4 Nisan 2010 Pazar

Fener'in Takibi Sürüyor

Geçen hafta Galatasaray'ı devirmişti Fenerbahçe. Rakip de fena bir takım olmayan Kayserispor'du bu hafta. Tabii ki sezon başındaki Kayseri yoktu sahada. Fakat ilk yarının başındaki Fener de yoktu. Fener takımı 4-5 haftadır formunun zirvesinde. Özellikle Lugano ve Bilica ikilisi önlerinde formda bir Emre bulunca takımda kanat eksikliği de olsa iyi bir futbol oynatıyorlar takıma. En azından gol yemeceklerinin mesajını veriyorlar forvet hattına.

Fener seyircisi de ikinci yarıda fiyatların düşmesiyle görevini tamamıyla yerine getirmeye başladı. Fakat Fenerbahçe takımının da etkisi var bunda. Fener "Ben lider olabilirim" diyor seyircisine. Seyirci de buna cevabını maça gelerek veriyor. Maç boyunca da durmadan destekliyor.

İlk on dakika da seyircinin istediği gibi başladı. Sağlı sollu geldi Fener. 2-3 poziyon geldi ama gol olmadı. Ama belliydi, Fener illa ki bir gol atacaktı. Nitekim gol yollarındaki en büyük handikapı Guiza da oyundan çıkınca Fener gole kavuştu. Gökhan Ünal ligdeki ikinci golünü attı ve rahat da bir goldü bu. Çok soğuk kanlı bir gol attı Gökhan. Takımını da rahatlatmış oldu böylece.

Maçta sanırım ilk yarının son dakikalarıydı ki Fener takımı rakip yarı sahada 4-5 kişiyle prese kalktı. Seyirci de bir Premier Lig seyircisi gibi inanılmaz bir tepki verdi buna. İşte seyircinin maç boyu istediği bu. Maç boyunca bu kadarını göremedik ama yine de 1-2 kişiyle sürekli pres vardı. Sahanın her noktasında ve maç boyunca takımda mücadele üst düzeydeydi.

Nitekim maç da 2-0 Fener'in üstünlüğüyle bitti. Bu maçta kanatlar yine çalıştı diyemem. Ama Topuz bu maçta mücadelenin dibine vurdu diyebilirim. Özer hala eski formuna dönmeye çalışıyor. Umarım döner. Gökhan Ünal umarım gol atmaya devam eder. Kanatların önü çalışmıyor ama arka kanatlarda haftalardır süren bir ilerleme var. Santos'ta da, Gökhan'da da ligin sonuna gidildikçe bir form yükselişi var. Takımın atak gücünün yarısı bu iki adama emanet.

Bir paragraf da Selçuk'a açmak istiyorum. 2000'lerin en kötü kadrosunu yaparken Selçuk'u ilk 11'e aldım ama iki maçtır Selçuk çok iyi. Mücadele ediyor. Uzun mesafe ileriye dönük pas atabiliyor. Rahat rahat ileriye doğru top sürüyor. Belli ki güveni geri gelmiş. Takıma da büyük etkisi oluyor.

Benim de isteğim her maç mücadele ve atağa dönük bir futbol. İnanın şu maçtan ve ilk yarıdaki Gençlerbirliği maçından aldığım zevk, şampiyon olduğumuzu öğrendiğim andaki zevkten daha büyük. Umarım sezon sonuna kadar bu mücadele ve bu istek devam eder. Tabii ki takımı Şampiyonlar Ligi'nde görmek isterim. Zaten bu mücadele buna yeter ama bunun devam edip edemeyeceği de belirsiz. Fener bu, güven olmaz.

Güzel bir Pazar gecesi yaşadık Fener sayesinde. Haftaya Fener 3 puanı 3 golle alacak. Bursa kaybettiği takdirde Fener yakalayabilecek lideri. Bursa da inatla şampiyonluk istiyor. Son haftalara süper bir mücadeleyle gireceğiz. Beşiktaş hem Fener'le hem de Bursa'yla oynayarak şampiyonu belirleyebilir. Ama daha çok var, bakarsınız Beşiktaş bile bu maçlarla ipi göğüsleyebilir. Galatasaray'ı unuttum sanmayın. Herkese bol mücadeleli ve iyi futbollu son haftalar.

Not: Bayan Voleybol takımımızı, Avrupa'da aldığı ikincilik için tebrik ederim.
Tolunay Kafkas'ın ve Gökhan Emreciksin'in takımdan ayrılmasının nedenini de bir bilen varsa yorumlara yazsın lütfen.

Marquinhos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder