini, manav emanet etmem.

    YanıtlaSil
  3. hocam sabri gökhan yoruma bende katılıyorum. bu sezon ki ali tandoğan için bu yorum ağır kaçmış biraz sanki :)

    YanıtlaSil
  4. Ali de İbrahim Üzülmez gibi bu sezon bir başka oynuyor aslında..
    Ama yaşı da 33 oldu artık..
    o yüzden milli takıma seçilmemesi normal karşılanabilir ama o bölgeye TS'li Serkan ya da Es-Es'li Koray alınabilirdi..

    YanıtlaSil