4 Nisan 2010 Pazar

Bir Galatasaraylı'nın Gözünden Fenerbahçe Maçı


Maçtan önce, ayaklarım geri geri gidiyordu. Sırf pazar gecem maçsız kalmasın diye geçtim televizyonun karşısına. Çünkü artık ligdeki son haftalardı ve söz konusu teknik adam bu sezonun kısır dahisi Daum'du. Ama sezonun geri kalan haftalarının aksine maça çok hızlı başladı Fenerbahçe. Yakaladığı bu tempoyu maç boyu devam ettirdi. Zaten Fenerbahçe'nin bu kadar eleştirilmesinin sebeplerinden başlıcası bu. Bu potansiyeli her maç ortaya koyamamak ya da koymamak gibi ciddi bir sorunları vardı.

Ama Daum ilk kez takımı geriye yaslamadı. Selçuk kendi stoperlerinin arasına Chirstian kadar gömülmedi. Guiza'nın yerine oyuna giren Gökhan maç boyu çok iyi koşular yaptı ve ileride takımın top tutmasına yardım etti. Topuz, geçen haftanın üzerine koyarak çok iyi oynadı. Bu güzel oyuna rağmen, kanat özellikleri yetersiz olduğu için en az dikkat çeken isim Özer'di. Seneye Daum'un Özer'e daha verimli olabileceği bir mevkide görev vermesi şart. Çünkü böyle bir yetenek harcanmamalı. Topuz ise bu sezonun en iyi maçını oynadı.

Kayseri ise Cangelesiz maçlarda gerçekten çekilmiyor. Bugün orta saha o kadar yeteneksizdi ki, sezonun ilk yarısında oynadıkları oyunla aralarında fersah fersah fark var. Tabii ki, bir de Fenerbahçe'nin özellikle kendi kalesi ile yarı sahanın ortasına kadar olan bölümü mükemmel savunduğunu unutmamak gerek. Çok cılız bir kaç pozisyon dışında Kayserispor tehlike yaratamadı Fenerbahçe kalesinde.

Fenerbahçe şu anda şampiyonluk yarışında Beşiktaş ve Galatasaray'ın 2 adım önünde, Bursa'nın ise 1 adım gerisinde. Şimdi bir hafta dinlenecekler, sonra Beşiktaş ile kader maçına çıkacaklar.

Tek eleştireceğim bir şey var Fenerbahçe'de. Maçın 60. dakikasında 2 Kayserili yerdeyken, onlar oyuna devam ettiler. En azından Gökhan maçtan sonra çıkıp yaptığının yanlış olduğunu söyledi. Bir de yayıncı kuruluş ile ilgili sıkıntılarım var. Özellikle de Semih Yuvakuran ile alakalı. Devre arasında yorum yaparken, Fenerbahçe'nin penaltısının verilmediğini söyledi. Ama ofsayt olan gole hiç değinmedi. Sırf Fenerbahçe taraftarına yaranmak için bu kaçıncı çifte standardı oldu Semih Yuvakuran'ın bilmiyorum. Her maç böyle gaflara imza atıyor.

Maradona

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder