4 Nisan 2010 Pazar

Bursa'nın Zirve Yürüyüşü

Geçen hafta liderlerin belalısı İBB'ye takılmıştı Bursaspor. Cuma günü Beşiktaş 2 puan kaybettikten sonra, ellerine gene iyi bir fırsat geçmişti. En azından yarıştaki rakiplerinden bir tanesi ile puan farkını 5'e çıkardı. Ama bu galibiyet hiç kolay kazanılmadı. Geçen hafta hem yitirilen 3 puan, hem de Turgay'dı. Bu sezona kadar çoğu kişinin burun kıvırdığı Turgay, daha sezon başı hazırlık maçlarında belli etmişti kendisini. Fakat sanırım kütlesi çok büyük olduğundan, kondisyonunu toparlaması uzun sürdü. Sercan'ın sakatlıkları, Shin'in sevgilisi için ülkeyi terk etmesi derken, Turgay bir anda ön plana çıkmıştı. Dün bence özellikle ikinci yarıda ilerde çok aradılar Turgay'ı.

Gelelim maça. Herkesin bildiği gibi gene bir erken gol yediler. İşte o dakika merak etmeye başladım. Bu zirve yarışında ilk kez üst üste bu kadar zor anlar yaşıdı Bursa. Ama düzenli ve sistemli oyun anlayışı ile maçı çevirdiler. Özellikle Ertuğrul Sağlam'ın yaptığı bir şeyi söylemek istiyorum. Golü yemeden önce Bursa'nın kullandığı korner atışında anladığım kadarı ile 2 Antalyalı'nın başında 3 Bursalı vardı. Golü böyle yediler. Ama bir daha hiç bir duran topta ilerideki Antalyalı sayısının 2 katından az Bursalı olmadı. Kaç kez, stoperlerden İbrahim'i uyararak geri görderdi Ertuğrul Hoca. Bu çok önemli, çünkü örnek olarak rakibin hocası Mehmeh Özdilek 2 Fenerbahçe maçında benzer golü yedi. Demek ki ligimiz ortalamasında böyle şeyleri fark etmek önemli.

İkinci yarı ilk yarıya göre daha fiziki mücadeleyle geçti. Bursa bir yandan 3 puanı getirecek golü ararken, bir yandan da kalesini kolluyordu. Maç gene bir duran toptan 2-1 oldu. Gol ile ilgili komik olan, spiker Melih Bey'in golden önce Ömer'in ofsaytına kafayı takmış oluşuydu. Değişen kuralı unutarak 2 dakika boş konuştu. Olayın daha vahimi bu boş konuşmaya iştirak eden yönetmen pozisyonu tekrar gösterdi. Bu yeni değişen kuralı herkes boş bir sayfaya 20 kere yazsın. Özellikle yan hakemler 40 kere yazsın, spikerler en az 30.

Gol geldikten sonra, Bursa derin bir nefes alamadı. Maçın bitimine kadar Antalya elinden geleni yaptı. Antalya'nın her atağında ,futbol ile ilgili tombik Ronaldo'yu sevmekten öte olmayan annem, "niye gol atacaksınız, bırakın adamlar şampiyon olsun" diye kızdı Antalyaspor'a. Maçı Bursa kazandı. Önlerinde 5 maç var. Umarım hep böyle devam ederler.

Bursa'yı sıklıkla yazdığımızdan, yazımı Antalyaspor ile bitirmek istiyorum. Eldeki mevcut oyuncu yapısına bakınca bu takımın ligde kalması başarı. Bu yönü ile Mehmet Özdilek'in elde ettiği başarıyı taktir etmek lazım. Ama bütün bu başarıyı gölgeleyen bir durum var bence. Ligimizin en çirkef takımı Antalyaspor. Kalecisi Ömer, stoper Yalçın, orta saha Ertuğrul, Jedinak ve Korhan ilerde ise Veysel sezonun mevkilerinde çirkefleri. Futbolculuğu ile hepimizin gönlünde taht kurmuş bir isim olan Mehmeh Özdilek'in kendisinin ve takımının bu hali düşündürücü. Çünkü Mehmet Hoca'da bu sezon sıklıkla şahit olduğumuz gibi , hakem kararlarına şiddetli itirazlar yapıyor. Ben kendisinin Fatih Terim ekolü ile yolları ayrılınca, yeniden Şifo Mehmet olacağını düşünüyordum. Ama o kendi futbolculuk günlerine ihanet ediyor bence. Onun gibi bir insanın takımının daha fair oynaması gerekiyor.

Her şey Bursa'nın elinde. Geçen haftanın etkisinden çabuk çıkarak işleri toparladılar. Adım adım zirveye yürüyorlar. Yolları açık olsun.


Maradona

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder