13 Ağustos 2009 Perşembe

Ufuk ve Sezer


Artık iyice durum çığrından çıkmaya başladı. Mehmet Topuz'un ve Troisi'nin gündem yaratan transferlerinden sonra bir süredir Ufuk ve Sezer transferinin tatsızlıkları gündemde. Ufuk sanırım geçen sene Milli Takım'a çağrılmış, bir süredir adı Galatasaray ile anılan kaleci, Sezer ise benim çok beğendiğim hatta yabancı sorunu olan Beşiktaş'a iyi bir 18 alternatifi olarak önerdiğim oyuncu. Bu oyuncuların sezon sonunda sözleşmeleri bitecek. Galatasaray transfer girişiminde bulunuyor, belli teklifler ile. (futbolcu artı para gibi) Manisaspor ise teklifleri düşük bulup geri çeviriyor. Galatasaray şimdi satmazsanız sezon sonu bedavaya alırız diyor. Olay 1 aydır belki daha uzun süredir böyle gelişiyor , ama artık çok açık şekilde basına yansıdı. Hem Topuz hem de Troisi transferlerinde "etik,ahlak" gibi söylemler herkesin ağzına pelesenk oldu. Hatta Beşiktaş'ı "etik " davranmamakla suçlayan Kayserispor, yaklaşık bir hafta sonra Gençlerbirliği tarafından aynı şekilde suçlandı. Şimdi olabildiğince tarafsız bir şekilde Manisaspor ve Galatasaray arasındaki bu olayı düşünüyorum. Kimse masum değil gibi geliyor bana. Galatasaray tabi ki haklı olarak, kendi menfaatlerini düşünüp, transferi en az maliyet ile bitirmek istiyordur. Ama eğer denildiği gibi önce Manisaspor ile değil, futbolcular ile anlaştıysa ya da görüştüyse ayıp etmiştir. Manisaspor yönetiminin ise hatası daha büyüktür. Bu futbolcuların sözleşmesi bu sene sonu bittiği belli, ve kural da çok açık. Sözleşmesinin bitmesine 6 ay kala her oyuncu ile ön protokol imzalanabilir. Sen gidip geçen sezon ortası bu oyuncular ile sözleşme yenilemezsen olacağı budur. Eğer öyle bir şey yapmış olsaydı istediği transfer bedelini daha rahat elde edebilirdi. Şimdi ise bence ayıp ediyorlar. Bu futbolcular köle değil, sen de Real Madrid değilsin. Bu iki futbolcu senin takımının bence yüzde 20'sini oluştururken ne onları kadro dışı bırakmak gibi bir lüksün var, ne de futbolcuyu köle gibi görüp bir sene futboldan uzaklaştırma hakkın var. Ya Manisaspor yılacak ve transfer gerçekleşecek, ya da oyuncular 1 sene futboldan uzak kalmayı göze alamayıp, sözleşmelerini uzatacaklar. Buna çok benzer bir durum geçen sene Bekir İrtegün'ün başına gelmişti. Fenerbahçe ile anlaşma ihtimali olunca Gaziantepspor yönetimi sözleşmesini uzatsın diye baskı yapmış ve bir kaç hafta kadro dışı bırakmıştı. Bence artık yöneticilerin daha olgunlaşması lazım. Eğer takımlarında gelecek vaad eden ve para kazandırcaklarını düşündükleri oyuncular varsa, bunlara daha uzun süreli ve oyuncuyu daha tatmin edici sözleşmeler imzalatmalılar. Ayrıca futbolcular da her nekadar kariyerlerini ve hedeflerini ön planda tutacaklarsa da , yetiştikleri takımlara para kazandırmayı unutmamalılar. Bir Galatasaraylı olarak Emre ve Okan'dan canımız çok sıkılmıştı bu yüzden. Ama tabi takımlar da futbolcuları bir eşya olarak görmekten vazgeçsinler. Ya sözleşmeni uzat, ya kadro dışı kal ve bir sene futbol oynama ,neresinden bakarsanız bakın çok kötü bir tavır.

Not: Galatasaray'da yerli transferi Adnan Sezgin, yabancıyı Haldun Üstünel yapıyor gibi söylemler vardı. Keşke bu işi de "Sihirbaz" Haldun Üstünel'e bıraksalardı bu kadar uzamazdı eminim.


Maradona

3 yorum:

  1. Bu konuda çok doğru tespitlerde bulunmuşsunuz. Yazıyı aynen bloguma taşımayı uygun gördüm. Sakıncası yoktur umarım. Blogumu Manisaspor yönetiminin sık sık takip ettiğini biliyorum. Belki bu yazıdan etkilenirler.

    YanıtlaSil
  2. tabi tabi, ne demek, keşke sizin blogunda adresini yazsaydınız buraya. sevgiler saygılar

    YanıtlaSil
  3. SpilNet MANİSASPOR
    http://www.spilnet.blogspot.com/

    YanıtlaSil